Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

31 Octombrie, 2011

Cronica bestială de la meciul cu Dinamo

Această cronică se dedică tuturor celor ce au mufă să cânte și lăbuțe să aplaude la meciurile de fotbal!!!

În etapa a XII-a a Diviziei Naționale de Fotbal din spațiul carpato- danubiano- pontic, "U" Cluj a întâlnit liderul campionatului, Dinamo București! Habar n-aveți voi, frățucilor, câte sacrificii o făcut unii oamini, cam ultimii oamini în ierarhia societății, să ajungă la meciul ăsta!

Păi, un frătiuc de-a nostru, e vorba de Don Roșu de pe Tășnad, pe care-l știe toată lumea că o mers prin Work Experience în America, pe perioada verii!!! EL O MERS ÎN SUA, DIN IUNIE PÂNĂ LA FINALUL LUI OCTOMBRIE, CICĂ SĂ AIBĂ GRIJĂ DE-UN TEREN DE GOLF, SĂ CULEAGĂ MINGILE ZBURATE-N PACIFIC ȘI TREBURI DE-ALEA!!! CREDEȚI CĂ AȘA O FOST? VEDEȚI-VĂ DE TREABĂ!

Din nefericire, odată ajuns în SUA, a aflat cu stupoare că jobul său sezonier era să vâneze uragane!!! Și fugea Roșu al nostru prin America după vijelii și viscole, dar totul e bine când se termină cu bine!!! Căci, în seara zilei de 28 sau 29 septembrie, o avut avion din Chicago până-n Vințu de Jos!!! 73 de ore cu avionul nu-i treabă ușoară! Totul era programat, avea să ajungă-n România și-n Cluj cu fix o jumătate de oră înainte de meciul cu Dinamo, așa că nu era stres!!! Din nefericire, Don Roșu a luat cursa OCEANIC 815 și o naufragiat cu avionul pe insula aia din serialul LOST și s-o combinat cu Kate și se tot bătea cu Sawyer și cu John Locke!!! În cele din urmă, o prins reducere 50% pentru studenți la submarinul ăla ce era pe lângă insulă și-o reușit să ajungă la meci, fix în ultimul moment!!! Îl rugăm pe această cale, dacă a călătorit în timp ca personajele din LOST, să ne spună rezultatele exacte ale meciurilor de săptămâna viitoare, că și noi am trăi!

Cât privește starea gazonului, Cronica bestială a primit un telefon în ziua meciului de la Dona Dănuța ce stă lângă pizzeria aia unde i pițer Dețu, ce dimineața îmbălsămează ȘTIȚI VOI CE la o firmă de pompe funebre, iar după-masa și până la ultimul client, îi pițer acolo în capăt la Grigorescu!!! O PIZZA CU EXTRA-FORMOL, VĂ RUGĂM!!!

Ce-a zis Dănuța la telefon? Că ea îi îngrijorată de starea gazonului, că îs pete de Dero la mijlocul terenului și care ar fi explicația acestui fapt?? Ei bine, știți cu toții că-n Parcul Mare și-n Babeș, sunt foarte multe ciori. Aceste cioruțe ce cârâie de parcă-s în Obsession de Revelion, au ginit de curând iarbă nouă și proaspătă, oare unde? Gazonul nostru de fotbal! Și-o venit scroafele de ciori cu câte-o nucă-n cioc și o dat cu ciocu'n stânga și-n dreapta, o săpat la 2 centimetri în gazon și și-o ascuns nucile!!! NESIMȚITELE!!! ȘI NESIMPOARCELE!!!

GURILE RELE SPUN CĂ CIORILE NU ȘI-AU PUS PE IARNĂ PE TERENUL NOSTRU DOAR NUCI, CI ȘI CASTANE!!! DE CÂND MĂNÂNCĂ CIORILE CASTANE, NU ȘTIM!!! Problema e că, în dimineața meciului sau cu o zi înainte, angajații de la stadion au văzut terenul vraiște! A fost vreun meci de fotbal azi noapte? A fost vreun concert în surdină azi dimineață? Și s-au tot întrebat așa, până când au văzut o cioruță mică venind în cioc cu o bucată de pizza de la Dețu, bucățică de pizza ce-o ascuns-o în gazon!!! OPA!!! Astfel, angajații au purces la scoaterea nucilor și castanelor, dar nu s-au gândit că la iarnă vin ciorile după ce-o pus pe iarnă și dacă nu-și găsesc păpălicele în gazon se enervează și scormonesc și pe lângă și-o să facă și mai vraiște iarba!

Sâmbătă dimineața, aflăm că primii 80 de dinamoviști ajung la Cluj cu un autocar supraetajat, ca cele din Londra, turistice! Interesant este că inelul superior al autocarului era decapitat, în sensul de decapotat, adică decapotabil, asta și datorită vremii frumoase de toamnă de care are parte România în ultimele zile, cu temperaturi de peste -2 grade Celsius noaptea!!!

Și peste 20.000 de spectatori au fost prezenți la meciul cu Dinamo București, singurele sectoare goale fiind alea mici și anume: 2G, 2H1, 2H2, 2I1, 2I1, 2J, 2X, 2L, 1J, 1K, 1L, 1Z, 1X, 1W, 1V2, 1V1, 1U1 și 1T2 și stați liniștiți că nu suntem la chimie și nu rămâne nimeni repetent!!!

Vă dați seama că la meci fiecare o intrat cu ce-o putut, o fost suporteri care și-o trimis pe taxi acasă bricheta și țigările, că nu-i voie să se fumeze, Don Litean din Turda abia a fost lăsat să intre pe stadion cu cârjele din dotare, stewarzii considerând că aceste cârje ar putea deveni sabie la un moment dat, dacă situația ar cere-o. Astfel, lui Don Litean i s-au legat cu cătușe cârjele de el, să nu i se fure pe stadion și astfel să fie folosite în scopuri mârșave. AȘA ARĂTA LITEAN AL NOSTRU DE PARCĂ ERA ÎN DRUM SPRE ALCATRAZ!!!

