Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

29 August, 2011

Cronica bestială a deplasării la Ploiești

Etapa a V-a din Liga Întâi ne-o purtat, ca și la Steaua, tot pe Stadionul Astra din Ploiești, OARE CU CE-AM GREȘIT??? Mai urmează să le suspende stadionul la ăștia din Târgu-Mureș și ghiciți unde o să joace cu noi??? TOT LA ASTRA!!!

CĂ DEJA NE ȘTIU BUCĂTARII DE PE VALEA PRAHOVEI!!! IARĂ VOI??? DA' VOI FACEȚI TURUL ROMÂNIEI O DATĂ LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI???

Nu mică ne-o fost mirarea când o venit ospătarul șef și-o zis că după zece meniuri comandate, al 11-lea ni-l dă pe gratis, dacă tot venim așa de des la Casa Bucătarului din Comarnic!!!

Prezentarea companionilor de drum:

Sâmbătă dimineața. Mă tunde una mai mare ca Mănășturul, într-o frizerie de la Flora! Când se punea în dreapta mea, se făcea noapte!!! Adio soare, adio dimineață!!! Timid, am întrebat-o "lucrați și de noaptea?", da' nu s-o prins!!!

Era ora 10. La 10.20 eram deja la duș, moment în care încep telefoanele să țingălească "de nu vii în deplasare nu apare cronica și multă lume amenință că se aruncă-n Someș!!!" Sub aceste auspicii suicidale, iau un taxi și ajung pe Platoul Sălii Sporturilor, acolo unde două microbuze, unu pe care scria "călătorește cu noi în Grecia" și unu pe care nu scria nimic, ne așteptau. N-AM ȘTIUT NICIODATĂ CĂ PLOIEȘTIU ÎI IN GRECIA, DAR ASTA-I ALTĂ DISCUȚIE!!!

Bun.

Împărțeala în microbuze? Haos total! Eram 33 într-unul și 10 în celălalt. Ceva nu-i bine!!! Care ar fi explicația? Ei bine, toată lumea vroia în microbuzul nostru, căci prindea RADIO TâRGu-Mureș și între 13 și 15 urma o emisiune culinară foarte gustoasă pentru niște oameni care n-o mâncat de două zile!!!

Iată pasagerii microbuzului nost': la volan, nenea șofer, iar lângă el, El Elevu și Călin Mișan. Apoi, în continuarea mijlocului volant de călătorie au fost prezenți: un nene cam nebarbierit, apoi Sorin tată-so lui Sergiu ce-o lucrat la NCN sau tată-so o lucrat acolo, Codruța, Kuky, Tomița, Marcel, Toni, Unguru, Mocan, Jean din Mănăștur, Sergiu coptilu-so lui Sorin ce-o lucrat la NCN, Walker Texas Rangers, Bechtelu', Păunescu, Paul, Mircea Ingineru' și SRL-ul. Toți, cu Don în față!!!

În celălalt microbuz, s-au așezat dacă au avut locuri, că noi am fost 20 pe 17 locuri (da' să rămână între noi, că nu trebuie să afle toți), următorii: Bl3ck, Așchiuță, Tase, Gabi din Barcelona ce s-o țâpat cu scuterul în Mediterana într-o cronică de acum 4 ani și alți suporteri mai tineri pe care nu-i știm! De la mare, a venit Don Abi din Grigorescu cu soția, iar într-o mașină neagră s-o aflat MAFIA! 4 indivizi feroce, antrenați special în Legiunea Străină, medaliați cu onoruri internaționale, fără nici cele mai mici scrupule, iar mașina lor colcăia de robinete și alte obiecte sanitare, dar să rămână între noi, că nu-i loc să afle toți!!!

Dacă-i oprea cineva, aveau toți atestat de instalatori sau de specialiști în amenajări interioare, CĂ CINE CREDEȚI CĂ O PUS LA PUNCT LEGIUNEA STRĂINĂ??? EI!!!

GRESIE, RIGIPS, FAIANȚĂRI, AMORSĂ, ADEZIV, PLINTE, PARCHET, COTE LA CENTRALĂ, COTURI MAMĂ-TATĂ LA CALORIFERE ȘI GLETU MESERIAȘULUI, DE TOATE AVEAU LA EI!!!

