Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

4 Aprilie, 2012

Cronica bestială de la meciul cu Târgu-Mureș (3-1 pentru noi)

În deschiderea acestei cronici bestiale, ediție de victorie desigur, că de când îi Claudiu Niculescu antrenor batem mai ca Barcelona, vă informăm, stimați cititori, că Biblioteca Centrală Universitară îi bântuită!!!

În dimineața zilei de 2 aprilie 2012, Țițo o umblat teleleu foarte mult, prima dată o fost în OMV la un cafei, dup aia pe Cehoslovaciei în Mărăști unde o primit o lucrare de amenajări interioare, dup aia o ajuns acasă unde o venit creditorul de la Provident ce i-o dat bani de porc la Țițo de Crăciun și normal că acuma Providentul își cere drepturile înapoi! Totul sub egida "IEI UN PORC ȘI DAI ÎNAPOI O HAITĂ DE PORCI!!!" CĂ AȘE-S BĂNCILE ȘI COOPERATIVELE DE CREDIT, NESIMPOARCE!!!

Din nefericire însă, reprezentantul Provident o fost fugărit până în parcul de la Shell și o scăpat numa datorită faptului că s-o ascuns în benzinăria Shell de furia țițonească!!! NO, MAI HAIDAȚI DUPĂ BANI DACĂ AVEȚI TUPEU!!! Iată că acest Țițo Moise al împrumuturilor nerambursabile a reușit să se impună pe piața bancară!!!

În tot acest timp, în Florești - în ziua meciului - Fany era neîncăpător, veneau feneșenii și feneșencele în Cluj mai ca sătenii ăia din Sântimbru în Zalău!!!

Că, în loc să-i ducă la mare, Fany îi aduce la stadion!!! Departe de Florești și de România, Don Broasca rupe bilete la circ în Germania, motiv pentru care-l salutăm pe această cale și pe acest motiv!!!

Cu o oră înainte de meci, suporterii ce stăteau la coadă la bilete o avut parte și bucurie de-o nouă mostră de înțelepciune din partea lui Daniel Cambuza, cel care a afirmat, nemulțumit că stă la coadă, următoarea expresie de scris în cărțile de istorie:

" - Ar trebui să fie bilete fără locuri, să stai unde vrei..."

Acuma noi ne dăm seama că ar vrea să ia bilet în peluză cu 15 lei și să stea la oficială cu Bianca Drăgușanu, da' adevăru'i că și canguru' o vrut să zboare!!!

Acuma ce nu știe lumea, îi că Don Cambuză o evadat de curând, da tăceți dracului că nu tre să afle nimeni!!! DECI NU MAI ZICEȚI LA NIMENI!!! NU MAI TĂT POVESTIȚI TĂT TRI DE-UN LEU CĂ NU-I LOC!!!

OMU' SE BUCURĂ DE LIBERTATE ȘI ASTA E!!!

Doamnelor și domnilor, această cronică se realizează în gredina de vară a lui Sabin Alcatraz din Șuncuiuș, vis-a-vis de Vadu Crișului și dincolo de Ciucea!!!

Atmosfera este una incendiară, bucătăreasa jonglând cu chiftelele de parcă ar fi la ROMÂNII AU TALENT!!!

La ora la care se redactează aceste rânduri istorice în istoria Mănășturului istoric istorisit de istorici în istoriografii istoriografice, viitorul prim-ministru al Marii Britanii, este vorba despre Don Garcia de pe Calea Florești, angajat în Regat de ani de zile, tocmai schimbă niște lire sterline la Sora Shopping Center!!!

Și, în așteptarea lui Don Garcia, toată lumea se delectează cu minciunile lui Țițo!

În momentele următoare, liniște...

De ce?

Acuma ne jucăm Împăratul Tăcerii și cine i cel mai tăcut dintre toți, primește o bulinuță roșie!!!

Problema îi, ce facem noi cu acea bulinuță roșie, la ce ne-ar putea folosi? Bulinuța roșie o anihilează pe cea neagră, când ești rău și nu ești cuminte, BAGABONȚÂLOR ȘI TÂLHARILOR!!! STROPȘI-V-AR FURĂCIUNILE!!!!

Acuma, Țițo ne povestește amintiri din liceu! Nu că ar fi terminat 8 clase, da îi ok! Ăla circ când o aflat zimbru de tată-so!!! 6 luni o locuit în peluză!!!

ANALIZA TEHNICO-TACTICĂ A MECIULUI DINTRE "U" ȘI FCM TÂRGU-MUREȘ:

Apare și Garcia de la Sora, cu o pungă de-un leu plină de lire sterline, no în sfârșit!!! Avem bani de șpir!!!!

