Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

21 Septembrie, 2012

Cronica bestială de la meciurile de handbal masculin cu HC Odorhei și HCM Constanța

Această cronică reprezintă aspecte cultural-sportive de la primele două meciuri de handbal masculin, ediția 2012 - 2013.

Este vorba despre partidele cu HC Odorheiul Secuiesc (mda) și cu HCM Constanța.

Înainte de meciul cu Odorheiu', la Trifu pe terasă am consumat o bere din partea lui Răzvi Interzisu', care - de când i interzis - nu poate accede decât la concertele Filarmonicii și la spectacolele de la Teatrul Național!! De-aia îl vedeți mereu la frac!!!

Prezenți pe terasă înainte de meci au fost și următorii suporteri: nuntașul Artexu' din Black Devils, Miță, Arthur, Nazi, Darius, Dany, Briciu, Napy, Stere bărbosu', Roshu, Alex din Students cu coptilul ăla blond Cipri, Bericik și ospătărița de la Trifu!!!

Această cronică se realizează la Dona Ioa C++ acasă ce face partea din neamul Câmpeanu, Remus Câmpeanu desigur! De care v-am tot povestit și-n cronicile trecute, în special în memorabila deplasare de la Piatra-Neamț, când noi am mers să prăjim pe Bicaz și când am ajuns acolo erau -5 grade și ningea de două zile!!! Desigur că de acea superbă deplasare își aduce aminte și Șoferul (pe care nu-l cunoaștem nici în ziua de azi) și Zighe din Mănăștur, ei fiind în prima deplasare în care n-o putut scoate nici măcar un cuvânt din cauza nostre'!!!

Despre incidentele capitale de la meciul cu Odorhei:

Iată, draji nuntași, că nici măcar la handbal nu mai e liniște. Și nu din pricina noastră, ci din pricina celor 16 erdely care o venit la meci și ne-o provocat pe toata durata partidei. Noroc că alături de noi a fost frumoasa Arian Reki ce ne traducea cuvânt cu cuvânt ce spuneau ăia: "mene hozo picio io bo" sau "o fos om bot"!

La pauză ne-am enervat și-am ieșit din sală, tot atunci având loc INCIDENTE CAPITALE!!! Scorul a fost 26 - 30 pentru ei și-așa a început campionatul național de handbal masculin!

La doar două zile distanță, pe-o frumoasă și călduroasă vreme de vară târzie, termometrele arătând 12 grade și plouă de două zile, ne-am deplasat iar la Sala Sporturilor pentru etapa a II-a a aceluiași campionat, că mai nou ăștia joacă exact ca în Premier League, din două în două zile!

Am fost foarte mulți! La tribuna a doua am numărat 23 de persoane, iar la tribuna I, fix 100! Fără stewarzi! În peluză, au luat loc următorii: Elevu, Hiena (cu un tricou cu ankeor care-i ajungea până la buric), Silviuț (la fel de hotărât ca niciodată), Gicăăă, Dona Lil, Dona Ioa, Don Shf, frate-so geamăn a lui Cotârlă, Gabi Taximetristu ce n-o mai dat un pumn de peste 4 luni, Septimiu Fantea, și - pe partea cealaltă - rezerva de lux a echipei de handbal, Don Bericik!

Șocul a fost în momentul în care toate cele două fete prezente alături de noi și menționate mai sus s-au îndrăgostit subit atât de numărul 15, pe care îl rugăm respectuos să sune la numerele de telefon afișate mai jos, cât și de numărul 9, care-i așteptat la stand duminică de un grup de fane, că o să fie mai multe!!!

Noi l-am remarcat pe portarul advers, este vorba de Stănescu, ce era mai mare decât poarta!!! Numa' o creangă de își întindea și mâna i-ar fi ieșit din Sala Sporturilor direct pe linia de tramvai!!!

În atari condiții, normal "k" ne-o bătut cu 31 la 17, asta și datorită faptului că stewarzii de la Scutul Negru nu au răspuns cerințelor jucătorilor de la "U" Transilvania, care la încălzire le-au spus "nu ne ajutați să-i batem pe ăștia de la Constanța?"