Deci, cu siguranță că-n mașina lor nu se asculta Mirabela Dauer cu a ei melodie "Dormeau pe-o frunză două stele, la la laa..."

Dacă nu ne credeți, puteți să-l intrebați pe cel mai mare specialist în amenajări interioare din Sud-Estul Europei, este vorba de Ghilă de pe Calea Florești, pe care-l puteți găsi la Federația Română de Table de la Flora, în intervalul orar 10 - 19, de luni până duminică! SEARA!!!

Drumul încolo:

Dar să revenim la ale noastre! În jurul orei 11, pornim înspre Ploiești de la Sala Sporturilor! Două microbuze! În al nostru, 20 pe 17 locuri, da' să rămână între noi!!!

Fiind mai flămând decât definiția foamei din dicționar, i-am vândut locul pe un sandwich lui Don SRL28, dar numai până în Ungheni! Tot în picioare o stat Don Păunescu și Don Mircea Ingineru'! Păunescu așa stătea și se uita în față la drum de parcă urma să se dea jos în următorul sat! Norocul meu o fost că o scos șoferul din spate un taburete!!! CÂND L-AM VĂZUT, MI-O VINIT SĂ PLÂNG!!! CUM AMANET SĂ FACI O DEPLASARE DE APROAPE 1000 DE KILOMETRI DUS-ÎNTORS PE-UN TABURETE??? VĂ DAȚI SEAMA CĂ LA VREO FRÂNĂ BRUSCĂ AJUNGEAM FĂRĂ SĂ VREAU ÎN FAȚĂ ȘI MĂ LIPEAM PE PARBRIZ CA O MUSCĂ, IAR CÂND ACCELERA BRUSC MAI PĂRĂSEAM FĂRĂ SĂ VREAU MICROBUZUL, DA' ÎL AJUNGEAM DIN URMĂ CĂ MĂ AGĂȚAM CU TABURETELE DE ROATA DE REZERVĂ!!!

În astfel de condiții, i-am cerut șoferului să luăm și la ocazie, să călătorim și cu găini vii pe lângă noi sau curci cu capul scos din plasa de rafie!!! N-o vrut, că cică oricum suntem prea mulți! HAI SĂ FIM SERIOȘI!!! MARE BRÂNZĂ ERA DACĂ MAI CĂLĂTOREAU CU NOI DOUĂ-TRI MĂTUȘI DIN RUPEA GARĂ PÂNĂ-N RUPEA FABRICI!!!

Don Unguru ne-o informat în cadrul călătoriei noastre că practic microbuzul cu care călătorim în condiții europene o fost recarosat la Galați, el o fost inițial dubă de marfă și îi mai ieftin pentru transportatori să cumpere o dubă de marfă, o duc la Galați, ăia o taie și-o fac cu geamuri cu scaune și cu un taburete și hopa iese microbuzu din nimic!!!

ADEVĂRU-I CĂ TABURETELE ERA DIN LEMN MASIV, CU ASTA AM AVUT NOROC!!!

Era el de-o vârstă cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, da' o rezistat în timp ceva mai bine decât comunismul!!!

Primul popas? În Acățari la o benzinărie intitulată sugestiv "La Nelu". No, vă dați seama ce benzină vinde Nelu a nostru? DE-AIA NEFILTRATĂ!!! DIN ACEEAȘI CANISTRĂ DIN CARE-O CULES MOTORINA DIRECT DIN CONDUCTĂ!!!

Călin Mișan ne informează că următorul popas îi numa în Pădurea Bogății, după Rupea și înainte de Brașov. HESUS HRISTO! Adică mergem peste 200 de kilometri fără să ne pipilim???

