Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

14 Octombrie, 2011

Prima Cronică Bestială de pe Stadionul "Mircea Luca"

Dragi cititori și scumpe cititoare, începem această cronică de sărbătoare din crâșma "La Bogdi", situată în cartierul fericirii și golăniei Mănăștur. Locația exactă a șpirtăriei e la Flora, locație-n care tocmai își face apariția cunoscutul reparator de mașini de spălat Șoțiko, tălhariu de pensionare ce au arcticuri și albaluxuri de pe vremea când era campionă Ripensia Timișoara, șpirtărie ce e chiar lângă "Geamuri, Oglinzi, Înrămări, Tablouri", afacere deținută de Don Cipri, ce are 28 de verișori dulci și-o fost marți la meci cu tot neamul lui!!!

Această cronică beneficiază de atemporalitatea faptelor întâmplate în cursul acestei săptămâni de sărbătoare, când Universitatea s-a întors, în sfârșit, acasă! Pe malul drept al Someșului dulce, la intrarea în Parcul Mare.

Înainte de a prezenta evenimentele festive ale zilei de marți, 11 octombrie 2011, când a avut loc primul meci pe Stadionul "Mircea Luca", să rămânem la săptămâna trecută, când Tanti Iuli de la etajul 2, bună vecină cu mama, a constatat că mașina sa de spălat nu mai trage!!! Speriată și nevinovată, a împrumutat o Piața de la A la Z de la Miță de la ziare și deschide ziarul la "Servicii". De cine dă? De Șoti! ÎNTREBAREA ZILEI: DE UNDE ARE ȘOȚI BANI SĂ-ȘI IEIE BILET LA TRIBUNA OFICIALĂ, ÎN ZONA VVIP?? ȘTIȚI CE ÎNSEAMNĂ VVIP? ADICĂ NU VIP, CI VERY VIP!

Răspunsul corect îl găsiți dacă întoarceți foaia invers, ca la sudoku!

Luni dimineața, convocat la clubul Universitatea. Străjerul de la intrare, că îi străjer înarmat și cu vestă antiglonț și cu șpray Nivea la el, mă întreabă ce doresc. Îi spun că vin din partea ălora...știi tu ficior... și că dacă să-mi las arma din dotare la intrare sau dacă pot să intru cu ea!!! N-o trecut zece secunde și se uita la mine ca Jeims Bond, da copile, io-s Carlos, ăla din Războiul Rece, pe vremea când tu nici cald nu erai!!!

În cele din urmă, după ce și-o dat seama toți că-i dumă, reușesc să intru în sediul clubului! La subsol, undeva-n criptă, fetele de pe marketing și aici le amintim pe Donele Cristina, Ale si Alexandra, dar și pe the big boss Dona Cătălina, munceau de zor la evenimentul inaugurării! Am văzut-o și pe Diana Munteanu, soția lui Claudiu Niculescu, am leșinat vreo două ore și mi-am revenit la urgențe, acolo mă întreba una-n halat alb cine-s, da' tu cine ești tu, pui de urs polar ce ești!

Și-mi spune Dona Cătălina "să fi la două la stadion, la intrarea-n tribuna oficială, să te obișnuiești cu asiaticele care-ți țin companie, să vezi dacă-ți place caviarul, șunca de Maldive și brânza de Caraibe."

M-am și dus să-mi cumpăr un dicționar româno-coreean, CHIAR DACĂ LIMBAJUL INTERNAȚIONAL AL DRAGOSTEI E UNUL SINGUR!!!

CAPITOLUL DOI SAU ZIUA DE MARȚI, 11 OCTOMBRIE:

De la ora 9, o mare parte a suporterilor ce-au bătut mii de kilometri, în frunte cu Bl3ck, Axel, Plopilor, Jerry și mulți alți aștrii vii ai peluzei colorate, au mers la stadion spre a pregăti coregrafia! Coregrafie care o ieșit o varză cu repetițiile alea, da' asta-i altă mâncare de pește, chiar de somon am putea spune!

Marți la amiază, cu câteva ore înainte de meciul inaugural, șpirtăria lui Bogdi era plină: Neb1, frate-so Elenei, o beut 300 ml de Iancu, Remus ăla micu o supt și el vreo 6 bericici, Șpițu o beut o fele de Campari, iar Sebi Gogu o dărâmat o Unire!!! ÎN TOT ACEST TIMP, BARMANUL ȘI PATRONUL BOGDI NU S-O MAI COMPLICAT ȘI ȘI-O INJECTAT UN DEȚ DE RACHIU, SĂ NU MAI AIBĂ TREABĂ LA MECI CU NICIUN FEL DE DORINȚĂ ALCOOLICĂ!!!

Prin centru, era nebunie! Economia Clujului, paralizată! Mai funcționau doar covrigăriile din centru, magazinele second-hand și brutăriile, că pâinea-i pâine, chifla-i chiflă! Dona Vicky a venit la meci fără bilet, hotărâtă să lovească bocterii cu steagul din dotare, Mircea Cenan, alias RJ, a venit pe jos din Groapă cu 10 pitbuli după el, ei că buni o fost pitbulii ăștia la deplasarea de la Hunedoara din 2006, de la ora 16 încolo traficul în Cluj a fost un infern! Un frumos infern!

Noul stadion își deschidea porțile pentru prima dată și datorită interloapelor Dona Piti și Dona Dora Teodora de la Scutul Negru, ce au controlat ore-n șir reprezentantele sexului frumos!

