Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

17 Octombrie, 2011

Cronica bestială de la meciul cu FC Brașov

În vreme ce suporterii din tribune înghețau de frig, că n-o fost nimeni curios să-și scoată hainele de iarnă dintre molii, cei din cabinele de la tribuna întâi puteau iniția, fără probleme, o petrecere la bustul gol!!!

Glumim! Meciul cu Steagul Roșu Brașov a fost duminică, știe toată lumea asta. Și duminică se fac nunți! Ei bine, Zirbo Magnatul (chiriaș al unei săli de nunți într-un fost grajd de pe Bulevardul Muncii), nu a putut fi prezent din cauza organizării unui ospăț!!! Din nefericire pentru nuntași însă, tânărul magnat în ale petrecerilor a oprit nunta ca să se uite la meci, două ore!!!

Înainte de meci cu 4 ore, se jucau table. Pitiku era "U", Neb1 era Brașovul și s-o terminat 1-0 pentru Pitiku! Drumul spre stadion l-am făcut cu un taximetrist, căruia când i-am zis "birjar de logan, până la Cluj Arena să mă duci", el m-o întrebat "vă rog să mă îndrumați, că fac taxi doar de două zile." NO DĂI PACI!!! L-am întrebat de unde îi și-a venit și răspunsul nevinovat "din Ciucea." "Și-apăi acolo n-aveți CIUCEA ARENA?"

Undeva aproape de tribuna oficială, aproape de Splaiul Independenței (pe unde trecea odată tramvaiul) se aflau ofițerii de securitate Nea Ghiță Coman și Nea Ioan, tată-so Ioanei de la bingo. În loc să se uite cine trece de gardurile special puse, ei se uitau la stadion, dar tot n-a trecut nimeni de ei. Iar, în zilele premergătoare meciului, la standul din Iulius Mall șirul de cumpărători se întindea până la parter, la Auchan!!! Cumpărători de bilete, desigur! Că tricourile trec mai greu la 5 grade afară! Acum ar trebui să se facă șaluri cu "U", mănuși, bondițe, cojocele și toate cele!!!

Pe Stadionul "Mircea Luca", un frig ce amintea de bătălia de la Stalingrad, când Berlinul o luat bătaie de la naționala Rusiei!!! Don Jerry o venit hotărât să pescuiască la copcă, Don Bere a renunțat, în sfârșit, la bermudele lui și-o optat pentru niște pantaloni de stofă achiziționați din Piața Mărăști, iar Don Axel o trebuit să dezghețe parbrizul portavocei sale, așa de frig fuseseră peste noaptea precedentă, că el are parcare la portavoce în fața blocului!!!

Că de bucurie rar avurăm parte, vorba cântecului din Oltenia...

De la Brașov, sosiți cu trenul accelerat numărul 1336, pe direcția Mangalia - Constanța - Fetești - Cernavodă - București - Ploiești - Comarnic - Brașov - Pădurea Bogății - Rupea - Sighișoara - Războieni - Câmpia - Cluj, au sosit în jur de 50 de suporteri stegari, ce-au afișat chiar și-un banner la începutul meciului, pe care scria "Un salut de la munte, pentru o echipă de renume", mulțumim!

În tribuna a doua s-au aflat și stâlpii electricității din România și din sud-estul Europei, practic, dacă n-ar fi ei, nu am avea curent, n-ar fi iluminat stradal, n-ar mai fi Tarnița, n-ar mai fi Belișul!!! Este vorba, desigur, de Don Ionuțiu (cunoscut sub apelativul Administratorul), Don Inginer Adrian Dordea și Don Inginer Laurențiu Balint! PĂI, DE CE CREDEȚI CĂ GETA ONU NU MAI ARE CURENT DE 3 ANI ȘI FACE REBUS LA LUMÂNARE???

În fața a 10.485 de spectatori, cifră scoasă din burtă, desigur, a început meciul! Primul oficial pe "Mircea Luca" Stadium!

Și, dacă nu știți, vă spunem noi! La tribuna oficială, fiecare invitat care vine, îi condus la locul lui de-o privighetoare în fustiță și bluziță, pe jumătate înghețată probabil!!! Nădăjduim că fetele de la oficială n-o să-și păstreze garderoba și-n noiembrie, da' nici să conducă invitații pe schiuri!!!