Cităm din spusele lui Garcia, un erudit al Mănășturului, acest Cioran al Mănășturului:

" - Dă-te mai încolo un pic te rog frumos, că unde p... me' vrei să stau?"

Fiind în formație completă, putem desfășura analiza tehnico-tactică a întâlnirii de luni, că nu s-o mai jucat meci când o fost Maslu la biserică de ani de zile!!!

Meciul o început la 7 seara fix, deodată cu Știrile PRO TV!!! Andreea Esca era mai nervoasă ca niciodată, ca ea n-are audiență și șpirle de-alea, că ea-și bagă picioarele-n ea televiziune și se apucă de sapă, deci crize de-alea grele, ce să mai discutăm atâta???

În minutul 4 al întâlnirii, se împarte pe banca de rezerve a oaspeților ultimul număr din "Turnul de veghere"!!! În același minut 4, Pavel de la etajul 1 din blocul de lângă gredina de vară ajunge la meci cu ajutorul unui deltaplan catapultat de pe Cetățuie, că dacă n-ai bani de bilet, zbori!!!!

Pavel încă nu-i împăcat cu ideea di ce l-o dus GPS-ul în pădure, într-un copac!!!! Menționăm pentru cititorii cronicii bestiale că Pavel o găsit stadionul din Parcul Mare cu ajutorul Atlasului Geografic, că pe GPS nu se mai bizuie cât în cer și stele!!!

MECIUL, DIN VIZIUNEA LUI DON GARCIA:

Sau cum i s-o părut meciu' unui onest cetățean britanic?

Garcia: "A doua repriză a fost perfectă, ca și o bere rece scoasă de la cală, de-acolo de unde chinezu' avea un picior de urs și și-o mai cumpărat tri', ca să poată umbla în patru labe!!!"

MECIUL, DIN VIZIUNEA DONEI LIL (ALE ANDA):

Care locuiește în Florești și circulă cu Fany.

Dona Lil: "Meciul a fost palpitant, emoționant, a fost cel mai viril meci posibil, dacă venea Manchester, îi băteam și pe ei! M-a încântat foarte mult Gheorghe Grozav și încerc să-i fac rost de numărul lui de telefon."

MECIUL, DIN VIZIUNEA LUI DON ȚIȚO:

Actualmente șomer.

Țițo: "Am văzut meciul de la tribuna a doua și cel mai mult m-a nemulțumit faptul că Ioan Ovidiu Sabău a fost înjurat și că la câteva scaune de mine era o leliucă cu năframă cu FCM Târgu Mureș ce la golul lor așa s-o manifestat de parcă o născut dupleți!!!"

DE MENȚIONAT CĂ ȚIȚO S-O ARĂTAT NEMULȚUMIT CĂ O FOST ÎNJURAT SABĂU, DIN PRICINA FAPTULUI CĂ O FOST BOTEZAȚI AMÂNDOI ÎN ACEEAȘI COVATĂ!!!

MECIUL, DIN VIZIUNEA PRINȚULUI CHARLES:

N-o văzut meciul, că nu prinde Dolce în Anglia!!!

MECIUL, DIN VIZIUNEA LUI BELU DE PĂ BRATEȘ (un cititor de cronică):

Belu (a nu se confunda cu cimitirul cu același nume): "Prima repriza a fost cum a fost, la pauză mi-a părut rău că nu am câștigat tombola, chiar aș fi vrut să văd Mediterana, dar dacă nu o fost să fie, n-o fost. În repriza a doua am jucat fotbal adevărat, Grozav îi un băiat adevărat și Tony la golul trei o alergat ca prin savana africană!!!"

În tribunele stadionului, minunăția serii de luni a fost atmosfera ce ne-a amintit de Ion Moina, de Clujana, de Alba și de Mediaș! Suntem noi cu noi, doamnelor și domnilor! Acea unitate și acea bucurie universală, toată lumea cu fulare, toată lumea cu steaguri, toată lumea cu "Slavă ție studenție"!

Felicitări lui Claudiu Niculescu, ce a adus entuziasmul și fuleul la echipă, cu certitudine că va deveni un mare antrenor! Și, duminică, ne dăm cu telegondola în Piatra Neamț! Povestea Universității Cluj merge mai departe și nu se va opri niciodată!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Orice asemănare cu personaje din filme, desene animate sau documentare, este întâmplătoare!

Foto sus: tribuna a doua, vedere din lateral. Foto jos: două hostesse, la tribuna VVIP:

Iubire din peluză,

alături de Dona Roxana Benea & Don Gujanu:

Și steaguri:

Și-un schimb de pase:

Și iar tribuna a doua:

Și peluza, vedere de la tribuna oficială:

Și omul-orchestră:

Și Tony șprintează:

Și poza asta parcă n-o mai fost o dată?

^^^