Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

21 Iulie, 2012

Cronicuțușca bestială a deplasării la Târgu Jiu

Doamneloooooor și domnilooooooor, domnișoarelor și domnișorilor, această ediție de lux a cronicii se realizează, în prima ei parte, de pe terasa restaurantului de înmormântări și îngropăciuni Valahia de la poalele cimitirului din Mănăștur, că ne-o murit orice speranță să facem măcar 8 puncte sezonul ăsta!!!

Moment în care Țițo dorește să îngurgiteze veverița care îi aicia pe terasă de decor, încarcerată! Dar oare îi legal să privezi de libertate o veveriță doar înspre desfătarea clienților? Ce-i veverița, Piku??? Vom apela Asociația de Protecție a Veverițelor, aia-i clar!

Și cine Dumnezo o crezut că merge la Târgu Jiu să vadă un meci de tenis? Păi stați un pic, Liga Întâi mai nou îi Wimbledonu sau Rolland Garrosul? Păi când ne-o zis copiii de mingi să tăcem că nu se poate concentra ăla de la Târgu Jiu când servește, am rămas șocați!!!

Normal că 4 băieți de la noi o intrat pe teren și o fost exhibiționiști, că și-o pierdut hainele în Jiu, care ne-o admenit să ne scăldăm în el, țucu-i mațele lui de râu curgător ce ciordește bani de la Țițo!!!

Da, au fost incidente capitale stimați cititori, s-au dat cu gaze înspre noi, probabil cu ceva de la Farmec după iz, că la un moment dat Țițo avea ochi de broască!!!

Dar, să începem cu începutul!

În dimineața zilei de vineri, mami o mers la maslu la biserică.

Degeaba. Că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Dar, să începem cu începutul!

În dimineața zilei de vineri, eram muți!!! Că fetele din Târgu Jiuu...!!!

Puteam comunica cel mult prin telepatie, însă n-o fost o problemă, că și șoferul microbuzului suferea de autism!!! O mai lua pe contrasens, da' îl ajutam noi să păstreze drumul, că așa-s creștinii, se ajută între ei!!!

Două microbuze și alte 5 mașini mici au luat calea ținutului de basm al Olteniei. În cele două microbuze au luat loc următorii: în cel roșu, cei din Black Devils, în frunte cu Domnul Cobra, recent sosit din Alexandria, cu tri kile de păstrăv, șase de șalău și 8 de hamsii. În dreapta lui, celebrul Cesărean Octavian, iar în stânga, Miron Cozma! La volan, Marian Condescu! Deci voi credeți că ăștia din Black Devils se vând pe-un jeb de cuie??? Alături de ei a fost și Arian Reki!!

Cu trenul au participat următorii inculpați: Monel, Salmonel, Monela și Salmonela, Coe, Puștiu, Mark, Rusu, Litean, un barman din Midi, conductorul și nănașul!!

Barmanu' din Midi îi originar din Hațeg și mergea acasă, de-aia l-am inclus și pe el aicia!!!

Pe microbuzul roșu al celor din Black Devils au luat parte următorii: domnul Cobra, frate-so, frații din Simeria , 2 băieți din Petroșani, Aryan Reky, Lupa, un baiat ce o sunat de pe net, Rareș și Dodolinho!

În microbuzul alb, au luat loc următorii: șoferul, volanul lui, Kenzo, Țițo, Djajari Djakone, Wesley, Mădălin, Cipri Uifălean, Axel, Vale, Daia alături de clasicul peluzei Goe, Jașcău, Tărzănel, Bobiță, Arabu, Arnold, Ducu și Dețu! Îl știți pe Dețu, nu?

Pomenit acum doi ani în cronică, cu următorul pasaj: "despre Dețu tre să vă spunem că dimineața, de la 8 la 12, lucrează la pompe funebre ca ajutor la îmbălsămare, iar de la ora 13, îi pițer la pizzeria aia de pe Ciortea, din Grigorescu!!! Ați mâncat vreodată acolo??? VĂ DAȚI SEAMA CE PIZZA CU TĂMÂIE FACE BĂIATU' ĂSTA?"

E singurul care știe face pizza formoloza sau pizza sicriossa, că nici italienii n-o auzit de așa ceva!!! Ce sos de formol face, nici nu-i de povestit!!!

