Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

26 Decembrie, 2011

Cronica bestială a Crăciunului nost'

Adevăru-i că așe am colindat în Noaptea de Crăciun, de parcă ne-o strâns cineva de gât!!! Mă, da' dacă n-ai rapsozi cu talent, mai bine stai acasă și nu te faci de mninune!!!

Din păcate, spiritul Crăciunului a fost prost înțeles de-o parte a instrumentiștilor din taraf, ei o crezut că-i mișto să dea cu torțe prin camera mare!!!

Dar, să începem cu începutul. Acum 2000 de ani, s-a născut Iisus Christos!!!

Da' să nu începem chiar cu începutul...

La ora 20 a serii de 24 decembrie 2011, eram pe platoul din Piața Unirii, ne dădeam pe gheață! Fără bani, fără avere!

Nu a durat foarte mult distracția Tarafului Cronicii bestiale, căci am fost săltați de poliția locală, patinoarul fiind închis!!! ARESTĂRI ÎN SARA DE CRĂCIUN!!! Până la urmă, doar somații, căci ăsta-i spiritul Sărbătorilor de Iarnă!

Iată componența Tarafului prezent la colindat: din Mărăști, au sosit magii Tino, Chici & Cioakă. Vecini cu frumoasa Punkee, a se citi Punky, toți trei. Toți trei sunt vecini cu frumoasa Punkee, nu toți trei știu citi!!! Hello, ce credeți că-i aici??? Vreo carte de Cărtărescu sau care-i șpilu??

Din Mănăștur, au sosit Sandu Bijutieru, Fernea Mare, Pifu, Csaby, Don Sheriff, Tiberiu Ceia, Ion Dolănescu Junior și Baba Dochia.

Mama Omidă n-o fost, că s-o înfluturat azi vară și și-o luat zborul!!! Cam la fel cum o decolat Bilica spre Turcia, trădător ce ești și ce-ai fost!!!

Așa să ai parte de banii ăia, Bilica, exact cum a avut Leonardo Di Caprio în Titanic de banii căștigați la poker, înainte să se îmbarce pe vapor!!!

Dar, să ne calmăm, că-i Crăciunul! Și-am plecat să colindăm, domn domn să-nălțăm, când ultrașii nu-s acasă, domn domn să-nălțăm, c-au plecat în deplasare, să vâneze căprioare, căprioare n-au vânaaaat, numai bere de băut și platouri de mâncaaat!

Din Mărăști, cei trei crai (Tino, Cioakă și Chici) au fost implicați într-un accident rutier violent în față la Lukoil, pe Calea Mănăștur!!! Taximetrul în care erau a acroșat din greșeală sania lui Moș Crăciun, impactul fiind atât de violent, încât la volanul taximetrului, în locul taximetristului o ajuns, din greșeală, renul Rudolf!!!

O avut noroc cu șmenul ăsta, că la destinație n-o mai trebuit să plătească cursa, o fost destul să-i dea renului de la volan tri cubulețe de zahăr și s-o scos!!!

"Metode științifice de recuperat, după un drojdit de neuitat" este volumul pe care-l va publica Don Csaby, în limba română, pentru toți cei ce consideră că apa-i pentru vapoare!!!

Csaby ne-o mai spus că n-o mai fost la colindat de vreo 22 de ani și că ultima dată când o fost, s-o trezit împușcat de armată și de-atuncia el o zis k nu mai mere!!!

În ceea ce-l privește pe Don Pifu, acesta și-a adus, în ziua de Ajun, cățelul de numai două luni la Cluj, ca să nu rămână singur la țară, că o adus-o pe buna la el, să nu stea singură de Crăciun. Din nefericire însă, nemaiavând animale prin preajmă în afară de noi și nefiind obișnuit cu ele, Pifu o spălat mica potaie cu șampon de oameni și l-o lăsat pe micuțul patruped în cadă, deci ne-am dat seama că este vorba, practic și indubitabil, despre deja celebrii CÂINI-AMFIBIE!!!

Un alt ren al cronicii bestiale ce-a fost prezent în taraf, e Fernea Mare. Cunoscut sub apelativul de Jefynson sau Jeff Revoir, el trăiește și tâlhărește-n Anglia, hăpt în Londra! Ne-o adus ceasuri, insigne, grisine și-un jam din Palatul Buckingam! Primul popas a fost la JE acasă, unde s-au servit sarmale tradiționale arăbești, cotori de varză și ciolan din coteț. Prăjiturile cele mai remarcate au fost cele cu brănză de vacă dulce. A urmat apoi colindatul la aparate în Infinity Mănăștur. Aici, erau doi care făceau pe pianiștii fie la fructe, fie la șeptari! CINE AMANET JOACĂ LA APARATE ÎN SEARA DE CRĂCIUN???