Ca să înțelegeți, Litean e fotbalist la o echipă de pe lângă Turda, cel puțin așa știm noi. Și-o suferit o accidentare la un meci din divizia județeană, când o cireadă de bovine n-o respectat indicațiile arbitrului, să nu pătrundă pe suprafața de joc în timpul disputării partidei sătești!!! Totul bine și frumos, tânărul fotbalist e în cârje temporar doar, căci tinerețea vindecă orice boală, chiar și bolile inimii și sufletului, d'apoi un picior fracturat? Și urcă Don Litean cu cârjele în galerie, cântă și nu prea sare, că nu poate, acuma ar fi culmea să fi făcut și GALATA, și știți cu toții că s-au aprins torțe în peluză și atuncia o fost atuncia!!! Din nefericire, o torță se așează pe cârja tânărului fotbalist și incendiul începe!!! CALL 911! SAU 112! LUMEA S-A PANICAT ȘI A ÎNCERCAT SĂ-L STINGĂ PE LITEAN, CARE ÎNCEPEA SĂ ARDĂ MAI CA LERUL CÂND FACE COZONACI!!!

LA ORA TRANSMITERII ACESTEI CRONICI, DON LITEAN ARE ARSURI DE GRADUL DOI ȘI TRI PE CÂRJA INFERIOARĂ!!!

La meci au fost prezenți și patru suporteri din ISLAMABAD, mari fani "U"! N-o fost foarte happy că n-au găsit bilete decât în 1T2, dar asta e! Când o aprins peluza torțele, s-a auzit în sectorul 1T2 un șușotit ... "ăștia-s de-ai noștri sau de-a lor...?"

Cine-a stat la tribuna oficială? Picior peste picior încă! DA' OARE CU CINE M-AM POZAT??? ȘI OARE CINE O ZIS CĂ CITEȘTE CRONICA BESTIALĂ?

Răspunsul, într-o cronicuțică următoare, desigur și fără nicio îndoială, că dacă ne-am fi îndoit, acuma ați fi citit numai o jumătate de cronică!!! ȘI, CA O PARALELĂ TREPIEDĂ ȘI GEOMETRICĂ, VĂ ÎNCHIPUIȚI CĂ, DACĂ ÎN LOC DE OAMENI AR FI EXISTAT NUMAI RAȚE, ȘI RAȚELE AR FI FOST RĂȚUȘCO-SAPIENS ȘI NU OMUL, ACEASTĂ CRONICĂ S-AR FI NUMIT CRONICUȚUȘCĂ!!!

Să revenim însă la meci, căci cititorii noștri abia așteaptă să afle unde am beut după!!!

Aceasta a fost, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, Cronica bestială de la meciul cu Dinamo.

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială este un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Ați crezut că-i gata? Miau!

Înainte de meciul cu Dinamo, sunt invitat la cafea de Dona Ioana, o blonduță simpatică și vegetariană, mare amatoare de backenrolls și rolls royce. Și-mi zice exact adresa, scara, numărul apartamentului. Când ajung în fața ușii, pe ușă scria REMUS CÂMPEANU! O sun și-o întreb "tu bine m-ai ghidat? Că eu am ajuns la ușă la domnul Remus Câmpeanu!" "Da mă, bine te-am ghidat, aici stau, nu mai tăt ciotrica, hai intră." Și intru. Și aflu că-i nepoata lui Nea Remus și fiica nu mai puțin celebrului în mediile academice universitare clujene, Prof. Univ. Dr. Doc. Lect. Don Remus Câmpeanu, că tot așa îl cheamă și pe el, ca pe Remus Câmpeanu legenda! DECI, CA SĂ ÎNȚELEGEȚI MAI BINE, ERAM ÎN CASĂ LA REMUS CÂMPEANU, DAAAAR NU LA REMUS CÂMPEANU FOTBALISTUL ȘI PREȘEDINTELE DE ONOARE DE LA "U", CĂ LA FIUL SĂU, PROFESOR UNIVERSITAR DE ISTORIE CE ARE O FATĂ, IOANA! AȘA! AȚI ÎNȚELES CEVA?? DAR PE CARE-L CHEAMĂ TOT REMUS CÂMPEANU!!!

Și ne-o spus Don Remus Câmpeanu Jr. că asculta cu sufletul la gură și cu urechile în tranzistor transmisiunile de pe ucluj.ro & sepcile-rosii.com de acum câțiva ani și se distra de minune și-am mai stat la povești, am râs, am mai mințât, am glumit și-am plecat la meci! Și, practic, de-acum începe Cronica de sus, ceea ce ați citit dumneavoastră la început trebuia să citiți de-aicia de jos și după aceea doar să începeți cu începutul!

Vă mulțumim.

La final, avem și poze, grație lui Jenu Olariu și grație domnișoarei Napy Fumigena:

În imaginea de mai sus, Dona Lore și Dona Ioana. În cea de mai jos, Don Câmpeanu Jr:

Și catering inclus, la oficială:

Și spre etajul 5 al tribunei oficiale. Observați panorama exterioară:

Și tribuna a doua. Viața asta țin cu "U":

Și-un mesaj:

Și foc, fum și lumini:

Și steaguri:

Și fulare:

Și iar lumini:

Și iar fulare:

Și Dona Ale"U":

Și băieții din Plopilor, la cofetărie. Neclaritatea se datorează fumigenelor din timpul meciului, ajunse și-n Cartierul Plopilimon:

^^^