Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

7 Mai, 2012

Cronicuțușca de la meciurile "U" Jolidon - CSM Ploiești și "U" - Sportul

Ziua de sâmbătă a reprezentat o nouă întâlnire cu sportul universitar clujean. Astfel, de la ora 11 a dimineții, fetele de la "U" Jolidon au dat plămâni (că la fotbal se zice c-au dat piept, da' fetele au altceva în plus pă piept) cu formația CSM Ploiești.

Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că lipsește Vivi Răchită de la Ploiești, altădată antrenor la toate secțiile din orașul lui Ion Luca Caragiale!!!

- ora 9.15: eram la Flora, la Gogu la bufet.

- ora 9.21: sosește la Billa, din Florești, Fany-ul roșu pe dinăuntru, aducând feneșenii la oraș.

- ora 9. 22: Dona Lil se dă mândră jos din cursa interjudețeană, de parcă ea ar locui în Manhattan!!!

- ora 9.24: Gogu prepară un șpir îndulcit cu zahăr ars, cum se aduce la lăuze de la țară când o fătat un pui de jițăl!!!

- ora 9.28: pornim înspre Sala Sporturilor, acolo unde urma să aibă loc, de la 11, meciul de handbal feminin dintre "U" Jolidon și CSM Ploiești și decernarea medaliilor de vicecampioane pentru fetele noastre de argint!!!

- ora 9.31: trecem pe lângă Infinity.

- ora 9.34: se lucrează la linia de tramvai.

- ora 9.37: se trezește, probabil, cea mai capabilă avocată din lume: Dona Miha, preferata cameramanilor de la DigiSport 1!

- ora 9.41: frații Lehene probabil că acum ajung acasă.

- ora 9.44: Rusu din Fanatics află că frizerița lui o emigrat în Noua Zeelandă!!!

- ora 9.51: celebrul Eugen Pora (cunoscut în cronică drept Jenu Pora, după care există și-un liceu cu numele ăsta) creează incidente în troleu, fiind prins, și de această dată, fără tichet valabil de călătorie!!!

- ora 10.00: cineva mă iubește!!!

- ora 10.01: cineva mă înșeală!

- ora 10.04: se termină știrile la Radio România Actualități.

- ora 10.07: ajunge la Sala Sporturilor (numită în continuare "sală" pentru toți cei mai merg la sală) și vocea celui care se aude până-n Rai, este vorba de Don Bobo Mănăștur!!! Că vocea măgarului se aude și-n Rai!!!

- ora 10.12: intră la încălzire gazelele de la "U" Jolidon!!!

- ora 10.16: se demonstrează științific faptul că Pavarotti nu se ridică la înălțimea vocii lui Bobo din Mănăștur, iar Fuego i fix pix pe lângă acest sopran mănășturean! Când dă el tonu' la sală, glasul cristalin al vocii sale trece de limitele județului Cluj!!!

- ora 10.30: începe Viața Satului pe TVR 1!!!

- de la aceeași oră, pe PRO TV îi Tip-Top-Minitop, că Abramburica deja se cordește de 20 de ani și nu se mai ocupă de treburi minore!!!!

- ora 11.00: începe meciul dintre echipa lui Vivi Răchită și "U" Jolidon! Fetele noastre zbură pe teren precum MIG-urile în anii lor de glorie (anii 50-60), toate fetele noastre, în frunte cu Mihaela Tivadar, Florina Chintoan, Senocico, Nicoleta Dincăăăă, lalalala și Clara Vădineanu evoluând fără greșeală!

- ora 12.00: orologiul bate.

- ora 12.01: iară mă înșeală, techerdeia!!!

- ora 12.31: meciul de handbal se termină cu victoria lui "U" Jolidon și fetele noastre dobândesc statutul de vicecampioane naționale, medaliile de argint fiind achiziționate de însuși Hiena, de la o bijuterie din centru!!!

- ora 12.43: Clara Vădineanu și Nicoleta Dincă stropesc cu șampanie întreaga asistență, astfel că șprițerii prezenți la meci o început să-și stoarcă tricourile direct în gură!!!

- ora 12.51: cu o cămașă în carouri alb și negru, material italian direct de la Piazza Italia, cu blugi de la Gucci și ochelari de soare de la Dolce & Gabbana, El Elevu ne-a fost alături după acest meci festiv de handbal, la o bere, la un suc, pe platoul Sălii Sporturilor, acolo unde avea loc un festival de toată minunea, cu mici, bere, hamsii, cartofi prăjiți și frigărui felurite.

- ora 13.30: Ioa (amintită în cronicuțuștele trecute ca fiind nepoata lui Don Remus Câmpeanu) mă împrumută cu 5 lei, că peștii hamsii s-o dovedit a fi mai scumpi decât la prima vedere!

- ora 14.30: în rochițe înflorate, cele trei fete de pe marketing de la "U" se aflau la CLUJ ARENA, împodobind tribuna oficială cu pliante de la un vânzător de motoare, acolo unde lucră tată-so Donei Lil, având funcția de comerciant rulant de autoturisme noi.

- ora 15.00: apare investitorul de la Leii Triteni, este vorba de Don Adi, ce-i angajat p-acolo printre altele și printre alții!!!

Aflăm că, din vară, Leii Triteni se mută-n Cluj, că primaru' nu iubește decât un sport: JINARSTICA!!!!

- ora 16.55: în tribunele arenei scăldate de apele reci ale Someșului curgător de la monte la amonte, că l'acqua fluente si scorgi dalle montagne alla pianura. (adică, în traducere liberă, că o apă curgătoare curge de la munte pân la pian).

- ora 17.00: este ora la care ar fi trebuit să înceapă meciul dintre "U" și Sportul Studențesc. Asta dacă arbitrii ar fi avut și pantaloni scurți. Api' s-o iscat discuții că de-alea "d'api tu cum vrei să arbitrezi în blugi dragul meu", zise observatorul către cavalerului fluierului românesc care, culmea, el chiar o crezut că-i cavaler și-o vinit de la Satu Mare pînă-n Cluj călare!!! DE-AIA ERA UN CAL PARCAT LA TRIBUNA OFICIALĂ!!!

No, până o mers la Metro după o pereche de pantaloni scurți pentru mirele fotbalului românesc venit călare de la Satu Mare, vă dați seama că DigiSport, în cele 15 minute de întârziere, a arătat bijuteriile din peluza clujeană non-stop!

De remarcat că atât arbitrul UEFA Vlad Pojar, cât și arbitrul FIFA Florin Burcă au asistat la meci la bustul gol, precum viitoarea speranță a handbalului pe calculator Bere, ce a fost însoțit la meci de Dona Corina Delfina, viitoare câștigătoare a 18 medalii de aur și argint la Olimpiada de după Londra, adică cea care urmează după olimpiada ce-ncepe la Londra din iunie parcă!

Scorul îl știți, 1-1 pentru noi, căci execuția magnifică a lui Vlăduț Morar ar fi trebuit să se pună de trei puncte, ca la baschet! Gata, că avem treabă!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și câteva fotografii de la aceste două evenimente sportive:

Cupa:

Și florile:

Că fetele de la "U" Jolidon au devenit vicecampioane:

Și-au primit medaliile:

Și Cupa și florile:

Și de la fotbal:

Și iar de la handbal:

^^^