În peluză o fost prezentă și Napy Fumigena (e vorba de prietena lui Carlotă Petardă din Plopilor), ce prin minutul 19 s-o detonat, astfel că spectatorii au putut urmări un frumos spectacol de lumină și culoare! Jaba' sunt controlați la porți suporterii, noi avem în galerie de toate! Caracteristicile principale ale domnișoarei Napy Fumigena, chiar dacă e o persoană normală, e ca se poate transforma instant în mai multe fumigene, ca eroii din cunoscutul serial de animație "Cei patru fantastici!"

La meci o fost prezent și posesorul jipului negru ce ne-o dus la Mediaș când am bătut cu 5-2, Paul Pojar cu bunici în Juc! O fost și Florin, elev în clasa a XIII-a la cunoscutul liceu "Edmond Nicoliță", ce-l are ca profesor de matematici pe Don Nicu Bendea, fidel cititor de cronică bestială chiar și-n orele de dirigenție pe care nu le are!!!

Peluza? Excepțională! Ceea ce nu știu băieții din peluză e că, după fiecare cântec sau scandare sau cântare, tribuna a doua aplauda înspre peluză!

Și e greu până ne obișnuim cu uriașul gazon, cu boxele ce le-o uitat Scorpions fix pe teren, dar totul e bine când se termină cu bine! Laurențiu Marinescu a șarjat atât cât a fost nevoie să învingem, iar Claudiu Niculescu s-a demarcat și i-a făcut loc lui Marinescu, atât cât să luam trei puncte! Și 1-0 pentru "U"!

Faza cea mai tare la stadionul ăsta îi că, dacă-ți iei bilet cu 15 lei în inelul inferior al peluzei, poți merge liniștit la tribuna întâi sau la a doua fără să te întrebe nimeni cât îi ceasul!!! Se vede că ne-o plăcut, ca popor, transhumanța!!! ACUMA NICI SĂ RIDICE GARDURI ELECTRICE ÎNTRE PELUZE ȘI TRIBUNE!!! CĂ ȘTIU IO PE UNU' DIN DEZMIR CE RIDICĂ NIȘTE GARDURI CU FORME DE MAI MARE DRAGU' ȘI NU, NU-I VORBA DE FOSTUL PREȘEDINTE AL CLUBULUI, CONSTANTIN DRAGU!!!

Oricum, cronicuța a aflat că o să se delimiteze peluzele de tribune, deci nu-i stres că am spus povestea cu "gărdurețurile".

Cine s-o întors din America? După ce-o ocupat Wall Street-ul că n-o mai avut bani să meargă mai departe, s-a întors din America, doamnelor și domnilor, stimabilul suporter Johnny din Plopilor, poreclit "Bețivu" că nu-i place deloc beutura!!! N-AR BE' NICI LEGAT!!! DECI DE-AIA BE' CÂND NU-I LEGAT!!!

Cine-o mai fost în peluzăăă? Dona Roxy Benea, alături de viitorul ei soț, Don Gujanu, da' ea nu știe cine o să le "hie" staroste la nuntă, tăceți să nu afle fata!!! Cică doi preteni de-a lui Bere o mers direct la oficială de la peluză, asta apropo de faptul că se circulă pe stadion cum circulă porumbeii pe Calea Florești, deci au mers de la peluză direct la oficială, lângă Bianca Drăgușanu! No, alea povești când o ajuns lânga ea!!! "- Ai scos milionu de dolari ăla de la bursă?" îl întreabă unu pe celălalt, ca să audă Bianca. "- Ce să-mi scot, alocația??" se dădu de gol ficiorul cu alocația lipsă!

Din cauza faptului că o fost foarte mut, Don Georgian o greșit peluzele și s-o trezit în galerie la stegari, dând tonul la "noi niciodată, noi niciodatăăăă"!!! Noi niciodată ce măh? L-au întrebat mirați brașovenii și atuncia și-o dat seama că nu o nimerit porțile, le-o cerut o țigară și-o plecat în peluza alb-neagră!

Și chiar așa a fost, tribuna a doua aplauda după fiecare cântec al peluzei pătimașe, vă dați seama?

ȘI CE MARE ACTOR DE LA HOLLYWOOD A FOST LA TRIBUNA OFICIALĂ??? DE-L VEDEA MAMA, ACUMA ERAM ORFAN, ATÂTA I-O PLĂCUT "OM BOGAT, OM SĂRAC"!!!

