Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 Septembrie, 2011

Cronica bestială de la meciul cu Chiajna

Bună dimineața! Această cronică se realizează din imediata apropiere a unui canal destul de înfundat ce se află pe terasa înfundată a lui Sabin, singura grădină de vară de la Flora deschisă de Crăciun și de Revelion, mai puțin de Paști și vara, că atuncia-i pune dracu' pe ăștia să vină în controale, că gradația la țol îi scrisă cu creionu și copilării de-astea!!!

De altfel, singurul lucru la această grădină de vară ce stă să cadă într-un anonimat total este gazonul. Carpeta verde cumpărată de la Praktiker rezistă și după 10 ani de la punere, meciul România - Franța putându-se disputa fără probleme chiar aici, la Flora!!!

Urmează, scumpe cititoare și stimați cititori, prezentarea cronologică a evenimentelor de duminică, în ordine crescătoare.

În jurul orei 11, îmi sună telefonul: "DANZA GUDUROOO, NO TE CANSES AHORAAA, QUE ESTO SOLO EMPIEZAAA, DANZAAA GUDURROOOO". Răspund.

" - Alo!"

" - Da."

"- Da' ce?"

" - Mai aveți valabil anunțul din piața?"

" - Care anunț?"

"- Ăla cu vând grădină de vară la Flora."

" - La ce?"

" - La Flora!"

" - Ce-i la Flora? Să cobor jos la bufet???"

" - Nu domnule, în legătură cu anunțul vă sun, vând canalizare sub grădina de vară."

"- N-am dat domnule niciun anunț, n-am nicio gredină, n-am imobiliare, n-am casă, n-am mașină, n-am bani, n-am numa' un ceas și-o pereche de okelari pe care nu-i vând, că după aia nu mai văd cât îi ceasul!" ȘI ÎNCHID NERVOS RECEPTORUL!!!

Ora 11.19: același telefon face pe deșteptul într-o matinală dimineață domestică de duminică!!! "Danza gudurrrrooooooo, oi, oi, oi, vem para quebrar, kuduro vamos, danza gudurooo". Ho!

" - Vii la meci?"

" - Nu, că anunț schimbările și golurile de-acasă, din camera mare!!!"

Normal q vin! Deci observați noul "q", folosit ca o conjuncție de sine stătătoare, în locul uzualului "k" acceptat ca scriere conjunctivă. Drumul spre ultima stație din Gheorgheni e realizat alături de Axion, în minunatul troleibuz ducător de vârsta a treia. Cum se împing cei ce-n Războiul Rece erau adolescenți, nu se mai împinge nimeni!!! DECI DACĂ VREO MĂTUȘE VREA SĂ COBOARE LA REGIONALĂ, DE LA FABRICA DE BERE ÎNCEPE SĂ DEA PRIMELE COATE,SĂ-ȚI PUNĂ PLASA DE LA BILLA PE FAȚĂ ȘI SE FOIEȘTE ROMANTIC ANUNȚÂND-ȘI INTENȚIA CĂ VREA SĂ COBOARE PESTE 10 STAȚII!!!

După această călătorie pensionară ajungem, în cele din urmă, la capătul lui 3. A troleibuzului 3. Chiar în acel moment pleca autocarul celor de la Scutu Negru, cu minunatele prezențe feminine Dona Andra și Dona Piti, căci Dona Dora e în Italia și se bronzează până-n octombrie, în vreme ce Dona Simina a rămas la dispecerat coordonând munca din piața de mașini și coordonatele dubelor blindate, PLINE DE BANI, ARZĂ-I FOCU'!!! CĂ BANII N-ADUC FERICIREA, DAR TE CAM SCOT ÎN ORAȘ!!!

La ora 14.10 ajungem cu micuțul autocar alb pe care scrie FC UNIVERSITATEA ȘEPCILE ROȘII la sediul clubului, de pe Good Day Street, number 34 - 36!

Aici, cu o imprimantă defectă, stătea Don Nicușor Ciorbă! De ce cu o imprimantă defectă? Ei bine, pentru că la meciul cu Petrolul o adus o imprimantă funcțională, însă din cauza gropilor și hortoapelor de pe drum, până la Mediaș săraca a cedat. Aducând, de această dată, o imprimantă defectă, s-a sperat în repararea ei de către aceleași gropi și hortoape, nu-i logic???

