Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

25 Septembrie, 2012

Cronica bestială de la "Women's EHF CHAMPIONS LEAGUE"

Spectacol de lumină și culoare sâmbătă și duminică în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca!

Totul a început sâmbătă, la ora 15, când drojdeam o fele de jinars la Chios, în apropierea minunatelor rațuște sălbatice din lacul cu același nume! Și nu, nu este vorba despre Lacul Jinars, ci despre Lacul Chios!!!

Atunci, la ora 15 sâmbătă, sună de la "U" Jolidon, că hai prezintă preliminariile Champions League!

"- Io vin, da' vin în patru labe!!!" fuseseră răspunsul meu înspre oficialii "U" Jolidon!!

" - Nu-i nimic, că-i voie și cu animale la meci", veni și răspunsul!

Astfel că, de la Chios, în frumoasa și primăvărateca zi de sâmbătă, am pornit de la Chios (da, da, de la Chios) cum am știut io mai bine, pe lângă drum, pe lângă gard și-am ajuns în față la Hotel Sport, acolo unde erau vreo 20 de suporteri alb-negri, alături de alți 20 de suporteri dinamoviști, că-n aceeași zi a avut loc și meciul dintre "U" și Dinamo! Nu mică ne-a fost mirarea când i-am văzut pe mai mulți cu crengile de marijuana după ei!!!

Acuma la etnobotanice ar fi o problemă, că ar trebui să vii cu Plafaru' după tine la meci, așa că îi mult mai practică o creangă de marijuana că măcar aia știi ce îi!!! Vă dați seama ce penibil ar fi să vină careva la meci cu lucerna după el??? "Da' ce faci cu furajele alea??"

Când am ajuns la Sala Sporturilor, n-am suflat vreo 2 minute până o trecut o coloană de-aia infinită de jandarmi, de-am crezut că nu se mai termină!!! Moment în care vine la mine o fetiță în vârstă de vreo doar 6 ani și, cum deja eram verde, imi spuse "tu ești de pe Marte???"

În Sala Sporturilor "Horia Demian", totul se mișca! Muzica la maxim rula, cei de la Personal probe dădea (intenționat am uitat ultima literă, ca să rimeze) și publicul venea!

Se simțea în aer iz de sărbătoare, fetele de la "U" Jolidon urmau să dispute la Cluj preliminariile Champions League alături de Muratpașa din Turcia, Rostov pe Don din Rusia și Zajecar din Serbia!

Primul meci al zilei de sâmbătă a fost între "U" Jolidon și MuratPașa din Turcia, că dic alea turcoaicele s-o apucat și ele de handbal, sultanele vieții!!

Iată și primul șapte pus în teren de celebrul antrenor turc Fatih Terim, că numa' el putea fi, acuma hai să fim serioși, turcii au alt antrenor???

Cu numărul 1, Galatasarai Baiazida!

Cu numărul 2, Fenerbahcecuța Iskenderoglu!

Cu numărul 3, Dorina Emilia Cărbune! (asta-i turcă așa cum noi suntem arabi!!!)

Cu numărul 4, Antalya! (noi credeam că Antalya i stațiune, aha, fix, combinații de-ale Comuniunii Europene!!!)

Cu numărul 5, Serpil Istanbul! (la asta i-o pus nume după oraș, vă dați seama că dacă se năștea în Câmpia Turzii o chema Câmpia, dacă se năștea în Turda o chema Turduța, dar dacă se năștea în Râmnicu Sărat cum amanet ar fi botezat-o???!!!)

Și, cu numărul 7, nimeni altul decât Hagi!!!

Voi credeți că o jucat la Galatasaray pe flori de mentă? Hello?? Treziți-vă odată, că jumate' Istanbulul vorbește, subit, limba română!!! Ce n-o reușit Ștefan cel Mare, o reușit rejele fotbalului românesc!!!

Dar, cu toată această echipă de fier a turcoaicelor, fetele noastre au reușit să se impună! O evoluție la început timidă, plină de emoție, însă - în repriza secundă - sprijinite de un public frenetic - ele au reușit să întoarcă soarta partidei și să ne facă fericiți! Bravo, fetelor! Sunteți aproape singurele ce purtați cu cinste numele lui "U"!

