Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

1 Iulie, 2012

Cronica bestială de la "Cupa Suporterilor 2012"

De toate au fost la Cupa Suporterilor din acest an! Fotbal de calitate, arbitraje de EURO, burți cât o zi de plug și varice fericite și la vedere!!!

Iată componența grupelor de la EURO 2012, desfășurat la Baza Sportivă "Dan Anca" din Gheorgheni, ultima stație de la 3, 24 și 24barat:

Grupa A: pietonii din Zebras, preoții din Black Devils, rotweillerii din UCG I, samsarii din Boys și muncitorii necalificați din Students.

Grupa B: SAN, drojdierii din Ultras19, MADS, pitbulii din UCG II, Independenții și pensionarii din Vecchia Guardia.

Această cronică bestială se realizează pe melodiile cunoscutei interprete de muzică populară Ionela Prodan, prietenii știu de ce!!!

Și mai miră oare pe cineva că Axel o dat tri goluri cu capul? În ceea ce-l privește pe Monel, el a fost prezent alături de prietena-sa, cunoscuta bacterie Monela, adică Salmonela!!! NOROC CĂ N-O FOST SANEPIDUL LA COMPETIȚIE, CĂ NE ARESTA PE TOȚI!!!

Povestea zilei de vineri începe la Ioana Câmpeanu acasă, alături de Melli Fierărița, o prietenă bună de-a ei!

De pe Splaiul Independenței, am luat agale autobuzul 24 spre ultima stație din Gheorgheni. Lângă noi, pensionari fericiți că nu mai contează-n societate și pot circula gratuit până unde vor! Știți bancul ăla cu un om care i-o cerut la Dumnezo să-l facă invizibil și Dumnezo l-o făcut pensionar!?!?

La ultima stație, ne dăm jos! Ne așteptau acolo atât Don Bericik, cât și Dona Corina Delfina (numită în continuare C.D), cunoscută înotătoare de performanță la proba de 400 de metri garduri, dar și la proba de 800 de metri bras between piranha!!!

Ea este o viitoare participantă la Jocurile Olimpice din 2016, Nadia Comăneci și Ivan Pațaikin fiind fix pix pe lângă C.D!!!

De la ultima stație de otobuz și până la baza sportivă, fiind prea cald și asfaltul încins, am optat pentru ocazie: deci am dat mai mulți bani de-acolo pân' la fosta bază sportivă IRA decât am dat până în București la Rapid, că lenea se plătește!!! CĂ NU DEGEABA ÎS FOTBALIȘTI CU 15 000 DE EURO PE LUNĂ CARE NU JOACĂ NIMIC!!!

Primul meci a opus puternicele formații Black Devils și Zebras Mănăștur. O serie de impresari internaționali în tribună, meciul a fost - de altfel - transmis pe Eurosport 2, o confruntare fotbalistică de înalt nivel fotbalistico-ciomăgesc.

Black Devils în negru, firește... și Zebras în pielea goală, că de unde amar atâția bani și pe tricouri??? Că-s scumpe abonamentele la Liga Întâi și deplasările și tot!!! Adevăru-i că dacă mai ținea meciul încă 5 minute, Vasco își strângea de gât toți coechipierii!!!

Scorul a fost neverosilim în favoarea celor de la Black Devils, însă - la o astfel de competiție - important îi să participi și să nu faci infarct!!!

În al doilea meci, MADS o jucat cu Independenții credem, Sir Cotârlă comportându-se ca Alex Ferguson, cu indicații precise și cu scheme de joc sofisticate, el optând pentru un 4-3-3 cu verticalizare pe ploștele de bere de pe margine!!!

Din păcate însă, s-a dus vestea prin tribună că la vreo 100 de metri distanță, tot în cadrul bazei sportive, se dă bere pe gratis, motiv pentru care ne-am deplasat civilizat să vedem despre ce îi vorba!!!

Ghiciți despre ce era vorba? Pe un mic petic verde de gazon, multă lume mândră, trei dozatoare de bere sub trei umbreluțe și coadă la dozatoare. Ne punem și noi în rând cu lumea, considerând că vara - pe lângă faptul că nu se doarme, se stă și la coadă!!!

Ajungem la nenea cu dozatorul, ne pune bere-n păhare și ne întreabă "da tichete nu aveți?" "- da' plătim...", mieunăm noi nevinovați. Normal că n-am plătit, că doar o dată-n an îi Ziua Constructorului!!!

