Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

23 Octombrie, 2011

Cronica bestială de la Târgu-Jiu

"Șepcile-roșii" au jucat, în cadrul etapei a XI-a, la C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, oraș în care Coloana Infinitului e finită în comparație cu poveștile infinite ale lui Dan Locusteanu!!!

Cu siguranță pe Locu vi-l amintiți din cronica apărută-n 30 ianuarie 2009, de la mitingul la care-au ieșit în stradă 5.000 de oameni, mai multe detalii însă, puțin mai încolo.

Am plecat spre Târgu-Jiu vineri la amiază, meciul fiind vineri seara. Dacă partida s-ar fi desfășurat peste 30 de ani, am fi pornit doar cu trei ore înainte de meci, căci am fi luat-o pe Autostrada Cluj - Câmpia - Vinț - Ciudad de Simeria - Petroșani - Vișina - Bumbești Jiu - Târgu Jiu, iar dacă meciul s-ar fi disputat acum 50 de ani, nu ar fi avut loc, pentru că Pandurii nu erau încă înființați, echipa fiind fondată doar în august 1962!

Însemnări agricole 2011:

Pe distanța celor peste 300 de kilometri parcurși până în orașul lignitului, al porții țucatului și-a coloanei celei veșnice, am observat că 80% din culturile agricole de pe marginea drumului sunt ocupate de lanuri cu porumb. Ei bine, inginerul agronom prezent cu noi în această deplasare, e vorba de ing. Hossu, ne-a explicat și de ce această covârșitoare proporție de păpușoi! În urmă cu 20 de ani, floarea soarelui era peste tot, asta deoarece consumul de bomboane agricole atingea, la meciurile de fotbal, cote alarmante!!!

Ce se mănâncă acum pe Stadioanele ELITE? POPCORN!!! V-AȚI PRINS? DIN CAUZA ACEASTA ATÂTEA CULTURI DE PORUMB!!! CE SE CERE CEL MAI MULT PE PIZZE? EXTRA-PORUMB!

Însemnări despre "LIGNIT ARENA":

Construită în anii 60 pe terenul unui grof, stadionul a fost inaugurat cu ocazia unui amical de lut în 1968 de Nea Liviu de la Flora cu o echipă de răcani din zonă!!! În ultimii ani, LIGNIT ARENA a suferit mai multe modificări succesive, în 13 - 15 iunie 1990, în 1991 și-n 1999!

Însemnări despre drumul încolo:

Două microbuze albe ca neaua din decembrie au luat calea Văii Jiului, plus alte câteva mașini mici, nu că microbuzele ar fi foarte mari! Aproape de Alba Iulia, suporterii au prins o promoție la binecunoscuta ciocolată MARS, la una cumpărată au primit trei pe gratis, ei bine, vă dați seama că fiecare și-o luat câte 50, 60 de marsuri, plus alea gratuite, la un moment dat microbuzele mergeau doar pe bază de ciocolată!!!

La LIDL în Hațeg, acolo unde îi un bizon natural ce stă pe marginea drumului de vreo 50 de ani și nimeni nu-l întreabă de sănătate, au mai oprit băieții noștri. Nu la bizon, că la LIDL!!! Că de la bizon n-ar fi putut achiziționa de-ale gurii!

Astfel, Don K și Don Ț și-au cumpărat două conserve de icre de căciulă și-o franzelă hațiegană feliată. La ce preț au fost icrele? La 0,80 bani, probabil că proveneau de la pești de-ăia prinși cu curent electric! În ceea ce-i privește pe restul suporterilor, aceștia au optat pentru borcane de fasole cu costiță (la NUMAI 2,80 lei), pâine și 170 de furculițe de unică folosință, că n-o văzut că pot lua și câteva bucăți, nu toată cutia!!!

Cât despre cei merși cu mașinile mici, aceștia au oprit la deja cunoscutul în cronica bestială Restaurant Vișina din Vișina Nouă, Raionul Bumbești - Jiu cum treci podul e primul popas de stânga! E DE NOTORIETATE CĂ AICI CIORBA DE BURTĂ CONȚINE STOMĂCEL DE MAIDANEZ, DAR DACĂ-I BUNĂ, CE MAI CONTEAZĂ O MICĂ IMPROVIZAȚIE???

Însemnări fotbalistice 2011:

Urmează o cronică sportivă pertinentă, în stilul anilor 80 (în plin avânt disco), de la trimișii noștri speciali din cele două microbuze, ce au oprit la LIDL în Hațeg, acolo unde îi un bizon natural ce stă pe marginea drumului de vreo 50 de ani și nimeni nu-l întreabă de sănătate, au mai oprit băieții noștri. Nu la bizon, că la LIDL!!! Că de la bizon n-ar fi putut achiziționa de-ale gurii!

