Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

14 Noiembrie, 2011

Cronica bestială de la dubla dintre "U" Jolidon și Levanger HK

Datorită insistențelor desfășurate de cititoarele cronicii bestiale, iată că acest letopiseț sportiv își îndreaptă privirea și înspre sporturile de sală, în speță handbalul feminin!

Dacă ar fi să aruncăm un ochi în trecut, am putea demonstra științific că handbalul a apărut cu mult înaintea astrologiei, zeităților, superstițiilor, matematicii și chiar filosofiei! Astfel, putem concluziona că din punct de vedere ancestral handbalul a apărut după primele partide de vânătoare desfășurate de omul preistoric. Cum a ajuns cronica bestială la această concluzie? Gândiți-vă că niciodată din craniile animalelor nu s-a fiert supă, nu s-o făcut ochiuri din ochi și nici pastramă din craniu, astfel că această parte a corpului a fost lăsată de izbeliște lângă peșteră!

ASTA PÂNĂ ÎN MOMENTUL ÎN CARE O HUȚUPANCĂ MICĂ DIN CRETACICUL TIMPURIU O LUAT CRANIUL ÎN MÂNĂ DE PLICTISEALĂ, O VĂZUT CĂ-I APROXIMATIV ROTUND ȘI-O ÎNCEPUT SĂ PASEZE PE LINIA DE 9 METRI CU SORĂ-SA MAIAȘĂ!!!

Și porți s-au făcut din bambuși uriași și când s-au întâlnit triburi de altă culoare au pus-o și de-un CAMPIONAT MONDIAL PREISTORIC!!! Desigur că izvoarele arheologice nu pomenesc astfel de evenimente tânăr de sportive, însă nu s-a săpat încă acolo unde a apărut handbalul!!!

Practic, amazoanele din America de Sud aveau niște jocuri de inițiere asemănătoare handbalului modern, adică aia care vroia să devină amazoană de nu juca precum Roza, Senocico sau Clara Vădineanu, își putea lua adio de la statutul de războinică!!!

În cursul zilei de joi, așa pe la amiază, sunt invitat la sediul Jolidon. Și stau în stație și stau și aștept troleibuzul cu numărul 1 spre a mă duce în Piața 1 Mai, acolo unde ne-am mâncat noi zilele și sănătatea vreun an jumate, și când vine troleibuzul, surpriză: la volan era Atilla al nostru! Descendent direct din neamul strămoșesc, nu-și recunoaște numele nici până-n ziua de azi! Plin de fulare cu "U" în cabina troleului, plin de fulare cu România, fanioane din top, abia mai vedea drumul! LA UN MOMENT DAT, ERAM CU TROLEUL PRIN IRIS!!!

Întoarcem și ajungem în cele din urmă la Clujana și ne amintim de țigăniile din Divizia B, praful din parcare, sala de conferințe unde intra oricine să-și ia sticksuri înainte de meci și-un cafei cald!!!

Mă îndrept înspre sediul Jolidon, unde mă așteaptă directorul sportiv al echipei de handbal feminin, Don Cosmin! La birourile direcțiunii, acolo unde era o secretară atâta de faină că lângă ea stătea un mâț în coadă!!!

ERA CELEBRUL MOTAN DIN SHREK, AJUNS PE LA JOLIDON SĂ SE ÎMBRACE ȘI EL, CĂ NU POATE APĂREA ÎN SERIILE FILMULUI TOT ÎN ACELEAȘI HAINE, FIRESC!!!

În birourile direcțiunii Jolidon mă întâmpină Dona Stanciu, ce-mi propune să devin cantautor și la handbal fete!!! Și-mi spune de acea echipă frumoasă cu Aurora Dragoș, că de-atunci era prezentă la meciurile de la Sala Sporturilor scăldată de apele dulci, cum altfel, ale Someșului!

Sâmbătă, trei domnișoare frumoase (că una era plecată să se cațere pe munte, e vorba de Miss Coco), primesc trei bilete la tribuna a II-a, în ordinea numerelor de pe gecuțe: Andreea handbalista din Piatra Neamț, Vio din Chișinău, venită special pentru acest meci și Ale din Aiud!

În fața a aproximativ 500 de spectatori, intră la încălzire norvegiencele. NU PORNEA TITANICUL DIN LOC DACĂ ERAU ASTEA LA BORDUL NAVEI, VĂ ASIGURĂM!!! PROBABIL CĂ S-O UITAT PREA MULT CÂND ERAU MICUȚE LA GULLIVER ÎN ȚARA PITICILOR, ALTFEL NU NE EXPLICĂM DIMENSIUNILE INCOMENSURABILE ALE ACESTOR HANDBALISTE NORVEGIENCE!!! VAI DE BĂRBAȚII LOR!!!