MOMENT PUBLICITAR:

Deoarece patronii unor bufeturi de la Flora au foarte multe datorii la stat, s-au gândit să-și extindă domeniul de activitate prin oferirea lor în totalitate unor persoane mai în etate și mai cu bani așa un pic, cu promisiunea că o să le lase să tragă de ei, mai ca Fefeleaga de cal!!!

Moment publicitar încheiat.

CU CINE AM JUCAT?

Cu Chiajnaaaaaa!!! Localitate în județul Ilfov, străvechea comună Chiajna s-a dezvoltat și se dezvoltă pe malul drept al râului Dâmbovița. Este străbătută de autostrada București-Pitești, de Șoseaua de centură a Capitalei, de căile ferate București-Giurgiu și București-Craiova. Satele componente ale comunei sunt: Chiajna, Dudu și Roșu.

Se consideră că denumirea comunei vine de la Doamna Chiajna, soția domnitorului Țării Românești Mircea Ciobanul, fiică a lui Petru Rareș și nepoată lui Ștefan cel Mare, precursoare a feminismului de care sunt legate ctitorirea a numeroase așezăminte religioase.

Pe raza comunei Chiajna își desfășoară activitatea numeroase întreprinderi și mari unități comerciale (Carrefour, Bricostore), care cer forță de muncă din ce în ce mai bine calificată, o parte din nevoile de formare fiind satisfăcută local de Grupul Școlar Doamna Chiajna, cu specializările liceale Grafică Publicitară și Sport (Fotbal, Yachting, Lupte, Box).

DE CE AM JUCAT CU EI?

De-aia!

CUM ÎL CHEMA PE PORTARUL LOR?

N-o să ghiciți niciodată. Ei bine, his name is Yordanov Gospodinov și îi bulgar! Vă dați seama că dacă era român îl chema Iordan Gospodină și dacă era brazilian îi ziceau Gospodinho???

Cât despre Lorena Trică, soția fotbalistului cu același nume, ea nu a fost prezentă la meci, pentru că-i vegetariană!!!

SĂ REVENIM LA MECI:

La Teatrul Maghiar, a avut loc preselecția pentru "Românii au talent" și-o ieșit circul de pă lume!!! S-o lăsat cu incidente mai ca pe stadioane, luate pe sus gardurile de protecție, urlete, săbii, rozete, O AVUT NOROC CINE O AJUNS CU PROTEZA ÎNTREAGĂ ACASĂ ȘI SĂ MAI ZICĂ RĂUVOITORII CĂ PE STADIOANE ÎS BAGABONȚI, EI BINE MERGEȚI LA VREO PRESELECȚIE DE-ASTA ȘI VĂ LĂMURIȚI UNDE IESE MAI MARE SCANDALUL!!!

În momentele în care se scriu aceste rânduri, pe celebra terasă cu gazon mai bun ca pe Național Arena, împreună cu "Bulă Termopanistul", observăm la o masă alăturată un tinerel de maxim 80 de ani ce și-a scos la plimbare ibovnica bătrânică ce are buletin de maxim 3 ani și nu, nu s-o născut în Africa tipa!!!

Înaintea meciului, cu aproximativ două ore, Don Itu cu Don Ovidiu Tomița, alături de brigada gherleană condusă de profesorul de engleză Don Phleau, au sărbătorit venirea etapei a VI-a la un grătar, în apropierea stadionului. Iată dovada fotografică:

Este luni, 12 septembrie 2011, ora 19:34, la grădina de vară de la Flora, când iau naștere aceste rânduri, momente în care suntem izbiți și din față și din spate de un miros primăvăratec de canal, combinat cu micii de la bucătărie!!!

Foarte multă lume a pierdut la pariuri pe "U"! Dăm un exemplu: Bulă umbla cu următorul bilet: 1 solist pe "U", 1 pe Dinamo Kiev, 1 pe Vaslui, 1 pe PSG și handicap -1 la Șuncuiuș cu Beiuș!!! Căci se lasă seara-n Șuncuiuș la gară, echipa noastră e divizionară!!! Și toate au ieșit, în afară de meciul nostru!

TITULARI LA OASPEȚI?

Mihalcea, care împreună cu Trică au 80 de ani și cu Petre Marin 140!!! PÂNĂ ȘI BROAȘTELE ȚESTOARE ÎS INVIDIOASE!!! BUNICU' MORAR SE RĂSUCEȘTE ÎN MORMÂNT!!! E DREPT CĂ EL URCA SINGUR ÎN TRACTOR LA 80 DE ANI, DA' NU JUCA FOTBAL!!! CĂ STĂTEA PE BANCA DE REZERVE LA FLACĂRA BORȘA!!!

