Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

4 Decembrie, 2011

Cronica bestială a deplasării la Sibiu

Sâmbătă, 3 decembrie 2011, n-o fost cursă nici spre Râșca, nici spre Sâncrai! Di ce???

Pentru că ambele mijloace de transport interurbane au avut altă destinație: capitala culturală ieuropeană în 2007, Sibiul!!!

Totul a început vineri după masa de la intrarea în barul lui Bogdi, aia prima, unde bate un țiclău mai ca pe Muntele Găina!!! Apoi, sâmbătă dimineața, în fața stadionului de pe malul Someșului. Și-a continuat povestea toată ziua de sâmbătă, cu drum lung, gălăgie, povești, cântece și colinde tradiționale românești.

"Pă la uși, pă la ferești / Cine amanet tu ești / Aho Aho de Anu' Nou / Am venit ca să vă fur / Aia să v-o bag în ... / Să-mi bag ... pă fereastră / Să vă ... pă tăți din casă!"

"De la hăl cu țâța-n gură / Pân' la hăl cu barba sură!"

Astfel a vestit, într-un moment emoționant de-a dreptul, domnul Vasco, care e nimeni altul decât Directorul în exercițiu al Comitetului de Năcaz din Mănăștur, exemplu viu de sportivitate și de fair-play pe stadioane, ce merită pe deplin titlul de cel mai onest și mai respectabil suporter de la aparate!!!

Povestea deplasării:

Două autocare a câte 50 de susținători ai simbolului au plecat la 8:10 de la stadion! Microbuzul proprietate personală a lui Don Luciano, CĂ ȘI-A LUAT MICROBUZ DE 16 LOCURI, a pornit cu o oră mai târziu, iar multele mașini mici ce-au luat calea Cibinului au pornit care cum o avut chef, motorină, benzină sau GPL!!!

Circa 200 de suporteri au făcut, așadar, această deplasare! În autocarul minune, coordonat de Jokeru', au luat loc următoarele persoane: la peluză, adică pe bancheta din spate a autocarului, au stat Paris Junior și Paris Senior, precum și o domnișoară cu căciuliță de ruși, pe nume Zarra. PE EA O CHEMA PAULA, NU PE CĂCIULĂ, CĂ PE CĂCIULĂ SCRIA ZARRA!!!

Cu un rând mai în față, a stat directorul Comitetului, nimeni altul decât Vasco. Vis-a-vis de el, Rollo, Piquet & Tiboche. Prezent a fost și Tarzan, zis Tatuatul, că are mai multe tatuaje decât un salon de tatuaje la un loc, precum și Cătălin fotbalistul, viitoarea speranță a Universității! În fața lor, Rodrigo. În fața lui Rodrigo, pe cealaltă parte, familia Corpoș (tatăl și fiul, adus pentru prima dată într-o deplasare). În fața lui Rodrigo, Edi Corpoș, un alt fiu al lui nenea Corpoș. Credem. Sau bănuim. Pe locurile 31 - 32, Florin și Virgil, ambii frați unul cu celălalt!!!

Pe locurile 29 - 30, Alexandraaa, Aleee Aleee, Aleee Aleeee, aflată pentru prima dată într-o deplasare, adusă de Roșu the Redman, aflată pentru prima dată la un meci de fotbal, puțin speriată de poveștile băieților din Mănăștur, da' i-o plăcut în definitiv, zise Pinocchio!!!

TOCMAI AM AFLAT CĂ ȘI-O DEPUS DOSARU' LA LOTERIA VIZELOR DIN AMERICA!!!

Lângă ea, Roșu, dar și Cătă din Târgu-Mureș, convertit de același suporter convertitor Red. Pe palier, că nu mai avea loc, era Vialli cu Ramona, iar pe locurile 21 - 22, Piti cu Mădă. Vis-a-vis, Litean cu Fize. Vis-a-vis de 17 - 18, au stat Coco și Erner, iar pe 15 - 16 Itu pilotul cu Marinel. În fața lui Itu și-a lui Marinel, cu un rând deci mai încolo cum privești din spate și cu un rând mai în spate cum privești de la șofer, o stat Silviuț, leul din Groapă, alături de Pipaș! Lângă Silviuț și Pipaș, Ovidiu Tomuța de la Mall cu fiul în vârstă de 16 ani, Vlad. În fața lor, Așchiuță de la 16 Februarie și Timandi, cu o șapcă tradițională siberiană.

Meciul:

În fața stadionului sibian, e o braserie numită "Coffe to go", adică "Șertură ca să pleci", în traducere liberă! Intrăm, ne luăm un nechezol de cea mai bună calitate, un sandwich cu șuncă de struț și-o întrebăm pe vânzătoarea făloasă că are 150 de kilograme dacă n-are o baie! Ne spune că alături este. Alături, o agenție de turism! Intrăm speriați, verzi la față ca ăia de la Roswell și-o întrebăm pe agenta de ticketing, "Fiți amabilă, am fost îndrumați aici de Miss Sibiu 1973, că ne trece șușu!"