Ce-o făcut nenorociții? S-o oprit pe defileul Văii Jiului să facă baie-n Jiu, de parcă Jiul îi Olimpicul sau Clujana și nu știm noi!!!

Când o sărit Țițo-n Jiu, o secat Dunărea!!! N-o mai fost apă la robinete nici măcar în Bratislava!!! Și se întrebau săracii di ce i-o bătut Dumnezo?!?!?!

Coordonați de pe margine de profesorul în ape dulci Tărzănel, cunoscuții înotători Arabu, Bobiță și Ducu au evoluat în Jiu la proba de 200 de metri coniac-canoe!!! Din nefericire însă, s-o încumetat să sară-n apă și Kenzo, pe care din păcate l-o luat Jiul cu fulgi cu tot și noroc că l-o pescuit la 200 de metri în aval niște pescari amatori, că altfel îl pierdeam!!!

Iar acum, o întrebare pentru cititorii cronicii bestiale: de ce Țițo, la cele numai 200 de kilograme ale sale, când o sărit în Jiu, Jiul s-a despicat în două? Are el oare vreo legătură cu Moise??? Îi el oare un profet al peluzei și nu ne-am dat noi seama???

Și-am ajuns la Târgu Jiu cu 10 minute înainte de startul partidei și ne-am luat bilete cu 5 lei, că mai ieftină-i lebenița prin locurile astea și am intrat în Vicente Calderonul Olteniei!!! Peste 100 000 de spectatori erau în tribune, iar tribuna întâi reprezenta o continuare a unui bloc mândru și gri! Și n-a început bine meciul și era 3-0 pentru ei, moment în care patru suporteri au deschis ușa porții care delimita pista de atletism din pământ de tribună și-au intrat pe ea, în dorința de-a da două ture de teren, de nervi!!! Da' ai cu cine?? Repede o sărit jandarmii și i-o arestat, că nu mai poți face sport și mișcare în zilelele astea, fără să ai probleme!!! Păi nu zice la televizor că pentru o viață sănătoasă e nevoie de minim o jumătate de oră pe zi de mișcare? Și atunci de ce nu ne lăsați să o facem?? COMUNIȘTILOR!!!

Despre meci nu avem multe să vă spunem, probabil l-ați văzut la televizor dacă nu furați curent!!! Să fi condus cu 3-0 în minutul 25, spune multe despre ce echipă avem și-n ce situație am ajuns! Dar, nu-i nimic, câștigăm la loz în plic, vorba cuiva!!!

Așa să vă gândiți că la golurile noastre nici măcar cei de la flashscore.ro nu știau marcatorul și lăsau loc liber la marcatorul formației noastre, așa formație anonimă avem! Problema nu-i la jucători, problema e mai sus! Mult mai sus!

Ceea ce nu s-a văzut la televizor îi că Tărzănel o venit la meci cu un sicriu și la intrare, fiind întrebat de jandarmi ce face cu el la meci, Tărzănel le-a răspuns: "păi, am venit cu prietenul meu cel mai bun la meci, vreți să-l vedeți?" "- nu, mulțumim", venise răspunsul din partea forțelor de ordine. Din păcate, o fost pre' greu să-l țâpăm pe teren, că s-o îndopat prostu cu medicamente când era în metastază de parcă o fost la concurs!!!

Din informațiile noastre, Litean s-o scurs direct din Arieș în Jiu, da' nu mai ziceți la nimeni!!!

De menționat și spiritul de observație a lui Coae, cel care ne-a spus, înainte de golurile Pandurilor, să urmărim în peluza gorjeană pe ăla cu steagul alb-albastru ce la golurile lor face un tur în toată peluza cu steagul, până la doza de Bergenbier!!! Și cică la meciul din tur o fost și frate-so și unu fugea cu steagul într-o parte și celălalt în altă parte, se sincronizau de minune! Vă dați seama ce zi grea a avut băiatul, că pe căldurile din Oltenia o avut de pedalat tot stadionul de 6 ori cu ditamai steagul în spinare!!! Rușine, Grigoraș!!!

Ghiciți ce muzică o mers în pauză? Io vara nu dorm! Și era unu în tribuna întâi gorjeană care așa sforăia de credem că și la ora asta nu și-o dat seama că meciu-i gata!!!