Cunoscut în piața de Flora drept ofertantul cel mai profitabil al kilului de cartofi, Vio și-o închis prăvălia încă de la ora 16 și o avut o pierdere estimată la 10 kile de roșii, 5 de vinete, 3 de ardei grași, 2 slabi și 4 de pomelo, dar o avut noroc că cele 80 de kilograme de strugurași albi s-o transformat, până miercuri, în Savignon Blank!!!

Dona Miha, avocata din Ally McBeal, aia faină ce-i prinsă în toate pozele lui Jenu Olariu, a venit la meci în robă, acest cuvânt neavând nicio legătură cu interlopul din Mărăști! Și, puțin după ora 17, începe show-ul pe un stadion desprins din filmele ce prevăd viitorul! Ioan Gyuri Pascu prezintă și spune povești despre "U", au defilat juniorii lui "U", veteranii ce-au câștigat cupa-n 65, câțiva din tâlharii ce ne-o furat prin anii 90, miau, iar Filarmonica de Stat "Transilvania" a intonat Gaudeamur Igitur, Slavă ție Studenție și imnul lui "U", ce datează din 1943, pe vremea când alte echipe nici măcar idei nu erau!

Și-n momentu-n care filarmonica intona Gaudeamus, de lângă mine, un pensionar cânta cât îl ținea proteza "Gaudeamur igitur, mi-o intrat o țeapă-n ...și te rog pe dumneata să bagi mâna după eaaaa!" Băgam mâna cu mare plăcere, dar mă gândesc că la vârsta a treia apar constipațiile și n-avea rost să mânjesc lucrurile!!! Din nefericire, pensionarul respectiv a urmărit repriza a doua din Someș, da' asta-i altă discuție!!!

Atmosfera a fost una fenomenală, peluza dinspre Hotelul Sport fiind de vis! Ce de vis? Cum nici în vis n-ar putea fi! Poveste de povestit nepoților...

Luminile acelea, numite stroboscoabe, au uimit un stadion întreg, iar cântecele, vreme de 90 de minute, s-au auzit până dincolo de tribunele înalte și impozante ale noului stadion.

Ce-a stricat sărbătoarea? Formația siberiană Kuban Krasnodar, care-a crezut că joacă-n Cupa Orașelor Țațiki!!! Îi urăm lui Dan Petrescu să-l prindă Revelionul antrenor principal la naționala Ugandei, acolo unde se poate maimuțări în voie, fie pe banca de rezerve, fie în rezervație!!!

DE VEDEA DOSTOIEVSKI MECIUL, ȘI RENUNȚA LA CETĂȚENIA RUSĂ! CUM DRACI SĂ NU-L LAȘI PE CRISTINEL POJAR SĂ NU ATINGĂ MINGEA LA MECIUL LUI DE RETRAGERE? CÂT DE ȚĂRAN POȚI FI? KGB-IȘTILOR!!!

O fost unu la kubanezii ăștia din mijlocul Siberiei răcite cu bună intenție de bunul Dumnezo ce avea un păr de parcă o venit cu toate animalele sălbatice după el!!! COPILAȘ, LASĂ TUNDRA ACASĂ DATA VIITOARE CÂND IEȘI ÎN EUROPA!!!

În fața a 25.000 de spectatori, că doar nu s-a jucat în spatele lor, rușii o mai dat o gherlă cât toată istoria lor! O dat două goluri și Serghey Davydov și toată lumea o dat vina pe Sergiu David ce-o jucat la Chimica Târnăveni, la Arieșul Turda și la Minaur Zlatna! Sergiu David, cunoscut ca și Seru, e profesor universitar de sport, educație fizică și elasticitate a membranelor, la UMF!

Pe vremea când juca la Zlatna, cică vreme de 90 de minute, Elevu l-a înjurat și l-a apostrofat la fiecare atingere de balon și, după meci, același Elevu l-a întrebat pe Seru dacă are un loc în mașină să-l ducă acasă-n Cluj!

Despre stadion ce să povestim? Că e un vis devenit realitate? Are o acustică de filme ce se vor turna peste 20 de ani, facilități, modernități, de-a dreptul fenomenal, felicitări Consiliului Județean!

Evenimentul inaugurării, de la 17 și ceva până la 18.20, a fost conceput de Don Valpă, supravegheat de-aproape de Dona Cătălina, iar la masa presei, din informațiile noastre, Don Groparu (cunoscut blogger clujean premiat cu Zmeura de Aur în mai toate concursurile de blogărit), s-a luptat cu înverșunare pentru un loc la masa presei cu ziariștii din București, la un moment dat el ridicând fier-beton între rândul lui și cel al ziariștilor sudiști!

Această cronică se dedică tuturor "Șepcilor-roșii" ce nu credeau că ajung să trăiască o astfel de zi, ca cea de marți, 11 octombrie 2011... tuturor celor ce-au plâns când legendele clubului universitar clujean au făcut turul stadionului, unii în scaun cu rotile, alții cu părul ca zăpada albă și pură, această cronică se dedică tuturor celor ce nu mai sunt și-au ținut toată viața lor cu "U", pentru voi, acolo unde sunteți voi, cu siguranță ați simțit sărbătoarea, întoarcerea acasă, emoția, dragostea și lacrimile noastre...

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Această ediție a cronicii NU este un pamflet...

Primele 5 fotografii au fost realizate de Don Cristi Cockteil, iar următoarele ...

...de inconfundabilul Don Eugen Olariu!

^^^