Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

12 Noiembrie, 2012

Cronica bestială din ultimul timp!

Duminică, 11 noiembrie 2012, într-o frumoasă zi de vară prin Caraibe, că la noi deja renii își reglează coarnele să poată intra în scenă, echipa de handbal feminin a Universității Cluj a întâlnit - în grupele EHF Champions League - campioana Sloveniei, Krim Mercator Ljubljana!

Având în vedere și luând în considerare transcendența aspectelor transcedentale și transhumanța (coboară oile de la munte) evenimentelor din ultimul timp, ne simțim nevoiți să împărțim această ediție a cronicii pe PENDULE!

Pendula I:

Sau despre meciul trecut, cu Podravka.

Cu două săptămâni înainte, o avut loc meciul de patinaj artistic dintre "U" Jolidon și Podravka Vegeta, că mai cumpără vegeta cucu bau de-acuma, fiți siguri! LUĂM DE-AIA VĂRSATĂ DIN BILLA SAU DIN PROFI ȘI-AM TERMINAT DISCUȚIA!!!

Deci, n-am făcut cronică de la meciul ăla că nu prea avem cunoștințe de patinaj artistic și Cristian Țopescu n-o răspuns la telefon!! Deși o fost parchet, evoluția fetelor noastre o fost excepțională, lipsind doar triplul salt și piruetele!!

Cu o zi înainte de meciul cu Podravka (adio vegeta din bucătărie, pa pa :-h) de la Cantina Măriuța de pe Dostoievski, unde o găsit un polițai un cal mort și l-o mutat pe Muncii fiindcă n-o știut scrie procesul verbal, dorind bunăstarea acționarului majoritar, mai mulți am intrat la meciul cu Oțelul Galați (ce-a avut loc tot atunci în perioada aia a meciului cu Podravka) deodată cu ambulanța!

Pendula a II-a:

Sau avertizarea.

CARE MAI CUMPĂRĂ VEGETA DE-AIA DIN KOPRIVNICA, SĂ AIBE COPII CU PENE ȘI SOACRE CU COPITE!!!

Pendula a III-a:

Sau prezentul.

Și trece timpul ca o pendulă necruțătoare și iată că se face 11 noiembrie 2012, ora 14 și 30 de minute, când deja ne aflam la Sala Sporturilor "Horia Demian". Aici, are loc redactarea discursului alături de donele de la Jolidon. S-a redactat în special discursul în caz de victorie și în caz de înfrângere! Bine că nu s-o terminat egal!!

Cităm, în cele ce urmează, varianta în care am fi câștigat cu Krim:

"Este prima victorie în Champions League și asta datorită fetelor de la "U" Jolidon! Azi ați arătat mai mult ca oricând că aceasta este valoarea voastră și puteți obține victorii în Champions League! Să nu uităm, azi am învins dubla câștigătoare a Champions League din sezoanele 2000 - 2001 și 2002 - 2003". Ha! Vrăjeli!

Iată cum ar fi arătat varianta, în caz de victorie, a cronicii bestiale:

"Prima victorie și asta datorită lenjeriei de la Jolidon, demonstrată științific ca fiind de cea mai bună calitate! Azi ați arătat k dușmanii nu vă stau în cale și k aveți valoare!!!"

În cele ce urmează, cităm varianta în cazul în care am fi pierdut cu Krim:

"A fost primul parcurs în Champions League și, să nu uităm, pentru prima dată, a răsunat imnul Champions League în Sala Sporturilor "Horia Demian"! Oricum, sunteți printre primele 16 echipe ale Europei și, la anul, cu experiența acumulată, vom reuși mai mult! Prin voi, Clujul a ajuns în Europa, iar publicul clujean a gustat din bucuria handbalului la cel mai înalt nivel!" Aha!

Și iată cum ar fi arătat varianta în caz de înfrângere a cronicii bestiale:

"Am parcurs Champions League cum numai noi am știut, pe lângă drum, pe lângă gard, adică pe 7 cărări!!! Dar au cântat trompetele Champions League oricum!!! Că, prin voi, Clujul o ajuns în Europa și Europa o ajuns în Cluj!!!"

Pendula a IV-a:

Sau poștașul.

Nu știm dacă ați observat, dar numărul 14 de la Krim era chinezoaică și o chema Liudmila Bodnieva!!! No hai să fim serioși!!! Ori s-o născut în Rusia la granița cu Mongolia, ori tată-so îi tătar și mă-sa rusoaică, ori tată-so îi rus și mă-sa mongoluță, ori s-o născut în Moscova și poștașul o fost chinez!!!

