Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

5 Ianuarie, 2012

Cronica bestială de Anul Nou

Această cronică aniversară este structurată pe capitole, fiece capitol cuprinzând aspecte din noaptea dintre ani pentru mulți membrii marcanți ai peluzei. Va mulțumim. Doamnelor și domnilor. Hoșpelor!!!

Alături de domnișoara Antonia ce tocmai pedala prin Florești și alături de soția celebrului Controloru', da', iată că - ÎN EXCLUSIVITATE, ABCES DIRECT ÎI FIX PIX - deci, în premieră mondială, Cronica bestială vă informează căăăă faimosul Controloru' s-a căsătorit cu viitoarea imagine a cronicii bestiale, viitoare imagine ce-o va înlocui pă flămânda și photoșopata aia ce are un "U" pă sfârc!!!

ȘOC ȘI GROAZĂ! CONTROLORU' CĂSĂTORIT! NO, BÂRFIȚI!

Așadar, noi să fim sănătoși, că de restu', biscuiți!!!

CAPITOLUL 1:

Cronica bestială a desfășurat noaptea hanului nou cu ciololare de vodculiță, într-o zonă rezidențială a Clujului plină de vile și palate cu turnulețe și cu animale de tracțiune în spatele palatelor, este vorba de Ștramp Elizee-ul Clujului, nimeni alta decât comuna Baci!!!

NICI MĂCAR TAXIMETRISTUL NU NE-O DUS PÂNĂ LA DESTINAȚIE, CĂ DECÂT LA BAL, MAI BINE LA SPITAL!!! Că, decât să fugă ceterașii și acordeoniștii după tine, mai bine stai în stand la Stanca!!!

La numărul 382 în pestrița localitate, se aflau Melania și Crina. Acum, ca să înțelegeți cine sunt aceste două domnișoare, trebuie să vă menționăm că ele mi-o fost coleje de liceu, chiar dacă ultima diplomă posedată de je îi absolvirea a doar 8 clase!!! Alături de Ioana Escobar, nepoata lui Pablo și alături de Sandu Bijutieru, am ajuns la numărul 382!

La ora redactării acestor istorice rânduri (4 ianuarie după-masa și chiar stăteam după masă, nu vorbim vrăjeli aicia!), tocmai a sunat la interfon domnul Pogă de pă Dorobanți, președintele Comitetului de Năcaz din Mărăști, soțul Antoniei! Într-un tricou mai mulat decât el, interfonul nu l-a recunoscut treaz și n-a răspuns comenzilor sale vocale, lăsându-l amanet pe Gorunului!

Dar, să revenim la Revelionul din Baci! Totul o fost super ok și era și mai ok dacă fetele aveau curent!!! Parcă era un revelion voodoo, mai ales cu ăia de pe dealuri ce șerbeau ceaune și așteptau vreun taxi, să-l fugărească â'până-n stand la Stanca!!! După miezul nopții, și-a făcut apariția și Monadream, ce-a efectuat matematic toate superstițiile de anul nou: haine roșii, găleată răsturnată, struguri și bărbat brunet primu-n casă și ea n-are numa cărunți și blonzi vecini!!!

Crina di Cuibus, che adesso habita a Roma, che ha la luce piu vechia di cinquecenta anni, e lavora a Rai Uno come "figuranta", ha preparato spagheti bolognese e tortelini.

Iată și traducerea pentru cititorii cronicii bestiale:

Crina Cuibus, ce aduce habitat la Roma și-l cunoaște pe Mircea Lucescu de 50 de ani, lavorează la Rai Uno, unde prepară laște și leveșe pentru televiziune!!!

CAPITOLUL 2:

Primirea invitaților la Controloru' acasă a început la ora 21. Orchestra Filarmonicii din Viena era în bucătărie, pregătită să întâmpine venirea lui Pogă de la piață cu ploștele de bere!!!

În tot acest timp, Dona Antonia croșeta ouă umplute, iar Dona Andreea cu Dona Ale de la Infinity din Groapă cărau ploștele de bere, CA SĂ UDE ANUL NOU ȘI SĂ FACĂ P-ĂLA VECHI!!!

În cadrul acestei petreceri exclusiviste, fetele au făcut găuri pe masa din living (camera de dinainte, în traducere liberă) datorită tocurilor de 22 de centimetri (ați vre' voi să aveți mărimea asta!) pe care le-au purtat fetele în noaptea dintre ani!

