Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 August, 2012

Cronicuțușca de la meciul cu Viitorul Constanța

Duminică seara, Universitatea Cluj-Napoca a dansat în viitor! Și fotbaliștii pregătiți de Cristi Dulca au reușit al doilea succes consecutiv pe teren propriu, păstrându-și astfel invincibilitatea pe memorabilul loc unde se afla, odată, Stadionul "Ion Moina"...

Îl știți pe Bulă? Nu Bulă din bancuri, ci omul de afaceri Bulă din Mănăștur, pe numele său mic Morar, că bună-sa o fost morăriță-n Borșa!!!

Ei bine, moare Bulă, că la un moment dat toți merem dincolo și ajunge la poarta Raiului și acolo, desigur, Sfântu Petru. Alors, ajuns there, vede Bulă peste tot sute de mii de ceasuri pe perete și îl întreabă:

" - Apăi Sfinte Petru nu te supăra, d'apoi ești ceasornicar sau ce Dumnezo?"

" - Păi nu știi?" venise răspunsul din partea străjerului Porților Raiului...

" - Ce?" spuse Bulă nedumerit.

" - De ce sunt atâtea ceasuri aici."

" - Nu, nu știu", mărturisi pios Bulă.

" - Ei, dragul meu, să știi tu de la mine că fiecare om are un ceas și cum spune o minciună, cum ceasul merge înainte cu 5 minute...", îi spuse Sfântu Petru.

Se uită Morar pe pereți, vede ceasuri cu numele cunoscuților săi și pendule cu nume de necunoscuți și-l întreabă pe Sfântu Petru:

" - No bine, da' ceasul lu' Ana Maria Prodan unde-i??"

" - O, PĂI ĂLA ÎI ÎN BIROU LA IISUS CHRISTOS, ÎL FOLOSEȘTE PE POST DE VENTILATOR!!!"

Duminică, în a 12-a zi a lunii august a anului 2012, secolul XXI, Universitatea Cluj-Napoca a întâlnit formația regelui, deși io n-am văzut niciun Tutankamon la stadion și nici un Carol al II-lea, da' asta-i altă șpirlă!!! Și nici regele Cioabă n-o fost, asta ca să n-avem discuții!!!

Stimate și iubite cititoare, stimați și respectați cititori, ÎN PREMIERĂ - CRONICA BESTIALĂ VĂ PREZINTĂ CULISELE REFERITOARE LA CEEA CE SE ÎNTÂMPLA LA "U", MIGRAȚIA JUCĂTORILOR, HAOSUL GENERAL!

Cu siguranță că v-ați întrebat ce se întâmplă la "U", care sunt dedesubturile, substraturile și răsadurile acestei situații fără precedent în istoria post-decembristă a fotbalului rotund!!!

Iată adevărul: de unde-i AMP? Din Dăbuleni! Ce se cultivă în Dăbuleni? Lubeniță! Supranumită și lebeniță sau pepene verde, spălătoare de rinichi sau clismă naturală!!!

Cine-o fost primar în Cluj? Sorin Apostu! Ce lua el de la lebenițarii din Dăbuleni ca să-i lase să vândă în Cluj? Șpagă!!! VOI CREDEȚI CĂ ĂIA-S FRAIERI? DORM ÎN CORTURI O VARĂ-NTREAGĂ DEGEABA??? NU O PLĂNUIT EI OARE SĂ SE RĂZBUNE???

Atâta lume o fost la meci, că s-o deviat cursul Someșului de-atâta afluență de public! Acum serios, nu se rezolvă nimic cu boicotul total!

Înainte de meci, undeva-n Parcul Mare, Don Rareș din Plopilor și cu Dona Lil recent sosită de pe pământurile românești ale Perugiei, villagio Colfiorito della Montagna, au dorit să intre-n arenă în mini-trăsura trasă de celebrul ponei din parc, da' îi prea scumpă o tură, de parcă poneiul ăla mănâncă numai curmale!!!

Și intrând Don Rareș la meci cu bannerul cu Rebels ce oricum nu a fost afișat în semn de protest, ca celelalte bannere, cei de la poartă au uitat să-i rupă biletul, astfel că - odată ajuns în arenă - le-a spus celor din jurul lui că are un bilet capabil să mai intre încă o dată!!! Astfel că, un tip cu coadă, cu păr mai mare, probabil rocker, a spus că are o prietenă ce ar veni la meci și tot începe să-i dea sms-uri!