Am așteptat pădurea aia mai ca meciul. Oare unde-i? Și pe dreapta îi o pădure, oare nu-i asta? Nu, nu-i! Trist! Unii ziceau că-i înainte de Rupea, alții că-i după Rupea, apoi am ajuns la concluzia că-i după Rupea și înainte de Brașov! Când am intrat în Rupea, de fericire, un pasager o început să bea Tuborg cald cu faringosept!!! Problema o fost că după Rupea am intrat în altă localitate, intitulată Rupea Gară și după Rupea Gară am intrat în Rupea Fabrici și când am crezut că ajungem în feerica Pădure a Bogății, ghiciți ce!!??

AM INTRAT ÎN RUPEA DE SUS!!! ȘI CÂND AM CREZUT CĂ-I NUMA' UNA CU SUS ȘI JOS, VEDEM O TĂBLIȚĂ PE CARE SCRIA RUPEA DE MIJLOC!!! ȘI CÂND ERAM PRIN RUPEA DE JOS AM ZIS CĂ ASTA TRE SĂ FIE ULTIMA, CĂ NU-I RUPEA NEW YORK-UL ȘI NU ȘTIM NOI!!!

Bun.

Ieșim din Rupea de Jos și-am scăpat. Deja se apropiau păduri! Aia din față tre să fie Pădurea Bogății, alta nu poate fi, îi unică-n Europa, ne consolam noi! Hai că nu mai avem mult și ne pipilim!

Deja începeau pădurile să se așterne-n zare, în dreapta și-n stânga, se vedeau Carpații de departe, huh, ce faină-i pădurea asta și ce bine o să ne primească, moment în care vedem un indicator pe care scria "Bine ați venit în cea mai lungă comună liniară din România, RUPEA LUNGĂ!" UĂ TRĂZNI-TE-AR!!!

I'M A SAD PANDA NOW...

Deja ne puteam considera toți nefumători!!!

În cele din urmă, deja era sâmbătă după-masa, ajungem în Pădurea Bogății. Cum s-o deschis ușa microbuzului, cum am căzuți toți pe jos! APĂĂĂ!!! DAȚI-NE APĂĂĂ!!!

Scria frumos la intrare în localul din pădure "Aici nu se poate plati cu CARDUL!", moment în care Paul și-o scos American Express-ul și-o comandat o cutiuță de scobitori!!! No, până o comandat aia pioes la Brașov, am avut ce sta! Clipe-n care o apărut o tanti cu doi puradei ce vindeau frăguțe! Călin Mișan m-o prezentat drept fostul ministru al muncii și că datorită mie are matroana pensia mărită și puradeii alocația crescută!!!

Și-am plecat din Pădurea Bogății și-am urmat următorul traseu: Brașov - Brașov Tranzit - Ceva pădurice unde stăteau brașovencele la bronzat - Predeal - Bușteni - Azuga - Sinaia - Comarnic - Breaza - Câmpina - Sucevița - Ploiești!

Dar stați așa! Că pe Valea Prahovei îi sună telefonul lui Paul!!! Ne face semn să facem liniște că-l sună nevasta-sa, pune pe speaker să fie eligibil și începe discuția pe care o redăm în cele ce urmează mai jos:

" - Unde ești, Paule?", îl intreabă, nevinovată, soția abia ajunsă din Italia.

" - Păi... am ieșit un pic pe-afară..."

" - Și când vii acasă, soțul meu drag?", întrebă soția dornică să-și vadă soțul!

" - Uite, eu ma îngrijesc de casă și am mers până în Ploiești după tri saci de gogoșari să-mi pun pe iarnă, că n-am știut că vii acasă!", îi răspunse Paul.

" - Mă porcule, sigur n-ai mers la meci???"

" - Ce meci tu iuby?"

" - Ia zii drept unde are "U" meci etapa asta?"

" - Ce etapă tu pisi scump?"

" - Uite, aicia-s sacii de gogoșari lângă mine, că am prins o ofertă-n Muntenia, știi că-s mai ieftini gogoșarii aicia, ca nu știam că și vii în România și-am zis să-mi pun pe iarnă zacuscă să am ce mânca până vii în decembrie tu sufletul meu!!!", îi spuse sincer Paul!

Și, pe când credeam că o combinat-o, poc îi răspunde soția:

" - Îs pe prosport și aicia scrie că jucați la Ploiești!!!" "Da' cu cine-ai mers?"

