Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

22 Octombrie, 2012

Cronica bestială de la meciul "U" Jolidon - ETO Gyor

O așteptăm pe Lore. E ora 14 și 10 deja, în data de 22 octombrie, Anul Domnului 2012.

Și a sosit, Slavă Domnului! Aleluiaaa!! Iată că se arată o nouă mninune la Infinity la aparate, după ce Tărzănel o prins tri șeptari!!!!

Și-ncepem o nouă epopee deslușită din ițele ițarului istoriei, într-o frumoasă zi de toamnă timpurie a timpului pierdut, când puternica și frumoasa (și ce faină, nu povești) echipă de handbal feminin a Universității Cluj a întâlnit, în grupele Cupei Campionilor Europeni, formația ETO Gyor, țara o ghiciți și singuri, că toți ați avut o Melindo în viața voastră!!!

Cu patru ore înainte de meci, cineva tocmai venea din capitala Ardealului, Florești, și se dădea jos din Fany, care te duce la mare și te îmburdă în Cășeiu!!! În tot acest timp, la aparate în Mănăștur, este vorba de selecta locație Infinity, Don Bulă mai trimitea două-tri mesaje de amenințare, că nu degeaba are peste 100 de plângeri la IPJ Alba!!! Că dacă tot le are, măcar să știe de ce!!!

Cu aproximativ două ore înainte de meci, se întindeau piuneze (așe se scrie corect, deci nu semnalizați că nu-i loc!!!) prin Gilău, spre a nu ajunge la meci suporterii echipei adverse, știți voi, Melindo, de-alea grele!!!

Cu o oră înainte de meci, ciorba de burtă curgea prin gâtlejul clientului IPJ Alba de nu-i adevărat și, ca să înțelegeți, Don Bulă o fost dat la poliție de Don Mărginean, că îl streasează cu sms-uri de genul "hai no vinde!!!"

Desigur că nimic nu-i adevărat din aceste realități, în ziua de azi fiind softuri prin care poți trimite cică mesaje cu alte numere de telefon, să-ți vină să nu crezi!!! Că și minciuna are o limită!!!

Tot cu o oră înainte de meci, multă lume o fost în sală să aranjeze vestele tricolere așezate frumos pe fiecare scaun, la tribuna a doua! Problema o fost că Dona Lil nu și-o dat seama cum se iau vestele și în loc să le facă loc de băgat capu și gâtul, ea o crezut că se iau ca și costumele din desene animate și le rupea pur și simplu în două, DECI DIN CAUZA ASTA ERAU MULTE PERSOANE LA TRIBUNA A DOUA CE SEMĂNAU CU SUPERMAN!!!!

Dacă vă uitați în poze, una așe stă în vesta aia de parcă acuma naște, iar alta de parcă îi la coafor!!!

Cronica bestială continuă, însă multiculturalitatea evenimentelor de la meciul cu Gyor-ul [Melindo, huhaa (karate sound here)] ne obligă practic să purcedem la o ediție pe capitole!

CAPITOLUL I SAU DOAMNA CARE STĂTEA JOS:

Așa să vă gândiți că în timpul meciului toată lumea stătea în picioare, cânta, scanda, înjura, apostrofa, iar cânta și toate cele! No, acum gândiți-vă că printre spectatori o fost și o doamnă (numită în continuare gudră) însoțită de un gudru (soțu-so probabil) și de mă-sa sau de soacră-sa! N-o fost problemă că o venit o familie frumoasă la meci, problemă o fost că gudra îi spuse lui Don Bulă, cităm:

" - Stai jos că eu am plătit bilet și vreau să văd meciul!"

" - Ce vrei tu flămândă?" veni și nevinovatul răspuns.

" - Eu am plătit bilet, în momentul ăsta să stați jos toți altfel chem Scutul Negru", afirmă vipera de pe Acasă TV!!!

" - Du-te tu și plimbă-ți moartea!", veni replica din partea altui suporter.

" - Să nu vorbești cu ei, să nu vorbești cu ei", îi spuse gudra soțului ce-o însoțea, iar mai apoi îi spuse acestuia "du-te repede după Scutul Negru!"

Și pleacă prințul în uralele tribunei și vine cu un steward! DE PARCĂ ERAM ÎN AVION!!! SĂ NE PUNEM CENTURILE, FRĂTIUC??? ÎS CEVA TURBULENȚE ȘI NU ȘTIM NOI???

Apoi alea discuții, de genul:

" - Tu nu vezi că nu-i normală, numa' ea stă jos din 3 000 de oameni" veni răspunsul publicului spectator.

Văzând întregul conflict, minunatul cetățean german Tărzănel - aflat la câteva rânduri distanță - a sărit peste mulțime ca un leu după prada sa în direct pe Nat Geo Wild și-l prinde pe gudru de stuf!!!

Vă dați seama că tot meciul Don Bulă s-o adresat soțului gudrei cu apelativul "du-te tu pârâcioasă mică!!!"

Și cum s-o terminat meciul, toți trei (gudra, gudrul și soacra) au părăsit sala într-o viteză de i-o făcut la Elevu otită!!!! PÂNĂ ÎN SOMEȘ CREDEM CĂ NU S-O MAI OPRIT ȘI TARE NE TEMEM CĂ SOACRA N-O AVUT TANGENȚE CU ÎNOTUL ÎN VIAȚA EI!!!

