Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

1 Mai, 2012

Cronica bestială de la meciul cu Pandurii lui Tudor Vladimirescu

Introducere:

Această ediție specială de 1 MAI muncitoresc se realizează cu aportul latifundiarului de Mănăștur, spaima grătarelor din Dăbâca și din Someșu Rece, nimeni altul decât Don Bulă, poreclit și Marius. În prima localitate menționată, este vorba de Capitala Ardealului Dăbâca, o crescut lângă Cetatea lui Gelu Don Bulă cu o pereche de teneși pe sezon!!!

În prepuțul meciului:

În ziua întâlnirii cu Pandurii Târgu-Jiu, suporterii din partea occidentală a orașului s-au duelat în Timișoreana și Ciucaș, prima repriză câștigând-o Iancu!!!

Participanți la acest duel: Comisaru', Kenzo, Țiți, Jașcău, Mădălin, Cozea, Videl, Briciu, Baciu cu două fete, Bulă cu Bulișor, Cotârlă, Napy, cei din Black Devils, ospătărița care i-o servit, băiatu' care livrează pizza la domiciliu și bucătăreasa mândră că are 185 de kg și lată cât un hectar!!! NOROC CU BUCĂTĂRIA, CĂ-I MARE CÂT IULIUS MALL ȘI ÎNCAPE DIBOLU'!!!

Descrierea factorilor meteorologici:

Pe ceru albastru, niciun firicel de nor. În iarbă, nicio păpădie. În aer, nicio mămăruță. Și-n frigider, nicio bere, că le-am zbrobit pe toate!!!

În această minunată atmosferă de-nceput de vară, Comisaru' (dând dovadă de-un profesionalism desăvârșit) l-o bătut la darts pe Bulișor (are numai 10 ani). LA UN MOMENT DAT, ERAU DE GÂT AMÂNDOI, ACUZÂNDU-SE RECIPROC CĂ O CIOLIT ȘI CĂ O PUS MAGNEȚI PE TABLA DE DARTS!!!

În aer erau 27 de grade Celsius, adică 300,15 Kelvin, deoarece un grad Celsius reprezintă a 1/273,16 - a parte din intervalul cuprins între punctul triplu al apei (0,01 grade C) și punctul de zero absolut (-273,15 grade C), la presiune normală. Astfel, raportul de conversiune este TC =TK - 273,15 șiTF = TK - 459,67!!! Ați înteles tot, nu???

La meci:

Căldură mare, spectatori aciuați la tribuna întâi la umbră, iar cei care-au stat la tribuna a doua probabil că citesc cronicuța cu un mic debut de insolație, așa a fost de cald! În fața a 4277 de spectatori (ne-a ajutat la numărat Don Cinpoeru, că el are memorie vizuală foarte bună, păcat că nu mai bate la faza lungă) a debutat întâlnirea dintre "U" și Pandurii lui Tudor Vladimirescu!

Alex Păcurar a făcut un meci excepțional (vedeți că și rimează?) dând dovadă de dorință de luptă, agățându-se de fiecare minge, de fiecare adversar, așa încât a luat două cartonașe galbene și i liber de 1 mai!!!

Ceea ce nu știe lumea e că a fost stopat din fașă un proiect ambițios: era vorba că dacă dă "U" gol, să ruleze în stație la maxim succesul internațional "Simply the best" al bunicuței rockului mondial Tina Turner, ce are 75 de ani de când fumează!!!

ȘI GÂNDIȚI-VĂ CĂ S-O APUCAT DE FUMAT LA 28 DE ANI, CĂ NU ERAU INVENTATE ȚIGĂRILE PE VREMEA AIA ȘI LUMEA ÎNCĂ MAI MÂNCA ZAMĂ DE ETNOBOTANICE!!!

"U"-istă din bunic în tată și din tată-n fiu, Tina T"U"rner nu o fost de acord să ruleze-n boxe aiurea că nu i-o plătit Mitică drepturile de autor, ea venind cu următoarea propunere: la fiecare gol să intre repede pe teren și să cânte live!!

La fotbal îi cum îi, că se dau numa' câteva goluri, da' vă dați seama dacă ar chema-o Cristescu la baschet, că biata Tina Turner ar face tendinită și genunchivită??? Ferească Dumnezo' de-un scor de-ăla 102 la 98!!!

În fapt, s-ar obișnui și la baschet și la handbal, dar ce-ar face dacă ar fi chemată când se înscrie la curling, da' la golf???

VĂ DAȚI SEAMA CÂT AR AVEA DE TRAVERSAT DEALURILE ȘI DE ÎNOTAT CĂ ĂIA LA GOLF MAI DAU ȘI PESTE LAC!!!

ÎN TREI ANI I-AR LUA MEDALIA CAMELIEI POTEC ȘI L-AR LUA LA SUTA DE METRI PE DON ADMINISTRATORU' IONUȚIU DE LA FLORA, CE MERGE LA BAZIN APROAPE ÎN FIECARE ZI!

Despre meciul în sine, nu se pot spune foarte multe lucruri, deoarece căldura deosebită și soarele încinzător (oare există cuvântul ăsta?) au determinat fotbaliștii celor două formații la un joc puțin mai scăzut din punct de vedere al efortului colectiv de muncă! Am jucat un 4-3-3 clasic cu verticalizare pe peluză, acolo unde o apărut o mireasă atâta de faină, de parcă era desprinsă din cărțile de povești!!! Printre nuntași, titularul de la Bilbao Sănătatea, Don Andrei Todoran!!!

