Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

11 Decembrie, 2011

Cronicuțușca meciului cu Fotbal Club Vaslui

Universitatea Cluj n-a reușit să treacă de formația antrenată de Domnul Dulău!! Când nu intră mingea-n poartă, api nu intră! Chiar și când tânăra speranță Nwakaeme Tony o are la doi metri de poartă!!!

În fața a 6 000 de spectatori, dintre care vreo 2 000 ultras, 362 pensionari, 612 elevi și aproximativ 1269 privighetori feminine, "U" a jucat în fața vasluienilor de la ta na na naaa... ați ghicit, de la FC Vaslui!!!

Și, dacă vă spunem cine-o arbitrat meciul, n-o să vă vină să credeți! Vă așteptați acum să citiți un nume de arbitru, care-o mai practicat meseria asta în care furăciunea-i la ordinea zilei, însă nu, nu aveți dreptate! ARBITRUL MECIULUI O FOST BRAD PITT!!! DE ȘTIA ANJELINA JOLIE CE POAMĂ ÎI BRAD CA ARBITRU, RĂMÂNEA FATĂ MARE ȘI LA ORA REDACTĂRII ACESTOR RÂNDURI!!!

Dar, să începem cu începutul. Cu trei ore înainte de meci, mâncam săpun să nu miros a bere!!! Extrem de gustos este Palmolivul, spre deosebire de săpunurile de carton!!! Și, după mestecarea unei lăzi de Orbit, ajung la stadion cu trei ore înainte de meci și-o întreb pe-o hostesă dacă la tribuna oficială nu sunt cumva și perfuzii, nu numa' sucuri, cafele și alune! Undeva pe pietonala arenei, la tribuna întâi, Donele Ale de la "U" strângeau plase cu cadouri pentru copilașii din Luna și din Ploscoș, în cadrul Campaniei "Fii bun și de Crăciun!" MĂCAR ĂIA AU O GĂINĂ ÎN CURTE ȘI-UN PORC ÎN OGRADĂ, DA' NOI CE AVEM PĂ BALCON? BUSUIOC SĂ NU NE MÂNCE ȚÂNȚARII!

Ceea ce nu știe lumea e că, aproximativ cu o oră înainte de meci, s-a declanșat haosul pe autobuzul 30 (Cart. Grigorescu - Cart. Mărăști). Astfel, locuitorii Cartierului Grigorescu, printre care și Dona Daia recent mutată în cartierul frate cu Someșul, dar și Don Svu și Don Lucy Gherleanu' s-au urcat în jurul orei 17 în 30-ul, cu ideea clară de-a veni la meci. Ceea ce nu știau călătorii e că acest autobuz nu mai oprește la arenă din cauza lucrărilor la linia de tramvai, astfel că următoarea stație o fost direct opera maghiară!!! NO, ĂLA MARATON PRIN PARCUL MARE PÂNĂ LA STADION!!!

NU ȘTIA LUMEA POR QUE ÎI ÎN AUTOBUZ ȘI CELEBRA ATLETĂ GABI SABO!!!

Dona Cătălina de la "U" mi-o pus fiola, dar am scăpat datorită faptului că pe lângă Palmolive am mâncat și vreo 20 de răsaduri de pătrunjel, AȘA CĂ DE TRECEAM PE LÂNGĂ VREO CIREADĂ DE VACI, MĂ ATACAU!!!

Cu 10 minute înainte de meci, stadionul era aproape gol. Ca-n Anglia, se umple cu 5 minute înainte de primul fluier al lui Brad. Cei aproximativ 20 de suporteri vasluieni prezenți în peluza dinspre Someș, suporteri ce merită respectul nostru căci probabil au pornit din Vaslui de azi-vară, la ce infrastructură avem, se uitau mirați că unde-i lumea? La 18 fix însă, 6 000 de oameni au apărut ca din senin și partida dintre "U" și FC Vaslui putea începe!

Și-o început, mai bine n-ar fi început! Atâta am ratat, de parcă mingea era teleghidată să evite poarta galben-verzilor și telecomanda se afla la Hizo-n mână, deși nu credem că la vârsta lui se joacă PlayStation!!!