CAPITOLUL II SAU INCIDENTELE DINTRE OBSERVATORUL MECIULUI ȘI SPEAKERUL PARTIDEI:

Am fost dus înainte de meci lângă masa oficială, să prezint de-acolo. Mândru, extrem de figurant, pătrund pe teren și mă pun lângă masa oficială, prezint echipele, apoi mă cheamă Cosmin Sălăjan la masa oficială, mă pun relax, mai că nu-mi aprind o țigară, deja mă întorceam să văd la tribuna întâi de nu mă vede vreo vecină la care am râvnit și când îmi era lumea mai dragă ghiciți ce!?!?! Nemernicul de observator, un fomist falimentar grec, se uită spre mine și-mi spune:

" - Go away from here, only one person from home team can stay here", adică, în traducere liberă, "pișco în tribună!!!"

Moment în care m-am revoltat și i-am zis:

" - You talk with me, mother fucker!?"

Normal că discuția a descurs firesc înspre "fără voi, Uniunea Europeană ar face chef zilnic" și alte treburi, însă tot n-am avut câștig de cauză!

Și-am plecat de la masa oficială în tribună, chiar lângă Dona Miha și Dona Alina, două dintre perlele Jolidonului!

CAPITOLUL III SAU INCIDENTELE DE CARE A AVUT PARTE VULTURUL (TATĂ-SO LUI ELEVU ȘI-A LUI SCHIȚĂ):

Ca un om normal la 60 de ani împliniți, că în februarie numa' face 61, că o participat și la crosul de noapte și o luat locul 324 din toți atâția participanți, Vulturu' (Vasco l-o poreclit așa că venea repede la orice, parcă zbura așa venea) o luat loc la tribuna întâi, chiar în primul rând! Totul bine și frumos, până când prezentatorul o fost alungat de la masa oficială. Din acel moment, Vulturu' o înnebunit pur și simplu!!! Și o început să dea capace observatorului grec cu eșarfa tricoloră!!!

CĂ DACĂ SE JUCA LA CONSTANȚA, ÎL BĂTEA CU VAPORUL!!!

ȘI DACĂ SE JUCA LA PIATRA-NEAMȚ, ÎL BĂTEA CU TELEGONDOLA!!!

ȘI DACĂ SE JUCA ÎN BUCOVINA, ÎL BĂTEA CU MĂNĂSTIREA!!!

În cele din urmă, au intervenit jandarmii, moment în care eroul acestui capitol și-o luat zborul și s-o postat la tribuna a doua, în colț!!!

CAPITOLUL IV SAU GREȘEALA DE A ALEGE PROST TRIBUNA:

Cu aproximativ 20 de minute înainte de startul partidei, în mulțimea roșu-galben și albastru de la tribuna a doua, își face apariția o familie fericită ce flutura steagul Ungariei!!! NO, GHICIȚI PE CINE O ÎNTREBAT UNDE ANUME AU LOCURILE ÎNSCRISE PE BILET??? PE AXEL ȘI PE MĂDĂLIN!!! ĂȘTIA DOI SE UITAU UNU LA ALTUL ȘI NU LE VENEA SĂ CREADĂ!!!

CAPITOLUL V SAU RECALCITRANTUL CSABY:

Pentru cine nu știe, Csaby e maseorul lui "U". Și mare suporter. Și pătimaș. Ei bine, pe tot parcursul meciului Csaby a manifestat o atitudine ostilă față de galeria adversă, care de altfel îi consăteană cu el!!!

CAPITOLUL VI SAU DOI PE UN BILET:

Când intrau suporterii lui "U", frumos încolonați, când toată lumea încerca să facă pereche cu cineva, apare un englez care tot stătea pe-acolo și încerca să comunice în limba lui Shakespeare! Clipită-n care șeful Cotârlă o vorbit cu el de și amu' îl dor mâinile!!!

" - I want to buy a ticket", spuse englezul.

" - You are hoolygan?" says Cotârlă.

" - No, no, I'm not", dezminți englezul.

La care Cotârlă:

" - Atuncia stai afară!!!"

CAPITOLUL VII SAU SALVAREA ENGLEZULUI:

Nu știm cum o intrat, da' l-am văzut în sală, îmbrăcat în pompier!!!

CAPITOLUL VIII SAU MECIUL:

Perlele Jolidonului mi-au pregătit frumos discursul, cu un scris caligraf cum io nu scriam nici măcar în clasa a IV-a! Dar iată că despre meci nimic? Cum se poate așa ceva? E vorba aici despre o cronică sportivă, nu?

S-o jucat 7 pe 7, cu două extreme, doi interi, un pivot și un centru! Anita Gorbitz aia de la Gyor de toate o jucat, o fost și inter și pivot și extremă și la un moment dat rupea bilete la poartă, spre surprinderea lui Ghiță Coman!!!

Am jucat practic un 4-4-2 clasic pe faza de apărare, iar pe faza de atac am jucat la pasiv, adică să treacă timpul, să dea Dumnezo din Ceruri un cataclism da de s-a termina meciul egal!!! Mihaela Ani Senocico o fost un fel de Lionel Messi, iar Nicoleta Dincă un fel de Vali Șandru, în vremurile lui bune, supranumit motoreta!!!

Ar mai fi câteva capitole, dar ne oprim aici, că altfel dă țara faliment!! Această ediție a fost realizată alături de Comitetul de Năcaz din Mănăștur, format din: Don Bulă, Don Bericik, Dona Lore, Dona Lil, Dona Uani, Don Manciocu, Don Pitik și alții.

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

În imaginea de mai sus, "decorarea sălii". În cea de mai jos, pregătirea discursului pentru speaker:

Și aici e trupa Personal:

În ordinea numerelor de pe tricouri, Dona Miha (în stânga) și Doamna Stanciu (în dreapta), pregătindu-se pentru fotografia oficială:

Și Dona Alina (prezentă și-n poza cu pregătirea discursului):

Roșu:

Galben:

Și albastru:

E al nostru tricolor!

Și fularele:

Și scorul final:

^^^