Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

1 Decembrie, 2011

Cronicuțușca meciului cu Oțelul Galați


De Ziua Națională a României, Cronica bestială dorește tuturor românilor:


Etapa cu numărul XV (cinșpe, pentru cine nu-i de neam latin), a propus întâlnirea dintre "U" și Steel Galați, amintindu-ne la toți de celebrul film de acțiune Steel-Man, cu Shaquille O'Neal în rolul principal!!!

Despre vremea de la meci n-are rost să discutăm, că v-ar îngheța calculatoarele, monitoarele ar fi brumate, shoarek-ul congelat și tastatura înzăpezită!!! O FOST ATÂTA DE FRIG CĂ ARBITRUL ÎNTÂLNIRII O INTRAT LA ÎNCĂLZIRE CU BONDĂ DE-AIA DE CIOBAN DIN PIELE DE OAIE, CU ȘAPCĂ DE MIEL ȘI CU DOI CIOBĂNEȘTI DE LA STÂNĂ DUPĂ EL!!!

După ce-am rămas cu totul și cu totul surprinși de acest aspect inedit, iată că s-a contrazis ideea conform căreia veșnicia s-a născut la sat și fotbalul la oraș! Mergem mai departe și ajungem pă Gherla, acolo unde Don Phleau al II-lea, Don Valer, Don Lucy, Don Zoly și alți 21 de ficiori s-au îmbarcat într-un microbuz "Fany te duce la mare", spre a veni la meci! 16 au stat lejer, însă restul până la 25 au fost nevoiți să se ascundă în trapa de sub podea, spre a evita un eventual control de rutină al poliției rurale, nu că ăștia ar știi să numere, da' pentru orice eventualitate!!!

Desigur că atât Don Phleau al II-lea, cunoscutul profesor de rusă din Gherla, cât și învățătorul Valer, au optat din nou pentru țigările electronice, noutatea și surprinderea călătorilor fiind că, de astă dată, ADIO AROME DE LEBENIȚĂ, VANILIE SAU CIOCOLATĂ, CĂCI ODATĂ CU INTRAREA ÎN POSTUL CRĂCIUNULUI AMÂNDOI ȘI-AU ACHIZIȚIONAT NICOTINĂ LICHIDĂ CU AROMĂ DE TĂMÂIE, SPRE A FI MAI APROAPE DE SĂRBĂTORILE DE IARNĂ!!!

Hiturile ascultate pe microbuz au variat între "Lasă-mă papa la mare", cunoscut hit al fetelor de la Andre!

În tot acest timp, la Flora era agitație mare! Miță de la ziare, ce mi-i dator cu 10 lei, nu că aș mai vrea banii ăia înapoi, că ce faci cu 10 lei în ziua de azi, de-aia nici n-am scris în cronică de datorie, că nu mă cobor io la 10 lei, hai să fim serioși, deci Miță încerca să-și închidă standul cu ziare spre a putea veni la meci, însă s-a lovit de rezistența gospodinelor ce-și achiziționau o nouă ediție din deja cunoscuta revistă "Practic în bucătărie"!!!

ÎN CELE DIN URMĂ, DUPĂ CE-O PUS CÂINELE PE ELE, MIȚĂ, CE MI-I DATOR CU 10 LEI, REUȘEȘTE SĂ-ȘI ÎNCHIDĂ STANDUL ȘI SĂ VINĂ LA MECI CU TAXI, CARE-O COSTAT MAXIM 10 LEI PÂNĂ LA CLUJ ARENA, CĂ NORMAL K AI BANI DE TAXI CÂND COSTĂ NUMA' 10 LEI, CE-S ĂIA??

Vă spuneam ce frig a fost la meci, mai ales repriza a doua! PĂI, ATÂTA O FOST DE FRIG, CĂ TUȘIERII O TREBUIT SĂ-ȘI DEA CU BEN GAY PÂNĂ ȘI STEGULEȚELE CU CARE ARATĂ CĂ-I OFSAID SAU CĂ LI-I FRIG!!!

În tot acest timp, Comitetul de Năcaz din Mănăștur s-a strâns la aparate în Infinity, în frunte cu Tibocu, Vasco și alți suporteri interziși pe nedrept, DATORITĂ LEGILOR STRÂMBE DIN ȚARA ASTA!!! EI N-AU OMORÂT ÎN VIAȚA LOR O MUSCĂ ȘI-O PRIMIT INTERDICȚIE LA MEDIAȘ CÂND O VRUT SĂ INTRODUCĂ ÎN STADION CÂȚIVA PORUMBEI ALBI SPRE A-I LANSA ÎN 'NALTUL CERULUI, CA SEMN AL PĂCII!!!

Ei au urmărit meciul cu Oțelul de la aparate așadar, printre șeptari și jokeri, caise și alte asemenea metode de câștig rapid, de tip bingo sau filcău! Undeva la câteva sute de metri altitudine și depărtare, tot înainte de meci, se află Floraaa! Ea se ridică falnic printre blocurile de 10 etaje ce-ar putea găzdui câte 10 comune laolaltă și propune turiștilor o mulțime de seconduri de primă mână, amaneturi, legume-fructe și librării. Într-o astfel de librărie, Neb1 se sfădea cu Bogdi care să meargă la meci și care să stea-n bufet, că mai îs și de-ăștia ce preferă rachiul în locul tribunei, că nu la toți li-i drag sportul! SAU DEPINDE CE SPORT!!!

Pentru a se aplana conflictul, s-a hotărât să se tragă la sorți! Astfel, a fost chemată și validată o comisie de la Ministerul Finanțelor, spre a veridicida (oare există cuvântul ăsta???) tragerea la sorți. Astfel, a fost tras la sorți Bogdi, iar Neb1 a rămas după tejghea, cu țolu'n mână și cu mâna-n țol!

