Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

30 Iulie, 2012

Cronica bestială de la meciul cu Gloria Bistrița

Duminică, 29 iulie 2012, de la ora 19, "U" a întâlnit în Parcul Mare nou-promovata vecină de județ Gloria Bistrița.

Cu patru ore înainte, eram la Ioa C++ acasă. Iată ce sms romantic a primit din partea unui admirator: "Ești ca un buchet de flori, ești esența dulce a visurilor, am să fac din tine un parfum să nu mă trezesc singur pe drum..."

No, ghiciți ce-o răspuns fata? "DA' PLANTĂ-I MĂ-TA!!!"

V-ați fi așteptat la un mesaj la fel de romantic, la o continuare a parfumului visător din visele esențelor dulci ale buchetelor de flori, aha, fix! Și cine mai zice că o murit romantismul în ziua de azi al fetelor, iată că se înșeală amarnic!!!

Cu două ore înainte de meci, ne aflam mai mulți cetățeni responsabili și maturi, pe terasa Hotelului Sport, minunata gredină de vară pe care o populam chiar și când jucam în fundul curții, la Clujana! Alături de contingentul turdean condus cu mândrie de Don Litean, au mai luat loc următorii: Nazi, Axel, Toto, Goe, Daia, Carlotă, Jerry, doi din Turda, Dany, Piti, dar l-am văzut și pe celebrul tâlhar Sebi Kent, ce face practic naveta pe gratis între institutele culturale din Aiud, Gherla, Poarta Albă și Târgșor!!!

În tot acest timp, deși o fost zi de referendum național și traseismul electoral strict interzis, un microbuz a pornit de la Gherla înspre Parcul Mare, cu decizia clară și finală de-a participa la meci. Din păcate însă, o fost anchetați în Juk, li s-o pus cuie pe drum în Iclod, iar în Apahida o sărit în aer!!! Au reușit, totuși, să ajungă la meci în timp util, fiind obișnuiți cu starea de război din deplasare grație memorabilei cambuze a lui Daniel. Aia și fără roți mergea!

Cu toate acestea, gherlenii noștri au ajuns la stadion vii și nevătămați: Lucy Vișan nu mai avea o mână, Don Phleau avea pe post de dantură carburatorul, în vreme ce Dominique Strosca era mai înalt cu doi metri, deși nimeni nu-și explică ce s-a întâmplat cu el!!!

Din informațiile noastre, bunica lui Lucy Vișan l-o terorizat tot drumul întrebându-l la telefon (da, are telefon bătrâna): "DA' DACĂ MĂ DUC LA REFERENDUM, NU-I TOT UNA CE VOTEZ DACĂ-I O SINGURĂ ÎNTREBARE???"

Din acest motiv, la ora la care citiți aceste rânduri, celularul lui Lucy plutește spre Satu Mare!!!

Năcazul mare pe terasa Hotelului Sport o fost că nu s-o servit bere decât până la ora 18, deci ăla ghinion pe cei care-au ajuns pe terasă la 18:01, dădeau a noștri apeluri la Ora Exactă, ca pe vremea lui Ceaușescu, însă șeful de sală Milu a fost de neînduplecat!!! Singurul care avea bere în față și la ora 18:30 era tălhariu' Sebi Kent, care practic s-o descurcat și pe vremea prohibiției, d'apoi pe-o terasă!!

Elicoptere ale armatei survolau zona și nu mică ne-a fost mirarea când Stere s-o catapultat fix în fața caselor de bilete și s-o băgat în față! Cu o jumătate de oră înainte de meci, apare și Dona Teo Niko, dar și cunoscutul interpret de muzică ușoară, Don Rabie, care - din informațiile noastre - va participa la următoarea ediție a Festivalului Cerbul de Aur.

La casele de bilete erau cozi infernale, circulația era oprită, șoferii de pe 30 puteau trage un pui de somn, soarele era sus pe cer, căldura infernală, toată lumea se lasă pe ultimul moment, că până nu-ți ajunge cuțitul la os, nu știi că ai beregată. Și, pentru prima dată după peste 5 ani de zile, urc în peluză la un meci acasă. Emoții și multă lume cunoscută. Toată! Dar mi-am revenit repede când m-am împiedicat și am căzut pe scări până la nivelul 1 al peluzei!!!