Am luat 6 bobițe și de nu era Valentin Lemnaru, mai luam vreo 3 sau 4! Cu echipa asta, putem participa lejer în Monitorul sau in Madisz! Așa că anul viitor pe vremea asta jucăm la 11 dimineața sau vinerea, la 5 după-masa! Iară țigăneli pe la Câmpia și pe la Șimleu, pe la Baia Sprie și pe la Zalău, ei viață! Iară se însoară Hiena cu vreo tractoristă, olele, olala!!!

Tre' să mergem să aranjăm gazonul la Clujana, că-i loc de B!!!

Iară prafu ăla din parcare, coloana aia după ce se termină meciul, aglomerația de pe troleul lui Attila, vai lume! Cu ce-am păcătuit? Da' îi ok, măcar vom fi noi de noi! Și n-o să mai vină toți figuranții la meciuri!

În ceea ce-l privește pe Monel, el n-o fost lăsat să intre din pricina nasului său, jandarmii considerând că are în fosele nazale pe puțin tri torțe, două fumigene și 10 petarde!!!

N-o intrat la meci nici Dețu, care era mai treaz ca Podgoriile Murfatlar!!! Noi am reușit să intrăm, dar numai noi știm cum n-am suflat vreo 5 minute, până am trecut de cele trei filtre de jandarmi!!! Când am intrat pe stadion, eram verzi ca niște extratereștrii!!!

Despre meci nu vorbim prea multe, că noi n-am mers la tenis, ci la fotbal și iată că am confundat stadioanele!! Să intri cu 5 lei la Wimbledon îi ceva, nu? Pe drumul spre întoarcere, lebenițarii din Petroșani au suferit pierderi masive în urma opririi noastre acolo! Țițo i-o dus la mă-sa o lebeniță de 15 kile și și acuma schimbă apa-n vană, că nu încape-n frigider!!!

La meci o fost prezent și UistBătrân, care la intrare o fost întrebat de ăia de la poartă de ce am pierdut în 1933 cu Ripensia!!! Just kidding!!! Prezenți au fost și Don SRL28, Paul cu Baschetul, Dan Dumitru și Mircea Injineriu, ce și-au luat o pensiune întreagă în Târgu Jiu cu numai 120 de lei și să mai zică cineva că-s scumpe prețurile în țara asta!!!

Și mai trebuie să ne cerem scuze oficiale în fața minunatei domnișoare din Someșeni ce se mai plimbă pe la Flora din când în când, este vorba de nimeni alta decât Elvira Roberta!!! Supranumită perla aeroportului în lumea interlopă din peluză!

V-am zis că la meci o fost și Aryan Reki? Uai!

Momentul divin a fost în repriza a doua, la vreo 12-0 pentru ei sau cât era scorul, când am început cu toții să cântăm cu patos "FETELE DIN TÂRGU JIU SPALA P... CU RACHIU!!!" MOMENT ÎN CARE TOATĂ ARENA NE-A APLAUDAT!!! CĂ ȘTIU EI CE ȘTIU!!!

Așe cum o fost meciul, haos total, așe-i și cronica, aia-i clar! Cine a mai lipsit de la meci? Splendoarea de Corina Delfina, supranumită C.D, că de venea ea, ajungea prima la meci înot prin Jiu! La fel, a lipsit și contingentul din Italia reprezentat de: Bobo vânzător de înghețată pe plaja din Cervia de Mijloc, Olariu cu Johnny distribuitori de nucă de cocos pe aceeași plajă, dar și UaNi și Lil, aflate-n Italia la minunatele lor mame, UaNi mami și Lil mother - pe care le salutăm pe această cale!!!

Această ediție nu dispune de departament de corectură!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze din această deplasare:

În fotografia de mai sus, niște domni fac baie în Jiu. În cea de mai jos, domnul Țițo aterizează în același râu curgător:

Regrupare:

Și tribuna a doua gorjeană:

Și-o fază din joc:

Și sus fularele:

Și incidente capitale:

Și-o pauză de tutun:

Și, la 3-0 pentru ei, deja căutam instantanee fotografice în parcul de lângă:

Și domnul Pilu, bucurându-se la acțiunile noastre ofensive:

Și domnișoara Daia:

Prezent a fost și Don Luciano:

Și ce ziceți de fotografia asta?

^^^