Pendula a V-a:

Născută în Slatina, într-o zi în care creatorul handbalului a fost darnic cu omenirea, Dona Nicoleta Dincă a reușit, în cele din urmă, să-și facă poză cu Don Sherif!!!

Zise Pinocchio!

Adevăru-i că n-am stat decât 8 ore în fața Sălii Sporturilor înainte să vină, am instalat cort acolo, sobă cu lemne, pe când 'colo ele o intrat prin spate!!!

Pendula a VI-a:

Sau kinetoterapeutul de la CS "U".

Cine a mai fost la meciul cu Krim? Păăăi....sunteți pregătiți? Este vorba despre cel mai bun kinetoterapeut din Europa Centrală și de Est, este vorba de Dona Andreea Fărcaș!!! Atâta-i de faină făptura asta, că spectatorii din fața ei și-o demontat scaunele și le-o pus cu spatele la teren, ca să se uite la ea tot meciul!!!

Pendula a VII-a:

Sau arta comunicării.

Sau discuțiile firești cu observatorul meciului. Pe numele său Victor Poladenko, din Rusia.

Vă redăm în cele ce urmează dialogul cu observatorul:

" - You're from Russia, my friend?"

" - Yes, and you are?"

" - Dăi paci, frătiuc comunist! Do you know Stalin? Lenin is your brother or somethin'??"

" - What??"

" - Bro', do you know the expression cocoși-te-ar Stalin?"

Am avut noroc că io îi știu pe ăștia de la Scutul Negru și el nu!!! Astfel că cel scos din sală o fost chiar observatorul partidei și nu mai prindeți voi meci în care observatorul să vadă meciul din bufet de la Trifu!!!

Din păcate însă, băieții din Mănăștur s-o gândit că tezaurul de la ruși i la el, așa că l-o divorțat de verighetă și de alte asemenea lauri din aur!!! CÂND N-O MAI FOST AUR, ȘI ARGINTUL O FOST BUN!!! CĂ CICĂ MĂSELELE DE MINTE ÎI ERAU DE LOCUL DOI!!!

Să nu-l uităm nici pe Don Bobo din Mănăștur, cel care - în clipita-n care dădea tonul - credeau locuitorii apartamentelor de la Splaiul Independenței că îi concert pe Platoul Sălii Sporturilor!!! Are o voce băiatul acesta, de se aude și în Rai!!!

Pendula a VIII-a:

Sau fotograful oficial al echipei de handbal feminin.

El se numește Svu și chiar așa îl cheamă! Căci, când s-a născut el, nu erau "E"-urile la modă, astfel că din Sergeu sau Selveu, a fost înregistrat doar Svu! Și el face poze! Datorită lui și datorită lui Nea Ghiță Coman, Nicoleta Dincă o făcut după meci o poză știți voi cu cine, n-are rost să mai insistăm, că cine-i bazat, bazat rămâne!!!

Pendula a IX-a:

Sau păpica de după meci.

Așe mânca Hiena după meci, de parcă era la nuntă!!! În sala de protocol, desigur! Sala de protocol a Hotelul Grand Hotel Italia! Da' nu mai ziceți la nimeni!!! Încă i-o ridicat pe arbitrii de la masă, să poată să servească în voie aperitivele frumos culese și golite de pe platouri!!! SĂ-ȚI FIE DE BINE, HIENĂ!!! CĂ NUMA' DUMNEZO ȘTII CÂT AI PUTUT BATE DIN TOBA AIA MALEFICĂ PE PARCURSUL VIEȚII TALE!!!

Pendula a X-a:

Mulțumiri sincere Donei Daniela Zăpârțan, o minunată domnișoară de la Jolidon, datorită faptului că a sprijinit logistic momentele delicate de la microfon! Ea mi-o zis că-i gol atuncia când n-o fost, da i ok! Am mințit, iertați-ne! N-a zis! Și ghiciți cine-o mai fost la meci? Șumudică!! Lumea se uita prin sală după Copos și după Porumboiu!! Mai lipseau Ioanițoaia și Crăciunescu și deja eram la Procesul etapei!!!

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

În fotografia de mai sus, Don Răzvan. În cea de mai jos, Dona Daniela Zăpârțan:

Și ea e Dona Andreea Fărcaș:

Și-o familie fericită, sosind la meci:

Și-o cântare:

Și-o alta:

Și Dona Melania:

Și-o păpică bună:

Și Nico & Clara, alături de un fan:

Și iată că acestui hypermarket i s-a confiscat bannerul!!! Urmează desființarea??

^^^