Poate moară, bomberman, mario sau țări, mări, orașe, ape! Prin tribune, deja începea lumea să vorbească: "păi măăăăă, păi la o echipă trebe și astrolog măăă", spuse un cetățean revoltat de jocul echipei din ultimele ietape!!!

- "Păi măăă, de-aia trebe astrolog, să vadă ce-i zice-n horoscop la fotbalist, dacă îs favorabile astrele, în funcție de astrogramă și toate vrăjelile alea!"

La care un alt spectator, adăugă: "dentist nu trebuie la echipă?"; "da' ORL-ist?"

S-o ajuns la concluzia, printre spectatorii de la tribuna întâi, că trebuie la echipă de la toate specializările medicale, alături de vraci, vrăjitoare, astrolog, astronom și meteorolog!!! C'APOI ÎI NEVOIE DE-O BANCĂ DE REZERVE CÂT O TRIBUNĂ, SĂ ÎNCAPĂ TOȚI!!!

Adevăru-i că din Indol n-o pre' fost nime' la meci! Dar au fost din Gherla! Aceeași trupă ce vine la fiecare meci! Moment în care anunțăm că Don Phleau al II-lea, cunoscutul profesor de limbă rusă din orașul de maximă siguranță, a devenit tătic de trei zileee!!! Felicitările și masa, după meciul cu Mioveniul de săptămâna viitoare, pe holul în renovare de la Hotel Sport, că cică dacă n-o să-i placă fotbalul, vre' să-l facă zugrav!!

Din nefericire însă, pe băieții din Gherla ce vin la meciurile noastre, i-a cuprins poate mult prea tare spiritul Sărbătorilor de Iarnă ce s-apropie, astfel că microbuzul care i-a transportat pă Cluj o fost tras de reni, de-aia o pornit de joi!!!

În pauza meciului o avut loc o tombolă pe baza biletului de intrare și unul din cei 6 000 de spectatori o câștigat o excursie de Crăciun la Viena pentru două persoane, iar la meciul de duminica viitoare iar o să fie tombolă, o excursie de Revelion la Roma, așa că veniți la meci cu mama, unchiuțu, vecinu' și vecinuța!

Și-a venit minutul 85 și-a dat gol Vasluiul și Ionuț Badea nu mai e antrenor, adică mai e, dar nu la "U", suntem curioși ce antrenor nou vine, dar, până atunci, Claudiu Niculescu va fi tehnician interimar la "U"!

Urmează duminică, 18 decembrie, tot de la ora 18, prima etapă din retur, cu CS Mioveni, mai vechea noastră cunoștină Dacia, cu care-am promovat împreună în 2007, am retrogradat împreună și așa mai departe. În tur, am învins cu 1-0, în prima etapă a campionatului. În meciul acela comentat de la Șes pentru cei din autocarul rătăcit pe Valea Oltului.

P.S. 1: a fost prezentă și Ale Dinamovista, cu pantalonii ei scurți albi, preferați ca ținută în cunoscutul club "După 8"!

P.S. 2: la meci a fost prezent și Spaniolu', ce are grijă atât de mama sa, cât și de bunica sa, dar - cu toate acestea - vine la fiecare meci spre a fi alături de "U"!

P.S. 3: direct din Statele Unite ale Americii, statul Arizona, a fost prezent și Johnny din Plopilor, cu ambii avem fotografii la finalul cronicuțuștei, ce se pare că s-a angajat pentru ziua de mâine ca șofer spre Indol, la afumat cârnații și la căutat chestii din al doilea război mondial în Pădurea Bisericii!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze (o parte din ele realizate de Dona Napy Fumigena):

În fotografia de mai sus, e standul Campaniei "Fii bun și de Crăciun". În cea de mai jos, doi suporteri plătitori de taxe și impozite:

Și cadourile strânse în prima oră de campanie:

Aici puteai să-ți faci poză cu Niculescu:

Și lumea din peluză:

Și colorata portavoce:

Spaniolu', alături de Johnny Americanu':

Și fulare:

Și-o imagine de ansamblu cu peluza:

Și tribuna a II-a:

Și-o fază din ghinionistul meci:

Și pozele astea-s înainte de meci:

Cu toate generațiile prezente:

^^^