Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

15 Martie, 2012

Cronica bestială de la meciul cu Steaua

Aiaiai, adevăru-i că se fură! În țara asta se fură! Da așa, din top, nu din glumă!

Toată lumea așteaptă să vadă ce zice Cronica bestială de meciul cu Steaua București! Deci... ... puncte de suspensie a la Pilu ...

și ta na na naaaaaaaaaa....

suspans mare, așe-i?

DOAMNELOR ȘI DOAMNELOR!!! HOȘPELOR ȘI JIPERELOR!!!! CĂ VĂ BATEȚI JOC DE SENTIMENTELE NOASTRE!!! DAR, SĂ TRECEM PESTE ACESTE ADVERSITĂȚI, DIVORȚURI ȘI ALTE ȘPIRLE CE ȚIN DE CURTEA DE APEL ȘI SĂ REVENIM LA MECI!!!

Această cronică ce accentuează culturalitatea aspectuală a aspectelor congruente și bazate pe-o țugulucaterincă proeminentă se realizează cu ajutorul a 6 litri de bere și a două feli de șpir îndulcit cu zahăr ars!!!

CĂ BEUTURA-I TEMELIE ȘI MÂNCAREA-I FUDULIE!!!

Dar, să începem cu începutul!

Cu patru oare înainte de meci, am fost invitat la familia Remus Câmpeanu la masă! După ce i-am golit frigiderul și probabil că i-o părut rău că m-o chemat, am pornit spre stadion, nu înainte de-a mă întâlni cu Loredana de la stand ce mi-o spus că o visat cum o ars o turmă de oi în Sibiu și oare ăsta nu-i semn?? N-o fost semn, că n-o fost vis, o fost chiar real și o arătat la știri, dapi de la atâta beutură normal că ajungi să confunzi visele cu realitatea!!!

Așa! Atâta lume o fost la meci, ca înainte de 89!!! Fulare cu "U", steaguri cu "U", așa ceva mai rar! Păi dacă o fost la meci și Jo de la hotel nu din U19, Male și Dora de la spălătoria din Plopilor, ce să mai discutăm??? Adică ele nici nu știau ce-i ăla fotbal și acuma hop la meci! Bravo fetelor, sexoaselor!!! Și-o cântat mai ca la vreo nuntă!!! Ole, ola!!!

Ce nu știe lumea, lucru foarte important, îi ce s-o întâmplat în pauza meciului! Ați văzut cu toții că o fost oarice tombolă, prin care un spectator câștiga o croazieră pe Mediterana!!! Ceea ce n-o știut clubul "U" îi că recentul naufragiu al vaporului ăluia tot de croazieră, o cam înspăimântat lumea!!!

Și când ochelaristul ăla de crainic o anunțat premiul și pe tabelele de marcaj rulau locurile ocupate la meci ce pân la urmă s-o ales câștigătorul, o fost prea târziu!!!

Câștigător o ieșit spectatorul sau spectatoarea care o stat în sectorul 2M1, rândul 19, locul 11. Vreți să știți cum o decurs totul? V-o spune cronica bestială!!! În momentul când pe tabelă rula randomul, adică alegerea la întâmplare a câștigătorului, ăia din sectorul 2M1, rândul 19, locurile 8, 9 și 10, aveau cele mai mari emoții și când o ieșit locul 11 toți și-o îndreptat privirea spre omul care era pe scaunul 11, când colo ce să vezi, s-o tirat mai ca Ceaușescu în 1989!!!! Unde-i victima??? Oare o mers să-și revendice premiul??? Vedeți-vă de treabă!!!

Înspăimântat de perspectiva naufraugiului pe Mediterana, fericitul câștigător s-o și tirat acasă!!!

Până și-n ziua de astăzi, clubul nostru îl caută să-l trimită-n excursie, da' dacă n-ai pe cine, n-ai!!! CUI ÎI E FRICĂ DE NAUFRAGIU, FRICĂ I PÂN LA MOARTE, DE PARCĂ NU TOȚI MURIM!!! PROPUNEM CLUBULUI UNIVERSITATEA ACORDAREA UNOR VIITOARE PREMII NU ÎN CROAZIERE, CI IN PREMII MAI OMENEȘTI, DE GENUL CUMPĂRĂTURI ÎN KAUFLAND!!!

CĂ NOI N-AM AUZIT PE NIMENI SĂ NAUGRAGIEZE ÎN KAUFLAND!!!

Punctul culminant (ca-n operele lui Ioan Slavici, știți? Când moara devine șmecheră și personaj de șpirlă în literatură, de parcă moara o fost prima, nu găina!!!):

Să vorbim acum despre meci. În fața a 28 000 de oameni, de unde rezultă că au văzut meciul 56 000 de ochi, pe-un teren ce semăna cu ograda lu' buna din Indol pe care pune varză și morcovi pă care-i vinde-n Turda în piață, o început meciul!!!

Mic detaliu: observatorul meciului era mai bătrân ca centrul vechi al Bucureștiului, avea aparat auditiv și ochelari cât fundul unei beri Skol, asta fără să facem reclamă, credeți-ne!!! No, ce greșeli de arbitru poate vedea un astfel de observator??? Păi bietul nu știe cum să mai zăbovească în lumea asta cât mai mult, d'apoi să vadă greșelile lui Bradd Pitt (așe l-o chemat pe arbitru sau cel puțin asta i porecla din câte am auzit, că cică o umblat cu Angelina Jolie la un moment dat, la un meci de cupă dintre Aerostar Bacău și FEPA 74 Bărlad!!!