Lumea se perinda pe lângă el, wow, Nick Nolte la meci, HESUS, but how are u here? I'm here for my friend Bulă de la Flora & for Red Caps from Cluj, it was his answer!!! Cu certitudine că observați tendința de universalizare a cronicuței bestiale, ea captând cuvinte din fiece limbă, astfel că următoarea cronică bestială va fi în limba șwili!!! Apoi o dăm în dialectele chineze, apoi băgăm una și-n arabă!!!

După meci, ajungem la Bogdi-n bar, pentru recuperare! Pe cine vedem la Bogdi-n bar? PE NICK NOLTE! UĂ TRĂZNI-TE-AR!!!

În fundul paginii, aveți și fotografii cu îndrăgitul actor american! Api i-am povestit cum am fost la Big Fucking Vânju Mare chiar în ziua de Paști în 2006, cum ne-am bătut prin Câmpia Turzii în 2003, cum jucam populară la Baia Mare cu Fernea Mare și cu Csaby, cum am făcut pe controlorul în tren de la Oradea, prin 2004! O beut jinars de-a nost', noi wiskey de-a lui, l-am întrebat di ce nu toarnă niciun film în Indol, să se ridice și această micuță comunitate clujeană, că autostrada o dat chix și banii de pe pământuri s-au dus pe frigidere, DIGI, mobilă de bucătărie și-un antreu nou!

Și Black Devils o împlinit 5 ani, de-aia a fost bannerul acela cu 16 octombrie 2006, asta pentru cei ce nu cunosc, acum nu mai sunt, că toți cunosc. Și această cronică bestială s-a realizat pe fondul sonor al unor orchestre folclorice destul de cunoscute de iubitorii acestui gen muzical tot mai alungat din peisajul muzical autohton.

Vineri seara, când îi "O dată-n viață" la TVR 1, noi o să călătorim prin Vișina Nouă și prin Bumbești-Jiu și pe Valea Jiului și-o să ajungem la Poarta Sărutului și la Coloana Infinitului, acolo unde, în orașul marelui sculptor, vom juca împotriva urmașilor lui Tudor Vladimirescu ce-n 1821, de avea echipă de fotbal, lua lejer și Cupa UEFA și Supercupa Europei!!!

Și ne amintim de acel 2-2 din decembrie 2007, de la Pandurii, când am fost o mână de oameni, iar ei vreo două mâini! Și ce bună-i ciorba de văcuță la Vișina Nouă și ce revelioane trag ăia acolo, ceva excepțional, cu 200 de ml. de apă minerală și-un pahar de vin la miezul nopții, remember?!

Corectura textului: Napy Fumigena.

Asistența tehnică: amintirile din "B".

Sunetul în timpul meciului: Peluza "Șepcilor-roșii".

Spectacol datorat englezilor ce-au inventat fotbalul, că de nu, dădeam cu torțe la meciurile de tenis!!!

Muzica realizării textului: Ansamblul Meseșul, Ansamblul Feleacul și alte asemenea ansambluri cu denumiri de dealuri greu de urcat iarna!

Imagine: mătușa ce-o spălat termopanele cu două ore înainte de meci.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice din această deplasare, pardon, din obișnuință, avem și poze de la acest meci de-acasă!

În fotografia de sus, o partidă de table înainte de plecarea spre stadion, între Pitiku' și Neb1. În fotografia de jos, Dona Gândăcița:

Și-o fotografie din avion:

Și tribuna a doua în timpul pauzei:

Și peluza-n timpul meciului:

Și-o fotografie din peluză:

Și alte poze din P1, inelul superior, desigur:

Și mesajul brașovenilor pentru noi:

Și-un steward ce-a câștigat Campionatul Mondial al Stewarzilor de la Helsinki, 2011:

Și-o fotografie în bufet:

Iată-l și pe Don Administratoru':

Și ultimul model de Iphone 5, deținut de Șoți:

Și iată celebra poză! Cunoscutul actor Nick Nolte a fost prezent și el la meci, apoi în bar cu noi:

Iar Bulă Termopanistul s-a ocupat chiar și de costumarea, cu o eșarfă alb-neagră, a îndrăgitului actor din "Om bogat, om sărac":

Și-o ultimă poză. La meci a fost prezent și Johnny The Vampire:

^^^