Au mai avut loc, printre altele, țipete și urlete pe sub vâsc, această fructă dătătoare de noroc și speranță și bunăstare în Noul An!

Adevăru' îi că Pogă le-o băgat bine! Da' alt adevăr îi că de mai beie încă două ore, prindea tupeu și-o suna și pe Elena Udrea!!! Pe Carla Bruni, și pe fata cu laștele de la Rai Uno!!!

La ora redactării acestor cronicale și epocale rânduri, Dona Andreea își coase un nasture de la sarafinul ei cu gât de blaniță din hamster! Cu toate că, atât Don Pogă, dar și Dona Antonia, i-au atras atenția că există posibilitatea să-și coase mintea, Andreaua a specificat că mănâncă cereale și are memorie de elefant, coptii copaci ce sunteți!!!

Însă, deocamdată nu s-a demonstrat științific faptul că elefanții ar fi foarte buni la șah!!!

Facem o trecere frumoasă între capitolul 2 și 3.

CAPITOLUL 3:

În prepuțul anului 2012, mă sună Dona Anda de la Băișoara că ce fain îi la cabană, că di ce n-am mers, că am fost un fraer că stau în Cluj și că ce distracție îi acoloo și că la două cabane de cabana unde-i ea, îs ăia de la Bleck Devils și că-i distracție de numa-numa!

Peste două ore, mă sună:

" - Sherifule, mă omoară!!! Ăștia din cabana mea se bat cu ăia din cabana lăudată!!!"

Astfel, Revelionul Băișorii a ținut la superstiții și cine nu a avut ceva roșu pe el, o avut grijă destinul și soarta să aibă roșu fie pe mână, fie la pateu! FĂRĂ PATEU O FĂCUT ANTONIA OUĂLE UMPLUTE DE LA REVELIONUL DIN CAPITOLUL 2! AM AFLAT CĂ LE-O FĂCUT FĂRĂ PATEU, CĂ LA ANALIZE O IEȘIT TOTUL!!!

CAPITOLUL 4:

Șogoru, alias Dragoș Nepotu din Mărăști, desigur, i ficioru ala foarte răgușit de când stai lângă el la meciuri crezi că s-o rupt placa, o făcut revelionul în Gilău, alături de Ursulețu, de bunu și de buna! NO, ĂLA REVELION! Mai era un pic și-o ascultau pe Maria Tănase și pe Edith Pilaf, că Elvis Presley o fost pre tânăr pentru bunu și buna! Normal că salamul o fost din soia, pita și zahăru pe cartele și la televizor nu au rulat decât anecdote cu Stela și Arșinel!

P.S.: în ziua de astăzi, stați liniștiți, atât bunu, cât și buna, trăiesc!!!

Șogoru' i 'cela ce cântă pe stadion "cu echipa noastră-ntreagăăă!"

CAPITOLUL 5:

Revelionul familiei Petean.

S-a desfășurat în mercedesul familiei cu același nume, autoturism ce în talonul de înmatriculare are specificația: bot de cal!!!

Dona aia mnică și blondă ce acuma-i brunețică, e vorba despre Dona Cătălina, și-o făcut revelionul la capătul liniei 24B, cu toți abonații RATUC de pe această linie!!! A fost, practic, vorba de un revelion tranzitoriu, la care nu a putut fi prezentă și Dona Antonia, deși este mândra posesoare a unui abonament cu reducere pe 24B, că mere non stop la Diana, în Florești! Și, dacă nu înțelegeți mecanismele și ultravioletele mijloacelor de transport în comun, dați-ne voie să vă explicăm că, de la Polus până în Florești, se ia taxi pă lângă drum, pă lângă gard, pă lângă drum, pă lângă gard!!!

CAPITOLUL 6:

Revelion 2012 la Cantoru, în Mănăștur.

Participanți: Sănducu Ciorbă, Tărzănel Copilu Minune, Ale din Ștefan cel Mare, Șoți traficantul de ceasuri, Roby frățiorul hăl mnic și familia Paris, cu toții erau să incendieze Mănășturul în noaptea dintre ani! Că cică alungă spiritele negre!!! Le alungă așa, pă lângă drum, pă lângă gard, desigur!!!

CAPITOLUL 7:

Revelion în Plopilor.