Cu toate acestea, fetele noastre au intrat hotărâte la încălzire, iar Dona Clara Vădineanu și-o lăsat bișoana acasă, deși - din informațiile noastre - micuța cățelandră bișoneză o făcut circ și scandal, să fie adusă și ea la meciuri!!!

Și începe meciul! ȘI GODZILELE DIN NORD PUTEAU ARUNCA LA POARTĂ DIN SOMEȘENI, AȘA MÂINI ȘI BRAȚE AVEAU!!! NO CU CINE SĂ JOCI??? PORTĂRIȚA LOR ERA MAI MARE CA POARTA, NO UNDE SĂ DAI GOL??? Cu toate acestea, fetele noastre se mobilizează și penetrează poarta adversă, în prima repriză, de 15 ori, iar ele doar de 11! Și pauză! Și muzica pusă de DJ Cosmin după fiecare gol a antrenat întreaga asistență din Sala Sporturilor!

La pauză, concursuri interactive cu publicul! No ghiciți cine a participat! Primul care a sărit mantinela, a doborât doi stewarzi și-a ajuns la concurs a fost nimeni altul decât Don HIENA! Încă a fost întrebat: "-Cum te cheamă?" "-Verdeș!"

Al doilea concurent, nimeni altul decât Don Bobo, suporterul amenințat cu tribunalul prin ziare!!! ADEVĂRUL CĂ DON BOBO A VENIT LA SALĂ CU O ÎNTREAGĂ ARMATĂ DE AVOCAȚI DUPĂ EL, CA SĂ FIE SIGUR!!!

Al treilea concurent, Don Bere! Ei au trebuit să arunce la poartă da' n-o știut că mingea are clister, adică lipici special ce amortizează orice contact cu balonul, astfel că la aruncările libere erau să se izbească și ei de plasa porții!!!

Și s-au făcut băieții noștri cu tanga, sutiene, maieuri, tricouri, mingi de handbal și alte asemenea produse, căci toți au câștigat! La cele două întâlniri internaționale a fost prezent și Don Emil cu soția, ei luând loc la tribuna zero, chiar în spatele arbitrilor și-a observatorului cipriot.

Și-n prima zi, "U" Jolidon a învins cu 27 - 23 și urma returul a doua zi, duminică, tot la noi! Că la handbal se poate la mica înțelegere, nu-i ca la fotbal! Și prima și ultima experiență cu handbalul a cronicarului? Ei bine, era prin 2009 când a avut loc Cupa Presei la handbal și - pe-atunci la Radio Transilvania fiind - ne-am făcut echipă să participăm! Ne personalizăm tricouri cu Handbal Club Radio Transilvania, ne pregătim intens și primul meci îl aveam cu ceva ziar mare și la încălzire, pasez și io cu fata de pe marketing de la radio și-mi dă aia o pasă și poc degetele pe spate!!! URGENȚELE AU FOST ALE MELE!!! ȘI GHIPS 6 SĂPTĂMÂNI!!!

În cea de-a doua zi, mult mai multă lume! Peste 1 000 de spectatori au venit la meciul doi dintre "U" Jolidon și Levanger Handball Klubb. Și inima cântecelor au fost Don Luciano, Don Cotârlă și Don Max, l-am văzut și pe Don Tase, ei au ridicat sala în picioare! Și fetele noastre au zburdat pe parchet și-au câștigat cu 32 la 17 și s-au calificat în oprimile Cupei Cupelor ce vor avea loc la anul, în 2012!

În încheiere, dăm o frază pe fotbal și vă informăm că Don Andrei Todoran a fost, pentru prima dată, căpitanul echipei la puternica formație Sănătatea Cluj, în partida de Divizia C cu Olimpia Satu Mare!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Avem și fotografii, grație domnișoarei Andreea T:

Iat-o:

Și-un steag:

Și concursuri interactive în timpul pauzei:

Aruncări de la 7 metri, de la 9 și din poartă-n poartă:

Și tribuna a II-a:

Și bucuria de la final:

Felicitări fetelor:

Și-o poză de final. Suporterița din stânga a venit special de la Chișinău pentru acest meci:

Și soarele de pe strada noastră:

^^^