Astfel, Don K și Don Ț și-au cumpărat două conserve de icre de căciulă și-o franzelă hațiegană feliată. La ce preț au fost icrele? La 0,80 bani, probabil că proveneau de la pești de-ăia prinși cu curent electric! În ceea ce-i privește pe restul suporterilor, aceștia au optat pentru borcane de fasole cu costiță (la NUMAI 2,80 lei), pâine și 170 de furculițe de unică folosință, că n-o văzut că pot lua și câteva bucăți, nu toată cutia!!!

Încă de la încălzire, pe fața fotbaliștilor se citea emoția, dorința de victorie, dragostea față de fotbal și față de minge, precum și dorința de propășire a fotbalului pe cele mai înalte culmi ale sportului rotund, fotbalul!

Publicul spectator gorjean abia ieșit din șut (termen uzual spre a defini mina ca loc de munk), s-a speriat în momentu-n care a ieșit la încălzire fotbalistul Nwakaeme Tony, crezând că a avut loc o nouă explozie la mina din Târgu-Cărbunești!!! NOROC CU INSPIRAȚIA TEHNICIANULUI IONUȚ BADEA, CE L-A LĂSAT ACASĂ PE GASTON MENDY, CĂ ALTFEL RAPORTAU ORTACII DIN TRIBUNE ACCIDENT COLECTIV DE MUNCĂ!!!

Nocturna de pe "LIGNIT ARENA" este una cu totul și cu totul specială, sute de lompașe de miner fiind legate între ele cu sfoară și prinse deasupra tribunelor, iar evacuarea accidentaților de pe teren se face cu un mini-vagoneț din mină, foarte curioasă fiind și micuța cale ferată de la mijlocul terenului pe care venea vagonețul să transporte accidentații!!! N-AM ZIS NIMIC, CĂ NU ERAM LA NOI ACASĂ ȘI NU AVEAM NEVOIE DE SCANDAL P-ACOLO, MAI ALES CĂ SEDIUL POLIȚIEI DIN TÂRGU-JIU E FIX ÎN SPATELE PELUZEI, DISCRIMINARE TOTALĂ!!!

Din informațiile noastre, se pare că arbitrul întâlnirii, Sebi Sebastian Colțescu, a fost cazat la un hotel ce nu dispune de balcoane, asta pentru siguranța desfășurării întâlnirii de fotbal!!! Se pare că el o vrut de la etajul trei în sus, da' nu s-o riscat nimeni să-i dea cameră așa sus și tot la parter în camera de bagaje închis o dormitat!!!

La ora 9 și jumătate seara, fotbaliștii au dat startul unei partide viu disputate, oferind publicului spectator, precum și microbiștilor din fața micilor ecrane alb-negre, un spectacol agreabil, exceptând momentul când o piranda de la tribuna a II-a o furat un telefon mobil de la un gorjean!!! Probabil că ați văzut la televizor că aleargă forțele de ordine la tribuna a II-a, ei bine, din cauza 'celei pirande ce-o ginit un mobil ce atârna pe-un scaun singur și nevinovat!!! S-a iscat apoi o încăierare între neamurile pirandei și restul spectatorilor, în acest conflict fiind surprins, involuntar, și Don Gârbi!!!

Despre partida propriu-zisă nu putem decât să spunem că am pierdut la limită și formația "Șepcilor-roșii" ajunge pe 5 în clasament și urmează sâmbătă, 29 octombrie, meciul cu Dinamo, la noi acasă. Tot de la 9 jumate seara!

În această frumoasă deplasare, păcat de scor însă, a fost prezent și Don Locusteanu, cunoscut pentru apetitul verbal de care dă dovadă!!! De asemenea, a fost și Don Hazi The Dragon Wilson, cunoscutul actor american din filmele de acțiune ale anilor 80, Don Stelu, cu a lui Dacie 1310 TLX, dar și Don Blaga, complet revenit după accidentarea suferită la Cupa Suporterilor de azi vară!

Mulți și-au propus anul ăsta să vadă pe Scorpions, pe Smokie și pe Doina de la Vișina, motiv pentru care rezervările pentru noaptea de Revelion s-au epuizat încă din luna august a anului trecut! Ea a cântat în 2008, 2009, 2010, cântă și va cânta la Vișina de Revelion, ca-n fiecare an!

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Această ediție s-a bucurat de participarea extraordinară a lui Don Hossu, iar fotografiile sunt realizate de Don Ștefan Martinescu:

Primele fotografii sunt realizate în Restaurantul Vișina, din Valea Jiului. Observați șervețelul personalizat, precum și meniul de Revelion:

Iată un ultras și când mănâncă:

Și-un cetățean model:

Și-un mititel viu:

Și, cu steagul din dotare, Don Locusteanu:

Și, înainte de meci, Don The Dragon & Don Ștefan:

Și Dodolinho:

Și ei:

Și noi:

Și-o fază din meci, moment în care lentila aparatului fotografic se zbrobea singură, din cauza infinitelor povești desfășurate de Locusteanu!!!

^^^