Moment în care interlopul pițelor cu cașcaval, este vorba de Don Pitiku, ne informează că Radu Lehene Lehmann Brothers s-o nenorocit - mânca-l-ar guta - și s-o împreunat atât la starea civilă cât și la biserică chiar cu nevastă-sa, fostă Miss Dorobanți!!!

De aici se explică bannerul "Casă de piatră, Radu" - afișat în tribunele arenei medieșene! Așa se și explică lipsa băieților din Boys, prezenți în cort la Vultureni, la nunta secolului în sat!!!

DAR, SĂ REVENIM LA MECI:

În cadrul multiculturalității aspectelor congruente bazate pe circumferințele aspectuale ale aspectului meciului, adnotat fie că desăvârșirea fotbalului, care e golul, așa cum la baschet e coșul, la rugby eseul, la golf e găurica și la împreunatul oilor îi cașul, jintuiala și zărul, deci desărvârșirea fotbalului s-a realizat încă din minutul 14, când Clau-Gol a torpilat poarta lui Gospodinov în cadrul unei pălituri crânșene de osândă.

A urmat un joc în care echipa oaspete și-a dezvăluit treningurile verzi la încălzire și multe bannere în tribună care anunțau sosirea acasă, pe malul Someșului, sub dealul Feleacului!!! Un banner a fost "Lehene, vrem și noi prăji", dar și un banner pe care scria "Pentru că". Atâta! Probabil că s-o rupt pânza de la gropile din Cucerdea și Blăjel!!!

Dar, fiind târziu în noapte, Steven Pele - având în vedere și diferența de fus orar - precizăm că nu-i din Șuncuiuș, că la 9 seara maică-sa de bună credință și cu frica lui Dumnezeu bătea un cui în bec, a ațipit în careu ca Black Beauty când nu era pe platourile de filmare și Bălțoi a restabilit egalitatea, 1-1. Specialiștii ar spune că meciul a început cum s-a terminat, la egalitate, dar nu la același scor! Păcat. Multă lume o fost năcăjită că n-o primit numai 10 sms-uri cadou, că n-am dat numai un gol!

La meci a fost prezentă și Dona Cătălina de pe Marketing! Cipică roșie, tricou alb negru, adidași roșii! Astfel că, discursul de la începutul meciului, acela cu "ne întoarcem acasă" (repetat pe scena Operei Naționale, desigur) a fost aplaudat până și de tanti cu pădurea, care l-a auzit perfect și și-a pus și orătăniile din pădure (bufnițe, struți, porci și alte asemenea păsări) să guițe!

CE S-A ÎNTÂMPLAT LA PAUZĂ?

Multe fotografii cu lumea din tribune! Don Tigru era cu o domnișoară blondă care probabil o jucat și ea la Arieșu Turda când o încasat cinci boabe de la Sănătatea, Don Cipri era cu Dona Avocat pe care toată lumea o întreabă când intră în vigoare noul cod penal, Don Cotârlă era îmbrăcat ca pe plajă-n Hawaii, Don Pifu avea tricou exact ca al meu și ochelari de soare 3D, Don Lucy din Gherla avea un băț de parcă s-o pornit la pescuit, Don Ovidiu Tomița sau Tomuța, nici până în ziua de azi n-am aflat numele său adevărat, probabil că nu-i nici unul, nu-i nici altul, a venit să ne salute, iar Don Phleau ni l-a prezentat pe fostul component al trupei Hi-Q ce ne-a spus că citește de foarte mult timp cronicuțele! Amândoi, cu țigări electronice! De această dată însă, au introdus în filtrul de metal chiar și picături de lămâie, vă dați seama?

Și s-a terminat 1-1 și asta-i "U"! Bate pe cine nu te-aștepți, nu bate pe cine te-aștepți!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice din această deplasare:

În poza de sus, instantaneu fotografic din călătoria cu 25-ul, iar în cea de jos, MIG-ul ce ne-o dus la Mediaș:

Localitatea asta de ce îi tăiată, s-o desființat?

Și în cabina de transmisie:

Și Don Cosmin, așa-i că seamănă Selimeș cu el?

Și înainte de meci se udă gazonul, ies din teren mici vuvuzele cu apă:

Și cum venea lumea la meci:

Din meci:

Din tribună:

Opa!

Și Don Mark:

Și Don Fernea Mic:

Și trupa din Gherla:

Și alți nebuni:

Și Dona Ioana:

Și fetele de la Scutul Negru:

^^^