La Cerculețe acasă, au participat următorii rapsozi: Napy, Cotârlă, Comisaru, Căluțu, blonda, Marina și Pido, o vecină și frate-so. Nu a vecinei, că frate-so lui Cerculețe. Acești tineri din peluza clujeană nu au avut parte de-un cioc de șampanie la trecerea dintre ani, deoarece nu o putut desface sticla!!! O sfărmat-o pân la urmă de nervi și s-o făcut una cu persianul!!!

CAPITOLUL 8:

Broasca din Mărăști, mutat în Florești datorită crizei himobiliare, și-a desfășurat minunata trecere în 2012 unde altundeva decât în Florești?! CĂ DACĂ N-AI BANI DE FANY, STAI ACASĂ!!!

Că pirați din Caraibe îs destui, da' scumpi! Că pixu scrie, foaia-ndură!!! Cu o cămeșe cu care-ar putea candida lejer la președenția Floreștiului, Don Broasca o mâncat foarte mult de Anul Nou, că așe o citit el într-o revistă că aduce noroc și bunăstare! Atâta pește o mâncat de revelion, că - la 1 moment dat - lacul Tarnița o rămas gol!!! Știulăi, cleni, plătici, balșoi și pătrățoase, toate erau istorie!!! Adio vegetație-n Tarnița!!!

Acuma n-ar trebui să zicem noi chestia asta, dar haideți să ne dezavuăm de inhibiții!!! Deci, alături de o serie de ofițeri din KGB, CIA, Mossad, MI6, Don Broască o beut până la adânci bătrâneți!!!

ÎNTR-ADEVĂR, VA VENI O VARĂ INCENDIARĂ!!! DOAMNELOR ȘI DOMNILOR!!!

CAPITOLUL 9:

Revelion 2012 la Buru.

Acolo unde stă trenu'n dungă!!!

Pasageri clandestini: Ionuț, Goe, Milu, Yur de pe Năsăud, Piticu Șmecheru ce are o grămadă de bani și Vinași. Plus doamnele lor. Care doresc să rămână anonime.

Adică doresc să apară, dar sub anonimat, căci una dintre ele a regurgitat fix în oala de sarmale!!! Deci o fost un revelion cu sticksuri, grisine, cereale și pufuleți, că sarmalele îs grele, oricum!!! Și multe calorii și n-are rost!!!

CAPITOLUL 10:

Infinity Revelion 2012!

La Infinity Club din Piața Mărăști, Mircea Cenan, liderul galeriei Universității Cluj, a sărbătorit revelionul alături de 300 de persoane, în costume naționale!!! Și RJ a sărbătorit și cu gândul la finul lui, este vorba de Controloru'!

Această cronică s-a desfășurat cu sprijinul familiei Stanciu. Mulțumim. Cu sprijinul Președintelui Comitetului de Năcaz din Mărăști, domnul Pogă. Și cu sprijinul fetelor prezente la realizarea cronicii.

Declarații:

"Sunt Broasca Mondialul zis și spaima Floreștiului și declar pentru cronica bestială "arbitre fute-o pă mă-ta!!!"

"Sunt Antonia, țin cu U Cluj și îl iubesc pe Pogăcean Alex Andrei."

"Mă io nu vă zic nimic, bagă în cronică ce vreți voi" (ăsta-i Vasco).

Schiță nu a putut fi contactat, deoarece nu beneficiem de numărul său din Franța.

Mențiuni speciale:

Gratitudini tuturor suporterilor Universității Cluj-Napoca, de An Nou. Și fie ca 2012 să nu fie un an al extremelor, cum spun cititorii-n zacuscă! Și fie ca-n 2012 peluza să fie ca-n vremurile bune, ca altădată. Haide "U"!

Pă lângă drum, pă lângă gard, din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

În imaginea de mai sus, Pogă & Mircea Cenan. În cea de mai jos, Antonia și Andreea:

El e Don Broască:

Ea e Doamna Stanciu. Scuzați calitatea imaginii, dar telefonul lui Pogă îi o coajă.

Crina di Cuibus, Melania di Cuibus e bolognesele:

Și orchestra:

Și tortul:

Și Monadream, datorită căreia cronica se citește și-n East Virginia, USA:

Și ciololaru' de Stalinskaya:

Și pozele astea-s din 2007:

^^^