Meciul propriu-zis a început la 4 fix, că de începea la și 10, se termina la fără zece!!! Că românu' îi poet și când îl fură arbitrii, cum o fost duminică! Astfel, s-au dat cântare unor repertorii foarte variate, de genul "arbitre de sărbători, să ai cozonac cu flori!" (cu mucegai, nota redacției).

Nu știm ce caută arbitru' ăsta în arbitraj, da' nici arbitrajul nu credem că știe ce caută Hațegan în el! ȘI CICĂ ÎNCĂ O ZIS LA ÎNCEPUTUL MECIULUI CĂ EL N-ARE NEVOIE DE FLUIER, CĂ POATE FLUIERA CÂND ÎI VREO INFRACȚIUNE ÎN TEREN, NO DĂI PACI!!!

La peluză, a luat loc și Dona Dănuța alături de Iuli barmanul din Toulouse, ce-i coleg cu Elena soră-sa lui Neb1 și cu Timea de pe Năsăud!!! Cică nu-i scumpă deloc o cafea în Toulouse, noul lounge club din Piața Unirii, cu un credit modest de la bancă se rezolvă și-un mic dejun acolo!!!

Acuma serios, nu-i chiar așe de scump în Toulouse, că dacă-i până acolo meri cu un 3 în 1 de-acasă și se rezolvă!!!

Înainte de startul partidei cu Oțelul Galați, am avut parte de-un mic incident. Mi-am așezat paltonul recent cumpărat de pe OSER fix pe un cuier pe care scria "NU ATINGEȚI. INSTALAȚIA DE NOCTURNĂ A STADIONULUI". Acuma nu știu de ce crede lumea că toți știm citi sau descifra hieroglifele alea, că am mers la școală să ne formăm ca oameni, nu neapărat să ne obosim ochii și s-o lălăim cu vrăjeli de Slavici! Că pe noi ne și interesează că o moară are noroc sau nu!!! MOMENT ÎN CARE PALTONUL A STINS INSTALAȚIA DE NOCTURNĂ A STADIONULUI!!!

Lumea se aștepta la focuri de artificii, ca la meciul cu Kuban Krasnodar, când s-o stins nocturna brusc după meci, da' n-o fost să fie! Un mic incident izolat, desigur, din pricina căruia ne cerem scuzele cele mai sincere celor care-au coborât din greșeală 10 trepte, nu una!!!

În peluză a luat loc și Ioana Escobar, recent întoarsă cu afaceri din Scoția, celebra nepoată a lui Pablo. Ea a stat alături de Tudy, Ale Dinamovista și-o prietenă de-a ei ce n-o vrut să-și decline identitatea! De vreo 10 lei, Miță de la ziare și-o luat un ceai cald și-o punguță cu popcorn foarte bună!!!

Despre meci ce putem spune? Că oțelarii au deschis repede scorul dintr-un penalty ușor acordat, așa cam prin minutul 15, apoi fotbaliștii noștri au presat și-au presat și-au presat și-au atacat și-au avut multe ocazii, dar degeaba! Gabi Boștină a fost și el acroșat în careu, însă arbitrul s-o făcut că plouă, măcar de-l ploua și se lua și apa după meci, la dușuri!!!

Nwakaeme Tony a fost leul din teren, Matache străjerul și peluza orchestra!

Și-n repriza a doua s-a lăsat noaptea și frigul, Ale "U" cu ochii verzi (doar acum i-am observat culoarea ochișorilor pe care-i posedă) era înghețată, iar fetele de la stand dintre inelul inferior și superior al tribunelor erau îmbrăcate cu toate fularele ce erau puse-n vânzare, iar când venea vreun cumpărător, își mai desfăceau câte-n fular de la gât și-l dădeau cu oarecare părere de rău!

Și, când nimeni nu mai credea că egalăm, că mingea se încăpățâna să intre-n poartă, în al doilea minut de prelungire al meciului, Nwakaeme Tony preia un balon în careu, îl așează cum așează Neb1 țolul la început de tură și trage năprasnic în plasa virgină a Oțelului Galați! Izbăvire-n ultimul minut! 1-1. Și sâmbătă plecăm la drum, să colindăm orașul ce ne-a găzduit în prima bejenie, din al doilea război mondial: Sibiul. Poate prindem și-un festival de teatru! Sau ceva kurtoș colaci prin centrul Sibiului! Desigur că nu putem să nu ne gândim la fasolea cu ciolan de la Miercurea Sibiului, ce ne-așteaptă și se gândește la noi încă de pe-acum!

De la Galați, aproximativ 20 de suporteri merită laudele noastre căci au venit de departe, să fie alături de echipa lor! ȘI VINE 1 DECEMBRIE ȘI SĂ SPUNEM LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR, DE ORIUNDE AR FI EI! LA MULȚI ANI ROMÂNI, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

Tudor Gheorghe, Angela Similea, Bombonel și Briciu, Aura Urziceanu, Cătălin Crișan, Corina Chiriac și Cornel Constantiniu au asigurat fondul sonor al acestei cronicuțuște!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze, grație lui Don Svu:

În imaginea de mai sus, brigada de arbitrii a meciului cu Oțelul. La nai, Ovidiu Hațegan.

Inelul de jos al Stadionului "Dr. Mircea Luca" este rezervat cuplurilor:

Iar inelul superior, ultrașilor:

Nilai pe Cotârlă și pe Napy, pe Miță de la ziare, pe Briciu și pe Căluțu:

^^^