" - Cu 48 de prieteni... și ei vor să pună pe iarnă..." mieună Paul.

" - Lasă, când ajung acasă cu sacii de gogoșari o să te convingi!!!"

Acuma problema o fost de unde facem rost de aceste legumicole savuroase și foarte ieftine în Sudul României!!! La orice benzinărie opream, întrebam cu jumătate de gură:

- "Nu comercializați cumva gogoșari...?"

- "În Lukoil gogoșari, voi v-ați stricat de cap?"

- "Păi nu, dar întrebam și noi..."

Meciul:

Noi 48, ei vreo 300. Foarte puțină lume la meci! Noi în galben, ca generația de aur în vremurile ei bune, Astra în alb-negru. Și-o jucat și-o alergat Nwakaeme Tony și Szukala mai ca Messi pe Nou Camp și-am scos un 0-0 bun, asta dacă avem în vedere eliminarea lui Boștină de la finalul primei reprize!

La pauza meciului, șpikărul Astrei o dat clasă la toți! O început să citească din Codul Penal, Codul Civil, Codul Familiei, Noul Cod Al Muncii, absolut tot!!! Nu i-o tăcut pliscu' nici măcar 10 secunde, el 15 minute o tot citit, că nu-i voie să nu vii organizat, că nu-i voie să faci aia și aialaltă, că faci puncte ca-n jocuri dacă nu-ți parchezi mașina unde trebuie, exceptional a fost!!!

În repriza a doua, aproape de noi, pe lângă teren, se încălzea Valerică Găman, ajuns la Asta de la Craiova! Cum l-a văzut, Țițo i-a adresat următoarea întrebare:

" - Valericăăăăăă, cu cât dă mă-ta kilu' de lebeniță???"

Scuzați cacofonia, nu ne aparține!

La fel, Băjenaru - ăla ce-o venit la noi și dup' aia s-a tirat la Steaua și-a ajuns la Astra rezervă, a fost întrebat de ai noștri "Băjenarule, cum îi in grupele Europa League, poți juca de la 10 seara, nu te ia somnu'?"

Drumul înapoi:

Să dormi pe taburete 6 sau 7 ore de la Ploiești pân la Cluj, în miez de noapte, nu doresc nimănui!!! Așa mă simțeam de parcă vindeam mobilă în Piața Mărăști!!! Când lua curba la dreapta inter-relaționam cu scaunul din stânga și când lua vreo curba la stânga, ma ciocneam de scaunu din dreapta!!! Dar, ce nu face omul pentru "U"?

De amintit și că vineri am asistat la un meci de Divizia C fără arbitru de rezervă, sursele noastre de la federație informându-ne că l-o prins nașu fără bilet în acceleratul de Satu-Mare, astfel că-n Jibou a fost invitat să coboare. După meci, am dus stația de amplificare la Radio Cluj cu ambulanța!!! Nu credem că Dona Flavi din Mănăștur a călătorit vreodată pe targă urlând că nu i se încarcă flashscore-ul!!!

Această cronică s-a realizat pe fondul sonor al Ansamblului Meseșul din Zalău, printre melodiile de top ale acestei orchestre renumite menținându-se hitul "Jocuri populare de pe Valea Someșului" sau "Învârtitele din Românași".

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice din această deplasare:

La Cantina asta dacă mănânci de 10 ori, a 11-a oară-i pe gratis!

Iată și tabureteleeeee:

Microbuzul:

Și Don Sorin:

Și băieții ce-o stat la peluză-n microbuz:

Poza asta mai are nevoie de comentarii?

Don Păunescu și Don Ovidiu:

Dona Codruța:

Și-un comerciant de pe Valea Prahovei:

Și mașina acestuia de serviciu:

Și Don Tase, alături de inegalabilul Don Așchiuță, LA MULȚI ANI, AȘCHI:

Asta-i ca o poză de facebook:

Și escorta ce ne-a așteptat la intrare-n Ploiești:

Băiatul ăsta era în Moll-ul din Brașov, la întoarcere:

Și la meci a fost și Avram Iancu!

^^^