" - Da' de ce n-o suni?" veni fireasca întrebare...

" - Pentru că nu pot", veni firescul răspuns.

" - Nu ai credit?"

" - Ba da."

" - Și atunci, de ce n-o suni, nu ți-ar fi mai ușor, nu i-ar fi și ei mai ușor?"

" - Pentru că-i surdo-mută!!!" veni răspunsul hotărât al rockerului!!!

Și ajunge prietena rockerului în tribună și se uită toți la ea ca la felul trișpe. Nesimțiți. Și prost crescuți. Că ăsta-i adevărul!!!

Și, din cauza faptului că Don Carlotă Petardă nu mai poate fi prezent o perioadă, iată că băieții noștri o pus-o pe prietena rockerului să dea tonul, no ăla show!!!

Despre meci:

A avut consistență și nu multă lume a văzut golul din secunda 52! Cum să dai gol în secunda 52? Puțin respect pentru cetățeanul care stă la coadă după popcorn și suc de mentă, un pic de bun simț pentru ăla care o dormit de-amiaz și abia o ajuns la stadion, nu se poate așa ceva!!! TRĂIM ÎNTR-O ȚARĂ CARE NU-ȘI RESPECTĂ VALORILE, AIA-I CLAR!!!

Undeva la tribuna a doua, era o copilă de vreo 8 ani care susținea sus și tare că ăia de la Viitorul Constanța o jucat în toate episoadele de desene animate "Ștrumfii"!!! I-o dat mă-sa vreo două peste gură până s-o calmat, da' în repriza a doua a revenit la convingerile ei, micuța!!!

De ce o fost așa de puțină lume la stadion? Ei bine, pentru că la ora disputării partidei, o serie de suporteri din peluză evoluau la Jocurilor Olimpice de la Londra, aflate - desigur - în plină desfășurare!!!

Spre exemplu, la inele a evoluat Țițo până le-o smuls din temelii, la haltere a câștigat titlul olimpic nimeni altul decât Kenzo, iar la paralele a luat argintul nimeni altul decât Monel, deoarece s-o izbit cu fața de-o paralelă și-o fost depunctat de porcii de arbitrii!!!

Totodată, la caiac-canoe s-o înscris Rusu din Fnts, actualmente U19, care din păcate o înghițit jumătate de Tamisa, care-i un fel de Someș la ei!!! Cică de la calificări s-o răsturnat și nu l-o găsit organizatorii nici în ziua de astăzi!!!

Iar la noua probă olimpică intitulată "mers pe blat" a evoluat Coae, cel care a obținut bronzul deoarece a reușit să meargă cu două lire din Londra până-n Teiuș!!! Cică ăla care-o câștigat, unu din Turda pe nume Litean, o reușit să meargă cu un sfert de liră falsă din Londra până-n Severin!!! Foarte interesantă această nouă probă olimpică, de altfel!

Cine a mai câștigat aurul la Olimpiadă? Nimeni altul decât Bizonu din Grigorescu, American Bison, cel care, la proba individuală de înot sincron, o reușit să sece bazinul olimpic în care s-ar fi desfășurat și alte probe dacă ar mai fi fost apă!!!

Dar să revenim la meci, la care-a fost prezentă și Dona Nicoleta Dincă, alături de Ștefania Florea, ambele handbaliste la "U" Jolidon, deci merită susținerea noastră pe 22 și 23 septembrie, când la Cluj vor avea loc preliminariile pentru Liga Campionilor la handbal feminin!

"U" s-a impus cu 2 la 1, grație golurilor lui Cornel Dinu și Cleiton.

Cică la meciul cu Gloria Bistrița din etapa a doua, o apărut la Hotel Sport și Apostol Muzac, ce i-o întrebat pe ăștia ce erau pe terasă "fiți amabili, nu știți pe unde se intră pe stadion la oficială???" Și când l-o văzut ăștia în teren la meciul cu Viitorul Constanța, s-o speriat!!! "NI, CĂ O GĂSIT INTRAREA PÂNĂ LA URMĂ!!!"

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice:

^^^