Că cică o vinit Anjelina la meci că-i plăce la nebunie de Mister Bârlad 1998 și combinații de-alea!!! Da nu ne băgăm în știri de cinema, că nu-i loc!!! Că am fost la Cinema Republica și la Cinema Victoria de tri ori, și atuncia la filme indiene, o Floare și doi grădinari și vrăjeli de-alea!!!

Doamnelor și domnilor, domnișoarelor și domnișoarelor, e timpul ca virgulă cronica bestială să devină serioasă...

Adevăru-i că dacă aveți nevoie de bani împrumut, puteți să-i cereți lui Szukala!!! CA ȘI CĂPITAN DE ECHIPĂ, N-ARE CUM SĂ N-AIBĂ BANI PUȘI DEOPARTE, CĂ UN CĂPITAN DE ECHIPĂ ALTFEL SE DESCURCĂ, CĂ DACĂ N-AI BANI DE FANY, STAI ACASĂ, DA CÂND EȘTI CĂPITAN DE ECHIPĂ, ÎȚI PERMIȚI UNA ALTA!!!!

Voi știți ce nu știți? Că-n noiembrie 2010 o fost meci între Gloria Bistrița și echipa feroviarilor și domnul Szukala, pe-atunci la Gloria, așa impardonabil, prin minutul 60, la o centrare în careul bistrițenilor, lovește mingea cu mâna de parcă era în bazinul olimpic din Parcul Mare!!! Ne lași? Tu, care-i jucat în Bundesliga, faci așa henț? TU AI AJUNS CĂPITAN DE ECHIPĂ LA "U"?

DIN 1989 ÎNCOACE, UN BLAT NU SE MAI FACE CU 11 JUCĂTORI, CI CU MAXIM 3 JUCĂTORI! ȘI FĂRĂ ȘTIREA PATRONULUI!!! ȘI PROBABIL ȘI FĂRĂ ȘTIREA ANTRENORULUI!!! Deși Ionuț Badea și-o dat examenul în fața tuturora când îl juca pe Adrian Cristea atacant!!! HESUS!!! NICI BIANCA DRĂGUȘANU NU-L VEDE ATACANT, APĂI ÎL VEZI TU???

Apoi, ne mai întrebăm de ce a jucat așa și Dorinel Popa? Ai fost confuz? Te-o influențat schimbarea polilor magnetici? Apropierea anului maiaș are vreo combinație cu evoluția ta de fotbalist? Lucruri care nu se spun, dar trebuie spuse!

BOȘTINĂ TREBUIE SĂ FIE CĂPITAN DE ECHIPĂ, CLAUDIU NICULESCU, UN OM EXTRAORDINAR, ANTRENORUL FORMAȚIEI!

La ora redactării acestor rânduri, clubul de fotbal Universitatea Cluj încă încearcă să dea de câștigătorul tombolei cu croaziera pe Mediterana!!! DIN INFORMAȚIILE CRONICII BESTIALE, CÂȘTIGĂTORUL O EMIGRAT DE SPAIMĂ ÎN ALBANIA, SCHIMBÂNDU-ȘI IDENTITATEA!!!

DEGEABA!!! L-O GĂSIT!!! "- TRECI PĂ CROAZIERĂ, CĂ DIN 28 000 DE MII DE OAMENI TU AI CÂȘTIGAT ȘI N-AI NICIO SCUZĂ, TE TEMI DE MOARTE???"

"CU TOȚII SUNTEM DATORI CU ȘPIRLA ASTA DIN MOMENT CE NE NAȘTEM, NO, PĂ VAPOR CU TINE!!!"

Astfel, se pare că fericitul câștigător și-o pus ștreangu-n gât!!! CĂ DECÂT ÎNECAT, MAI BINE SPÂNZURAT!!!

INSISTENȚELE FIRMEI DE TURISM CARE O SPONSORIZAT TOMBOLA ȘI CONTRACTUL SEMNAT ÎN AȘA FEL CU CLUBUL, ÎN CARE SE STIPULA CĂ DACĂ VIRGULĂ CÂȘTIGĂTORUL CREAPĂ, MERE MĂ-SA SAU TATĂ-SO, O FĂCUT TOTUL!!!! DIN NEFERICIRE, FAMILIA CÂȘTIGĂTOARE TOT N-O SCĂPAT DE CROAZIERA DE PĂ MEDITETARANA!!!

La ora la care citiți aceste rânduri, o micuță pensionară se urcă speriată pe ponton, nevoită să participe la croaziera groazei!!!

NOROC CĂ N-O FOST CROAZIERĂ ÎN GIULEȘTI!!!! SAU LA PARTIZAN BELGRAD!!! SAU ÎN TIKRIT, IRAK!!!

Râdem și glumim, dar adevărul îi lângă noi în fotbal, nu dincolo de noi, că nu discutăm aici de suflete pierdute, fantome, spirite și alte astfel de șmenuri invizibile!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Foto sus: cu două ore înainte de meci.

Foto jos: cu o oră înainte de meci:

Și steaguri și tribune pline:

Și două imagini de ansamblu:

Și Doamne, câtă lume...

^^^