În cea de-a doua partidă, în fața a 100 de sârbi și a 30 de ruși, s-au întâlnit campioana Serbiei, Zajecar, și vicecampioana Rusiei, Rostov pe Don, că cică Don îi râu, apă, no dăi paci! Apăi Don Luciano înseamnă Luciano pe râu??? Sau Don Seven înseamnă șapte râuri??? Ne-o cam bulversat denumirea asta cu Rostov pe râu, sincer!!!

În cea de-a doua zi, "U" Jolidon urma să joace finala preliminariilor Champions League contra rusoaicelor de la Rostov pe Don (ha ha, ne lăsați cu diversiunile astea, comuniștilor???)

Cu două ore înainte de meci, deja era forfotă! Hiena și-a pieptănat chelia, Mihaela de la Jolidon avea o cămașă care îți fura ochii, DJ-ul mixa de zor din Sandu Ciorbă și din Taraful "Gheorghe Doja", totul urma să fie perfect!

Peste 2.000 de spectatori au umplut Sala Sporturilor "Horia Demian", la ora meciului! Și-n timpul lui, că doar n-o venit numa când începe și-apoi să plece, sunteți culmeaa!!!

Și-o poveste despre fetele de la "U" Jolidon:

Și sala lucea ca oglinda, plină de suflete, trăiri și oameni. Și chiar și astăzi lucește ca oglinda și-o adiere călduță a adus victoria, căci fetele au evoluat ca în vis, un vis frumos de vară târzie, indian summer, ce mult înseamnă să-ți dai sufletul ca să câștigi, efortul, sacrifiul dus de aceste fete superbe ce poartă pe piept "U", pur și simplu nu mai lasă loc de cuvinte, e ca și cum ai visa ceva frumos și - pe când te trezești - ai vrea să istorisești cuiva: s-ar pierde tot, s-ar pierde farmecul și visul...

Viktoria Petroczi, Ștefania Florea, Magdalena Paraschiv, Nicoleta Dincă, Cristina Laszlo, Raluca Mihai, Irina Ivan, Florina Chintoan, Mihaela Tivadar, Andreea Tetean, Ana Maria Măzărean, Alina Țurcaș, Carmen Cartaș, Mihaela Ani Senocico și Clara Vădineanu, ele sunt personajele acestei povești, din această cronică de victorie!

Fără victoriile lor din acest weeekend, aici ar fi fost pagini goale, istorie ce nu s-ar fi scris, simple anunțuri...

Dar, iată că handbalistele de la "U" au reușit ce mulți ar fi spus că e doar de specificul cărților prăfuite din bibliotecă, o calificare istorică, pentru întâia oară, în grupele Champions League! Calificare în urma căruia trebuie amintiți și Gheorghe Covaciu, Cosmin Sălăjan și, nu în ultimul rând, energica doamnă Stanciu!

Și suntem în grupe cu Gyor (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) și Podravka Koprivnica (Croația). Primul meci în deplasare la Krim, apoi - acasă - cu Gyor. Let's rock!! Băgăm niște deplasări, oameni buni?

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Concertul trupei Personal:

Slavă ție studenție:

Aici erau sârbii:

Super-Niko:

Și masa oficială:

Și imagini de la tribuna întâi:

Melania Cuibus (dreapta) și Dorina Drăgan (stânga), fostă mare handbalistă la Flacăra, în anii '80, pe postul de coordonator:

ȘI ZIUA A DOUA

Ea e Dona Mihaela:

Și ea e Dona Alina, tot organizator:

Și iată-l și pe Don Antonescu, ce, după meciul de handbal, a slăbit nu mai puțin de 35 de kilograme!!!

Și meciul dintre "U" Jolidon și Rostov-Don se pregătea să înceapă:

Și a început:

Și, în fața infanteriei, nimeni altul decât Schiță:

Pur și simplu, "U":

Și victorie!!! "U" Jolidon s-a calificat pentru prima dată în istorie în grupele Champions League!!!

^^^