" - Sigur că da, intrarea e un leu, poftiți." ÎN AGENȚIE DE TURISM, VĂ DAȚI SEAMA??? CÂTĂ VREME AM STAT LA COADĂ, CĂ NUMA' VREO 200 NE AȘTEPTAM RÂNDUL, MAI AUZEAM CÂTE-O ÎNTREBARE DE GENUL "LA VÂNJU MARE CÂT COSTĂ UN SEJUR DE REVELION?"

Odată intrați în stadion, s-a cântat așa de tare că geamurile de la blocurile din apropiere au explodat pur și simplu!!!

O VENIT ADMINISTRATORII BLOCURILOR SĂ FACĂ SCANDAL CĂ O RĂMAS NUMAI CU PERDELELE ÎN PRAG DE IARNĂ!!! Parcă am fost vreun cor!!! Mai lipseau expresii de genul "șută, muiere!" sau "bagă mingea 'ceea-n poartă!"

Atâta o fost de cald în Sibiu la meci că multă lume a stat doar în tricou. Soarele năpădea bălăriile de pe teren, zgura pistei fierbea, Țițo se opărea!!!

Să stai tu în 3 decembrie în tricou la meci, mare lucru! Pe la tribuna întâi, o fost persoane care și-o întins șezlongul și umbreluțele, iar arbitrul de rezervă în loc de măsuță avea un grătar pe care-și prăjea mitititei!!!

Lumea:

A fost prezent și Fize mic, ce-a găsit o explicație plauzibilă a gardurilor ce se găseau pe marginea drumului în Sibiu: să nu sară hulpea-n drum cu puii!!!

Cine-o mai fost la meci??? Corujan din Zorilor, ce din ultimele informații pe care le posedăm, va comercializa în acest an brazi de Crăciun, fiindcă o moștenit o pădure de la o mătușe de-a lui din Dângăul Mare!!! Așadar, dacă vă trebe brad, apelați cu încredere la Corujan! Afacerea sa are motto-ul "Cu brazii lui Corujan, Crăciunu' îi mai fain!"

Și s-o terminat 0-0, în urma unui meci nul și de slabă factură tehnico-tactică. Drumul spre casă a fost horror, Tiboche terorizându-ne cu portavocea uriașă în care o pus, prin telefon, un anumit gen de muzică! Au fost singurele momente când ne-a părut rău că nu suntem surzi!!!

Atât el, cât și Vasco, au urmărit meciul dintr-un bufet alăturat stadionului, ospărărița crezând că îi fac galerie ei, atâta o fost de mândră!

Prezent a fost și Adi Sicilianul, spaima tribunalului! La 0-0 prin minutul 75, o refuzat să mai cânte în limba română, trecând pe italiană!!! Sara perche ti amo, vinci per noi, hai cu golu' unu și doi, de-alea cânta!

O fost la meci și Gabi Adnana, dar și Mădă de lângă fabrica ACE! A nu se confuda cu Mădă din Mănăștur! Și nici cu celălalt Mădă, ce-o dat tonul alături de Țiț, cea mai periculoasă pisică a deplasării! Pitiku din Miheș o venit la meci cu o geacă de ultras achiziționată de pe internet, cu plata-n ceruri, căci n-o mai plătit-o veci!

Aceasta a fost, doamnelor și domnilor, Cronica bestială a deplasării la Sibiu, așa, cam ca jocul echipei, făr' de vlagă. Urmează sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18, un meci la noi acasă cu FC Vaslui, apoi duminică-n 18 decembrie, tot acasă, cu CS Mioveni, căci se joacă o etapă din retur anul ăsta!

La final, cronicuța transmite CONDOLEANȚE lui Don Vasco pentru pierderea suferită.

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Și-avem și instantanee fotografice din această deplasare:

În fotografia de mai sus, de la stânga la dreapta sunt: Roșu, Alexandra (aflată pentru prima dată la un meci de fotbal și, evident, într-o deplasare), Cătă Mureșeanul și Vialli. În cea de mai jos, același Vialli, dar cu Ramona:

Aici sunt Donele Piti & Mădă:

Și mesajul pentru Sibiu:

"O găzduire adevărată / De 70 de ani / Nu a fost uitată / 1940 - 1945 Mulțumim Sibiu"

Fulareee:

Au dat tonul inconfundabilii Mădălin & Țiț:

Și-o fază importantă la poarta lor:

Și alte două faze importante:

Aici sunt pitbulii din UCG:

Pentru că am fost, din nou,

Iată și-un brad la Popasul Mărginimii:

Și-un Revelion cu Frații Marișca și Lena Miclăuș:

Și-o serenadă din partea lui Tiboche:

^^^