Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

19 Decembrie, 2011

Remember Cronici bestiale cu Dacia Mioveni

Se pare că la următoarele meciuri, la fiecare bilet cumpărat se va da câte-un distonocalm și câte-un tensiometru!!!

Și asta nu-i tot! Se pare că - în programul de meci - va fi și-un mic dicționar rural în limba lui Machado, spre a-i putea ura spectatorii toate cele bune, chiar pe limba lui!

Prima etapă a turului și ultima a anului a adus pe malul Someșului, aproape de restaurantul Chiosului, mai vechea noastră cunoștință, Dacia Duster Mioveni! Ei, de câte ori am fost noi în Mioveni! Vă mai aduceți aminte de mirobolanta, mirifica și nebuna deplasare din septembrie 2007?

Iată câteva pasaje din Cronica bestială de la Colibași, din 5 septembrie, 2007:

Dimineața au decolat: părintele Luci, diaconul Sănducu, lumînarul r3Lu și înalta prelată, Don Sheriff! Pe Valea Oltului, făcîndu-ni-se foame și nefiind nici post, am oprit la un popas pentru a ne alimenta organele interne. Astfel, lumînarul r3lu și dj-ul Sănducu au servit ciorbă de burtă, în vreme ce restul au servit mititei, muștar, chifle și șelată de tarhon! N-a lipsit din meniu nici șelata de urzici, nici pepsiul înlămîiat.

După ce-am servit masa și-am adus complimentele și condoleanțele noastre bucătarului, am realizat o ședință foto ad-hoc, pe malul Oltului, pe Valea Oltului. În Pitești, Don Sănducu s-a cufurit într-o benzinărie în așa hal încît a luat foc benzinăria! Suflul exploziei a fost atît de puternic, încît jumătate din piteșteni locuiesc acum în corturi!!! Don Sănducu s-a întors de la toaletă nestingherit, ușor ca 1 fluturaș!

Am ajuns în Colibași, că așa se numea Mioveniul înainte de 1989, cu vreo două ore înaintea meciului, deci meciul o ajuns după noi!!! NU NE PUTEM EXPLICA ACEST LUCRU, DAR CERT CĂ AȘA A FOST!!!

După ce-am ajuns noi în Colibași, la vreo 10 minute după, sosește și mașina de raliu a lui Don Vițu, apoi sosesc și cele două autocare și alte și alte mașini, că doar nu era să fie oprită circulația. În tribuna stadionului Logan, m-am întîlnit cu multă lume bună. Am dat noroc cu Unguru-American, ce la meciul anterior era îmbrăcat ca o muiere bolundă, parcă el era de la Telesport!!! Cristi Moise, alias Antonescu 8, a venit la meci însoțit de biletul său de la pariuri, iar Dizzy din Kmkz Girls ne-a tot făcut semne obscene pe durata întregii partide.

La ora 18.30, în nocturnă, adică s-au aprins becurile helea mari, începe meciul de la care aveam mari, mari speranțe. Ni le-a lichidat, însă, Milaaaaaaaaaaan Jovanoviciiii!!!

În minutul 4 al întîlnirii așadar, gazdele beneficiază de-o lovitură liberă de la 30 de metri de poarta noastră, mingea este aruncată aleatoriu în careul nostru, Milan urmărește mingea cu tenacitate și reușește un gol imparabil în poarta noastră!!! La tribuna oficială, probabil că Gigi Nețoiu dădea telefoane din Piața de la A la Z, ca să rezolve transferul unor muntenegreni prin România!!!

Probabil că selecționerul Muntenegrului tot vede pe livescore că Milan Jovanovici înscrie aproape în fiecare meci și nu în orice campionat, ci în campionatul României și așa îl tot selecționează la națională! Ori au muntenegrenii o națională de castori, ori să-i spună cineva băiatului ăstuia că totuși contează în a cui poartă înscrii!!!

Astea ne-au fost amintirile de la Colibași (așa se numea înainte Mioveniul) din septembrie, 2007.

Dar au fost și amintiri plăcute de la meciurile cu miovenenii, spre exemplu, acel 3-1 de la ei de-acasă, din noiembrie 2006. Iată câteva pasaje din acea cronică:

Pe Valea Oltului, primele urme de zăpadă, peisaj mirific de iarnă, alb imaculat. Munții din jurul nostru se inălțau mîndri, nepăsători la noaptea sau la iarna din lumea lor. Intrăm în cele din urmă în Oltenia, ținutul daciilor și al oltciturilor ce cară saci dintr-o parte-n alta, trecem prin Râmnicu Vâlcea și-n cele din urmă intrăm in Județul Argeș, scris cu diacritice, sper ca observați și apreciați. Drumul era bun și iar am adormit. Un somn mai dulce ca cel din deplasări, nu cred că există.