Odată intrat în arenă, credeam că un meci de fotbal ține 90 de minute! Aha! Fix! A ținut fix 19 minute și 19 secunde!!! Vă dați seama dacă "U" s-ar fi înființat în 1898 că trebuiau să fie prelungiri ca să poată ieși peluza în minutul 98!!! Sau s-ar fi făcut tot felul de calcule și s-ar fi ieșit în minutul 18 și 98 de secunde, specialistul nostru în matematică Monel confirmându-ne că-n altă dimensiune ar putea timpul să aibă și 98 de secunde, vă poate confirma lucrarea sa de bacalaureat de la matematică, pe care o desenat o piramidă și cam atât!!! CĂ LUI I-O DAT SUBIECTUL "TRIUNGHIUL ISOSCEL" ȘI EL O SCRIS DE KEOPS!!!

Moment hilar a fost când s-a anunțat prezența la meci a unui politician, moment în care Manu de la ucluj.ro, aflat la masa presei, o început să strige "bineeee bețivuleee" și în spatele lui era chiar politicianul!!!

El Elevu o fost cel care i-a atras atenția pe-un ton subțire și încet "mă... vezi că ăsta îi în spatele nostru...", la care Manu "dă-i paci mă, că bețivu tot bețiv îi!"

Despre meci putem spune nu foarte multe, însă cu siguranță că până în minutul 19 evoluția jucătorilor a denotat o dorință vie de victorie pentru acapararea celor trei puse puncte în joc, deși nu le-o văzut nimeni. "U"nicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 80 de "U"nicul căpitan Sisi, ale cărui lacrimi spun totul despre adevăratul spirit al sportului universitar clujean. La primul meci titular după mult timp, la primul meci căpitan, a fost - dincolo de toate - seara lui.

Cine-a mai fost la meci? Contingentul beiușan, din inima Beiușului Don Călin, alături de Dona Ramona și de puștiul lor Robi de 9 ani, au făcut prima lor excursie pe Mircea Luca Stadium! Și ei se pare că au întâmpinat probleme pe drum, fiind verificați la Huedin dacă fac traseim electoral, însă Don Călin le-o oferit un Frutti Fresh natural produs la Beiuș și - în maxim 10 minute - ăia o luat leșin și le-o fost rău, astfel că Don Călin cu familia s-o putut tira înspre Cluj!!!

De asemenea, ceea ce nu știți îi că Don Călin from Beyoosh a reușit să spargă serverele de la ucluj.ro și să-și pună o poză cu el și cu familia în galeria foto!!!

Înaintea partidei, la stația de amplificare a rulat muzică variată, a cântat live Schiță Mondialul cu taraful de pe Ion Meșter, Manu din clanul butoane ucluj.ro, dar și mașina aia de înghețată ambulantă ce când se oprește dă din coadă!!!

Mici incidente au fost la porți în repriza secundă, când Dona Elvy a forțat intrarea în arenă și provocând un scandal monstru, ea având în mână vreo 10 bilete de la cei care o ieșit în minutul 19 și vreo 4 abonamente!!!

Aceasta a fost, dragi cititori, Cronica bestială de la meciul cu Gloria Bistrița.

Corectura: Napy Fumigena.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice:

Nazi:

Tălhariu' Sebi Kent:

Pe drum:

Lupa & Cobra:

Și interpretul de muzică ușoară, nimeni altul decât Don Rabie:

Și coadă la bilete:

Și imagini din peluză:

Și micuța galerie bistrițeană:

Și Dona Ale:

Și Cockteil cu familia:

Aici s-a ieșit de pe stadion:

& Johnny's vampire father, with Elvy:

Și ucluj.ro, ce-a ieșit din stadion tot la 19:19

Și-o bere rece, după meci:

^^^