Și produsele 'celea erau pe gratis pentru constructorii din toată lumea!!! Că am apărut și noi la orizont, e altă discuție, că doar nu ne-o verificat ăia câte case am stricat la vremea noastră!!!

Și așa s-a făcut că C.D era cu două pahare de bere-n mână și mai stătea la coadă să-l ia și pe al treilea "că îi loc"!!!

Ulterior am aflat și clasamentele finale ale celor două grupe:

Locu` 1 grupa A: Black Devils, locu` 2 Zebras

Locu` 1 grupa B: Independenții, locu` 2 UCG II

Semifinale:

Black Devils - UCG II = 2-1

Independenții - Zebras = 3-2 sau 4-2

Finala:

Black Devils - Independenții = 3-3 (2-1 după pen.)

Cum o fost 3-3 după timpul regulamentar de joc și numa' 2-1 după penalty-uri?!?! Știi bunu' Dumnezo din ceruri!!! Așa ne-au parvenit rezultatele, așa le-am transmis!

Accidentări nu au fost, decât una, că la un moment dat s-o desprins un genunchi de la locul lui, da repede și l-o pus la loc Robocopul ce evolua la Zebras!!!

În ceea ce-i privește pe tinerii din Vecchia Guardia, aceștia au cerut ca o repriză să nu aibă decât 5 minute, nu că n-ar putea alerga mai mult, dar au motivat că la 8 seara începe Telejurnalul și tre' să-l prindă!!!

Urmărit din tribună de impresari sosiți din Asia, Groenlanda și Madagascar, Sergiu Puștiu (sau, altfel spus, Pora Junior) a avut evoluții strălucitoare, driblingurile sale lăsându-se cu porți mutate din loc, păpădii distruse și mingi pierdute peste dealuri!!!

Domn părinte Raul de la Black Devils o avut o evoluție dreaptă și plină de cinste ce l-a ajutat, iată, să cucerească trofeul cel mare!!! Trofeu care-a fost furat în faza semifinalelor de către interlopii Monel și Bizonu, ei confundând CUPA cu dozatoarele de la ZIUA CONSTRUCTORULUI!!!

O vorbă bună pentru câștigarea trofeului de către Black Devils se pare că ar fi pus și părintele din Agriș, e vorba de Victor, fost component B.D. pe vremea când era doar diac la nunți, botezuri, îngropăciuni și părăstase!!!

În tribuna de la Baza Sportivă "Dan Anca" au luat loc o serie de personalități: Napy Fumigena, Roxy Benea, Melli Fierărița, Ioana Câmpeanu, Vosi Chiș, Jo with Sonia și un domn așe pe la 50 de ani rupt în două, de parcă l-o pus cineva pe uscător!!

La final, trebuie să vă informăm că anul viitor se va înscrie și echipa scriitorilor, ce va fi formată din Tudor Pogăcean, Adi Cinpoeru, Gabi Souca, Shf, Martinescu, Gelu, Angus, Uist Bătrân și Lavinia Nap în poartă!!! CA SĂ VEDEȚI FOTBAL ÎN RIME ȘI PASE ANTONIME!

Și, tot la final, de menționat că a fost o competiție frumoasă, arbitrii au fost aleși de pe terasă, sportivitatea fiind la ea acasă! În încheiere, un anunț: Cronica bestială sprijină Ziua Constructorului de fiecare dată de-amu' încolo, dacă vreți facem și moltăr când avem timp!!!

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Această ediție se înscrie în seria episoadelor estivale. La final, avem și instantanee fotografice:

Și iată masa presei:

Fază din MECIUL SECOLULUI, disputat între Black Devils și Zebras:

Și-aici era alt meci, mai știi Dumnezo' care:

Pauză de rachiu:

Și nu mică ne-a fost mirarea să-l vedem pe Balotelli (în stânga), alături de Zinedine Zidane Litean (în dreapta):

Iată și-un arbitru internațional FIFA:

Și viitorul goal-keeper din naționala României:

Și-o imagine spre tribună:

Și Dona Roxy, alături de Dona Napy:

Și o selecționată din viitor:

Lume:

Și iar lume:

Și lângă baza sportivă era Ziua Constructorului și-am pus și noi lăbuța pe astfel de tichete de sărbătoare că și noi am construit ceva cândva, nu???

^^^