Și-am luat micul dejun la meci, servind popcorn cu cașcaval de la Ancada, iar pe drum ne-am întâlnit la magazinul alimentar din Plopilor cu Don Cotârlă, ce stătea mândru alături de Dacia sa combi galbenă, produsă la Mioveni în anul de grație 1989!!! Că cine n-are o Dacie, să-și cumpere!!!

Api' Lore n-o putut veni la meciul cu HCM Constanța, că cei de la Renel și-au anunțat prezența după ora 10.30 în vederea citirii contoarelor repartitoare de lumnină și speranță!!!

După două meciuri, avem zero puncte, zero victorii și zero egaluri, deci vă dați seama și singuri ce avem două!!! În ritmul ăsta, la anul jucăm derby cu LPS Cluj, LPS Diej și LPS Ghirișu Român (dinjos de Moci, de unde-i și Florin Taximetristu' ce stă tot timpul la oficială)!!!

DUMINICĂ SEARA PE VECERNIE, LORE ARE BĂRBAT!!! CĂ, STATISTIC VORBIND, ADICĂ DIN PLOȘNIȚA ISTORIEI, BĂIATU' CU NUMĂRUL 9 N-ARE DE CE SĂ REFUZE, NUMA' DACĂ ARE O NEVASTĂ CU COPII ACASĂ!!! În aceeași ordine de idei, TELEFOANELE DE MAI JOS DEJA AU ÎNCEPUT SĂ CURGĂ!!! ȘI NU, NU ȘI-I LE-O SCĂPAT ÎN SOMEȘ!!! (NU MAI SUNAȚI CU NUMERE ASCUNSE!)

Analiza tehnico-tactică a celor două partide: Lore și mere să fumeze, că nu și-o făcut analizele de la naștere!

Formația noastră s-a apărat în afara semicercului 'celuia pe care-l feresc toți jucătorii, cu excepția portarului, lucru relativ inexplicabil pentru un necunoscător de handbal!!!

La un moment dat, lumea se întreba dacă nu cumva semicercul era minat!!!

Vă dați seama cum ar fi dacă un handbalist ar păși în semicerc și ar sări în aer ca-n Afganistan??? Ce eliminări de două minute sau cartonașe galbene? Alea-s fix-pix!

Exact la ora la care se redactează aceste rânduri, apare în cameră Don Remus Câmpeanu Jr, căruia i se explică motivele acestei întruniri de vineri după-amiaza! Și nu uitați că urmează sâmbătă și duminică, de la ora 17.20, respectiv 17, la Sala Sporturilor "Horia Demian", meciurile de handbal feminin ce contează pentru Liga Campionilor! Câte două meciuri pe zi, patru echipe participante: "U" Jolidon și restu'!!!

Dar, la aceeași oră, sâmbătă e programat mitingul pe Eroilor, așa că deja au început cererile de clonare în rândul suporterilor, cei ce-au duplicat-o pe Dolly fiind foarte ocupați în aceste zile!!!

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", această ediție a cronicii a fost realizată de Don Sherif alături de Grupul de Majorete de pe Clujana! Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și instantanee fotografice:

Și Dona Arian Reki, ea era translatorul nostru:

Și-o fază de la încălzire:

Și Don Bobo, sosind la meci:

Și două gazele:

Și incidentele de la pauză:

Și ea e Dona Lil, prezentă pentru prima dată la un meci de handbal masculin:

Și asta-i o fază de joc din al doilea joc:

Hienă, data viitoare te roagă Lore să sari:

Aici s-o răzgândit:

Și Ioa:

Lasă majoratu, hai mâine la meci, don fotograf Svu:

Și iată reacția purtătorului tricoului cu numărul 15 de la "U" în momentul în care le-o văzut în primul rând pe Dona Ioa și pe Dona Lil:

Băiatu', dacă citești cronica asta, fetele te roagă să suni la următoarele numere de telefon: 0749-46.45.27 sau 0748-48.32.14. Sau, în cursul zilei de duminică, ești așteptat la stand la Iulius Mall în intervalul oral 10 - 22 (să vii singur!!!):

^^^