Tot de la nuntă a venit și Don Rusu, cu o cămașă roz și câteva platouri cu aperitive după el! Foarte ciudat e că meciul s-o jucat fix când se strânge cinstea, deci nu credem că Rusu o reapărut la nunta cu pricina!!!

La tribuna întâi o fost și doi spectatori ce au împreună 145 de ani de tribună, ambii mari specialiști, ce comentau la fiecare fază, ei ce mai știu fotbal și Guardiola!!! Pogă din Mărăști o venit la meci direct din Shaki Grill and Pub (nu este vorba despre Pogă editorialistul, ci despre Pogă din UCG), Goe s-a prezentat la meci cu o domnișoară în tricou negru și cu ochelari de soare negri, în vreme ce Schiță Mondialul a transmis meciul pentru televiziunea norvegiană Norge 1, el fiind stabilit la Polul Nord de ceva vreme! Salutări și pentru Broasca din Florești, actualmente angajat cu normă întreagă pe funcția de dresor, la Circul de Stat din Munchen!!! Ne-o transmis că așe o dresat o capră nemțască de vreo 30 de ani, de nu-i mai trebe' nici pensie!!!

La pauză am fost la pipi, am luat o apă plată, am golit conținutul suspect și-am turnat în sticlă doza de șpir ce se odihnea în buzunarul drept, într-o ploscă aproape invizibilă, iar apoi am urcat mândru în tribună! (spicuire din declarația unui cetățean cu drept de vot). Fotbalistul originar din Turda, este vorba de Nwakaeme Tony, nu a înțeles de ce restul coechipierilor și chiar adversarii acuză disconfortul termic și spun că-i foarte cald, căci, să fim serioși, 27 de grade îi o zi normală de iarnă!!!

Gicu Grozav a avut câteva șarje, ca-n cursele alea în care pornește-n față 6 cu 3 și pe final apare 4 și îi ia fața lui 3!!!

Repriza secundă a adus golul oaspeților, însă tribunele au continuat să cânte și să-ncânte, pentru că "U" e o idee, așa cum mereu spunea marele istoric Gheorghe Bodea, pentru care s-a și ținut un moment de reculegere înainte de startul meciului. Dumnezeu să-l odihnească.

Lecții de camping și pescuit cu Bear Grylls (ăla de pe Discovery) și cu Rex Hunt, că tre' să spargi plasma să dai mâna cu ei!!!

În cele ce urmează, pentru cititoarele și cititorii cronicii bestiale, propunem lecții de camping și, ulterior, de pescuit. Astfel, în momentul în care mergeți la pădure, asigurați-vă că aveți cu ce veni înapoi! Că dacă mergeți la pescuit și vreți să dați la fund, să nu dați cu Nivea!!! Totodată, cortul trebuie campat pe un loc drept, plat, ca să nu aveți casa-n pantă! Asigurați-vă la asigurări, căci populația de căpușe e tot mai numeroasă! Iar pilonii cortului trebuie împlântați ca la Dăbâca, fiindcă Cetatea lui Gelu Românul (care-i înalt, spătos, voinic și frumos conform wikipedia) îi tot acolo!!!

Dacă Don Bulă ar fi în fața a 300 de studenți și-ar preda cursul "La camping", le-ar spune să fie atenți la împlântat pilonii cortului, căci el o dată s-o campat la Baile Felix și s-o trezit dimineața la Șuncuiuș, astfel cunoscându-l pe Sabin!!!

De amintit și pescuitul la bolovan, metodă brevetată de Bogdi din Sânmihai: se prostește peștele și se stă cu un bolovan la spate ca să nu vadă cleanul ce are-n mână și, când nu-i atent, poc! Cam brutal, ce-i drept! De asemenea, de amintit și metoda străveche a lui Don R3lu, este vorba despre pescuitul la ceas! Cum e cu pescuitul la ceas? Ei bine, v-am spus și-ntr-o cronicuță mai veche, dar vă reamintim: se pune un ceas pe marginea lacului și se așteaptă până-n clipa-n care peștele vine să vadă cât îi ceasul!!!

Profesorul universitar la pariuri, Don Buldogea, cu o greutate de 0,13 tone, ne-a explicat cum poți să pierzi la pariuri după ce pui 18 cearșafuri de bilete și stai o juma' de oră la Casa Pariurilor!!!

After game:

După meci, cu Don Cinpoeru, Don Trif, Dona Uani și Dona Lil, la un hamei pe Pavlov, actualmente Cardinal Iuliu Hossu, o stradă cu mulți lilieci și liliace și cu multe terase estivale! În concluzie, am pierdut dar nu-i un capăt de țară, chiar dacă Europa League îi așa de aproape ca Oceanul Pacific de Dăbâca!!!

Corectura a fost realizată de Dona Napy. Consultant pe probleme de tactică: Don Bulă. Iar observator la meci o fost 'cela de la meciul cu Mioveni, de-aia avea la el spray lacrimogen și aparat de electroșocuri! Această cronicuțușcă se citește la mici cu muștar inclusiv în Lita City, în ograda de 1 mai a lui Don Luciano!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și câteva fotografii de la acest meci:

^^^