Apoi, la Jefynson acasă! Aici am hutupat lebăr englezesc, cârnați de bere și ceva felii foarte subțiri de șuncă prin care dacă te pozai, îți puteai pune poza lejer și-n cartea de identitate!!! Din cartierul fericirii ne-am îndreptat înspre Mărăști, acolo unde-am colindat la Tino acasă, apoi la Cioakă și, ulterior, la Chici. Mă-sa lui Tino, când o văzut că venim, o început să stingă luminile din casă, să tragă obloanele, însă a fost prea târziu, tot am intrat!!!

Ziua de 25 decembrie, prima zi de Crăciun, a găsit Cronica bestială la Beatrix acasă, o domnișoară din Gheorgheni cu apartament supraetajat și cu figurine din turtă dulce protejate electric, că prea mult o muncit la ele să le picteze! Alături de Dona Lapinsky, o rusoaică stabilită-n România tocmai din Siberia, am colindat din Dostoievski, din Tolstoi și din ȚSKA Moscova!

Apoi, alături de Sandu Bijutieru și de Ioana Escobar (cunoscută publicului cititor de cronică bestială drept Hanna), am vestit Nașterea Mântuitorului la Cotârlă acasă. Acolo, mai era echipa mixtă de fotbal pe plajă, naționala de scrablle și lotul olimpic la aruncarea cu torța!!! Au mai fost prezente Napy, o blondă, Căluțu și-un pui de crocodil în baia de pe dreapta, dar shhh!

Am vorbit despre transferuri, despre deplasările din vara și toamna aceasta, amintindu-ne de cele două deplasări de la Ploiești (și cu Steaua și cu Astra), despre anul pe drumuri de la Mediaș, apoi despre revenirea acasă. Universitatea Cluj-Napoca își continuă povestea frumoasă, orice și oricâte s-ar întâmpla. Nu uitați și de prima deplasare din 2012, la Rapid București. Aia-i!

Un viscol și-un crivăț la Cotârlă-n casă, așa ceva mai rar! N-o mai trebuit să-și pună beteală albă-n brad, că ningea de-adevăratelea, asta-n timp ce alții au și două centrale termice!!! De la Cotârlă, am vestit sărbătoarea Crăciunului, de parcă n-ar știi lumea că-i Crăciun dak n-am fi mers noi la colindat, dar în fine, la Vasco. Venit ceva mai târziu, rapsodul Schiță a interpetat "Aseară pe-nserate" cu un glas ce aducea aminte de iubita emisiune "Tezaur folcloric"!!!

L-am și înscris în Vocea României! Apoi, colindătorul Schiță s-a agățat de colindătoarea Ioana Escobar, menționând faptul că el e pilier la rugby și mai nou joacă pe grămadă și-o invită să se-mpingă-n cap, ca dibolii. Am încheiat citatul. N-o știut însă că fata are centura neagră la Kyokushin, astfel că fata l-o întors pe dos în două secunde!!!

În tot acest timp, trupa de colindători ai lui Bericică a terorizat Mănășturul cu colindele lor mayașe, că de-i auzea Hrușcă, îi ataca cu instrumentele din dotare!!! Iar, în ceea ce-l privește pe Moro, cică el o mers și i-o colindat pă ăia doi bătrâni din Câmpia la care o sărit gardul, în 2005 sau 2004!!! Crăciunul este un timp al miracolelor, nu-i așa?

Această cronică s-a realizat pe fondul sonor al următoarelor succese muzicale: Cleopatra Stratan - "Domn, Domn să-nălțăm"; Taraful Cronicii bestiale - "Forța Leru-i ler", "Leru' n-are adversar" și "Leru' i campion mondial"; Dj Jurgen & Nagano - Push it to the limit; Peter Wackel - Ladioo (Arena-Hitmix).

Publicitate mascată: cu prilejul Revelionului ce stă să vină, Salonul de Înfrumusețare al Donei Sweet Hazel (str. Plopilor, fără număr, telefon 0756 380 529) vă așteaptă cu o ofertă bogată de: tuns, chelit, frizerit, zburlit, coafat, manichiură, pedichiură, băgat bigudiuri, scos bigudiuri și dacă mergeți chiar de Revelion la salon, uitat bigudiuri în cap, ras pleoape sau tuns pe sfert!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și imagini de la colindat:

Chestiile astea dădeau din coadă:

Astea nu. În amintirea vremurilor trecute, aperitive cu pateu, caș, ou răzălit:

Și tanti mama lui Cioakă:

Și bradul familiei Don Luciano:

Și nepotul lui Ady Pele:

Și Schiță rapsodul:

Șapcă roșie cât trăiești...

Chiar de-un pachet pe zi duhănești....

Și prin lume călătorești:

Și chiar vampir de ești, tot pe "U" iubești:

Și Moș Crăciun ce șapcă are? Aici e acasă-n Italia, la Dona Anda (ex. Kmkz):

Și-un peisaj de Crăciun din Italia română. Este vorba de localitatea Colfiorito, lângă Per"U"gia:

^^^