Următorul popas a fost la 44 de kilometri de Pitești. Muzica oltenească răsuna din toate cabanele și gheretele popasului! CÎNTA UNA DE PARCĂ I-A ÎNFIPT CINEVA CEVA, UNDEVA!!!

La popasul acela eu cu Don MeetikU luăm mici, Mikky un cîrnaț cu 35 de mii, iar Don Antonescu un cîrnaț cu 25 de mii. Lui Anto i s-a explicat că singura diferență dintre cele două cîrnațuri, e una de neobservat, la nivelul dimensiunilor. Dar în clipa-n care a adus acea caricatură de barmaniță carnații, ne-am speriat!!! Don Antonescu s-a trezit că avea in farfurie niște firicele mici de cabanos, slabe ca paiurile, ce nu cred că aveau mai mult de 50 de grame!!! BINE CĂ NU IO DESENAT AIA IN BLID UN FIRICEL DE CARNAȚ!!!

După ce-am sorbit o bere, intreb unde-i baia? Mi-i se răspunde "in spatele clădirii", mă duc in spatele clădirii, cobor un deal, urc o pantă și dau de așa zisul grup sanitar: 4 scînduri și un acoperiș din pluș și un WC ca-n cătunele uitate de civilizație! M-am speriat, dar nu mă puteam intoarce că in spatele meu și-au făcut apariția doi cîini de la stîna din apropiere!!! Pericolul plutea in aer!!!

Meciul a inceput cu aproape 2000 de localnici în cele două tribune și peste 200 de suporteri veniți de la Cluj cu trei autocare, două microbuze și alte cîteva mașini mici. "U" in roșu, gazdele in negru. Terenul, unul foarte mic, nu cred că avea mai mult de 90 de metri. Printr-o pasă scurtă dată la 40 de metri de poartă, ajungeai lejer in careu. Dar io n-am ajuns, că n-am jucat io! Au jucat Solo, Ungurușan, Tăut, Suller, Cordoș, Șomcherechi, Giurgiu, Ghindaru, Dolha, Radu Sabo, Szekely, Goga și Iodi. Iodi a fost ca un terminator în apărarea noastră! În primele minute de joc, imperialul Radu Sabo deschide scorul spre bucuria noastră! La cîteva minute după, Iannis Szekely primește o minge în colțul careului, ajunge cu ea chiar aproape de out și de-acolo dă un supergol, ca Lampard de la Chelsea, peste portar din unghi mort, FENOMENAL GOL!!! Conduceam cu 2-0 in minutul 14!

Și-am învins cu 3-1 în acea deplasare și ne-am distanțat pe primul loc și-apoi am fost la Ploiești, la meci de baschet, când jermele de Jelu și Vasile Racovițan au aruncat cu pix după arbitru și chiar l-au nimerit!

A mai fost și meciul promovării, din mai 2007, acel 0-0 de pe Ion Moina scăldat în fântâna arteziană din Piața Avram Iancu, cu petrecerile promovării după 8 ani, cu serbările din "U" Caffe, o tempora...

Despre 2-2-ul din 18 decembrie 2011, prea puține de spus...

Să nădăjduim că magia Sărbătorilor de Iarnă ne va aduce tuturor gândul cel bun, transferuri ca lumea, scandaluri și nemulțumiri mai puține. Parcă ceva s-a rupt, parcă ceva s-a pierdut, parcă nu mai e bucuria de altădată... eram prin 2003 și porneam numa' din Mănăștur 200 de suporteri pe mijlocul drumului...

Urmează, pe săptămâna viitoare, Cronica bestială a Crăciunului nost'. Cine dorește să fie colindată de renii special antrenați ai cronicuței, este rugată să ne contacteze din timp!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice de la 2-2-ul din 18 decembrie 2011:

Ele deja au pornit spre Roma, pe role:

Asta-i panorama din lift:

Și Dona Flavia:

Și colegii din camera de control, nocturnă, tabelă, restaurant și muzică a stadionului CLUJ ARENA:

Ea e Lore, înainte cu trei ore:

Cu 10 minute înainte de meci, peluza:

Și-o fază aiurea:

Și tribuna a II-a:

Și nemulțumirile de după meci...

Și expresia unui suporter după această partidă...

^^^