Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

1 Decembrie, 2012

CRONICA BESTIALĂ DE 1 DECEMBRIE, CARTEA ÎNTÂI ȘI CARTEA A DOUA

De Ziua Națională a României, ediție specială a cronicii bestiale, un adevărat maraton, DOUĂ CRONICI ÎNTR-UNA SINGURĂ!

În primul și-n primul rând, LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

CARTEA ÎNTÂI:

În acest prim volum, cronicuțușca se va ocupa - pentru prima dată - de baschetul feminin!

Detalii tehnice înaintea partidei: baschetbalistele de la "U" sunt pe la mijlocul clasamentului, iar cele de la Nova Vita Târgu Mureș (da, există echipă de baschet cu numele ăsta!!) îs undeva mai sus.

Încă de la intrare, nea Ghiță Coman bătea o minge de baschet și făcea driblinguri prin parcare!!! Tramvaiele s-au pregătit pentru acest meci, compostoarele fiind de această dată undeva sus, iar călătorii erau obligați să dea la coș cu biletul pentru a-l putea composta, astfel că mulți au fost prinși fără bilet, că n-o făcut baschet la școală!!!

Între noi fie vorba, ciudată măsură luată de RATUC cu ocazia unui meci de baschet, da' în fine...

Ne gândim cu groază cum o să modifice tramvaiele când a hi meci de scrabble, o să poată composta numa' ăia care știu rezolva un sudoku???

Înaintea partidei de baschet feminin dintre "U" și Nota Vina Târgu Mureș, este contactat Don Luciano spre a putea avea aparat foto pe parcursul întregii zile și, cum am întârziat la meci, l-am sunat pe Don SRL pentru a-mi comenta telefonic soarta partidei până ajung io! Să vedeți ce-o ieșit!

Astfel, în comentariul lui Don SRL28, la minge se afla numa' Andrea Vincze: "recuperează Vincze acuma, no așa, stai să văd, pasează și coș! Acuma repun adversarele, dar Vincze blochează și ni mă că iese mingea afară. No stai să văd. Acuma recuperează Vincze, și o lansează în atac și înscrie: 4-0!" Îl întreb fain frumos cine o înscris, că cronica nu se face așa ușor cum credeți la care el îmi zice "păi cum cine? Vincze cre' că!" Moment în care i-am închis telefonul!!!

Odată ajuns la sală, văd că scorul era încă 0-0, scor cu care s-a terminat de altfel și primul sfert. Atâta o fost de captivant meciul, că am început să numărăm spectatorii!!! 87 LA TRIBUNA ÎNTÂI ȘI 13 LA TRIBUNA A DOUA!!

Aflăm și că fetele noastre îs pe locul 13 din 15 echipe, în condițiile în care 4 echipe s-o retras!!!

În sfertul doi, se înscriu primele goluri. Dar tipele de la Nota Bene Târgu Mureș o ciolit, că una s-o urcat pe acoperiș, o deschis trapa și de-acolo o băgat mingea în coș!!! AȘE CEVA N-AȚI MAI VĂZUT!!! LA UN MOMENT DAT SE JUCA MECIUL CU MAI MULTE MINGI ȘI FIECARE SE CĂȚĂRA PE UNDE PUTEA SĂ AJUNGĂ LA COȘ, UNA DIN BASCHETBALISTELE DE LA VILA NOVA TÂRGU MUREȘ ȘI-O LUAT PICIOROANGE DE-ALEA CA LA CIRC ȘI NORMAL CĂ AȘA ÎNSCRIA GOL DUPĂ GOL, HOȚIE PE FAȚĂ!!!

Cine-o fost lângă noi la tribuna a doua? Oare!? Aveți trei variante: Bobo, Bobo sau Bobo???

Au mai fost prezenți: familia Chiș, Don Paul, Don SRL28, iar în sfertul patru au apărut și greii: este vorba de Don Csaby și Don Păunescu!!! Ei o venit să le vadă pe unguroaice!!! Așa dormea unu' de la firma de pază, că am început să strigăm la arbitre să fluiere mai încet, că îi oră de liniște!!!

Meciul dintre "U" Cluj și Nova Vila Târgu Mureș s-a încheiat cu un scor neverosimil, ceva de genul 37 la 53, asta în condițiile în care s-o putut da coș și dacă te cățărai pe schela aia metalică!!!

Prin sfertul patru, Bobo din Mănăștur a fost certat că striga la adversarele noastre "hau hau hau", acestea fiind toate din Statele Unite ale Americii, deci pur și simplu un cetățean i-a spus "ei că dacă ai fi în pat cu una din ele, n-ai mai face tu hau hau hau", la care alt spectator a intervenit în discuție: "normal că n-ar mai face hau hau hau, că atuncia ar face ea!!!"

Am mai observat că terenul la baschet îi mai mic decât la handbal!!! Practic, îs niște păienjeni metalici coborâți din ceruri care atârnă și-n mijlocul lor îi un secundar, arată ca un ceas de-ăla de la ruși și-o rotogoală ce are o plasă de rafie tăiată la fund, foarte interesant!!! CHIAR N-O AVUT BANI DE-O PLASĂ CA LUMEA, CARE SĂ NU FIE RUPTĂ??? SE AUDE, DOMNU' VASU??

La finalul meciului, am cântat cu toții "indiferent de rezultat, Păunescuu s-o-mbetaaat" și-am plecat spre stadion, unde urma să aibă loc meciul de fotbal dintre "U" și Pandurii lui Tudor Vladimirescu și-a Ecaterinei Teodoroiu, căci pe Miron Cozma l-o scos ăștia din cărți!!!

CARTEA A DOUA:

Înainte de-a merge mai departe, trebuie să vă spunem că la meciul de baschet feminin a fost prezent și nenea ăla care prezintă la televizor fenomenele paranormale din Pădurea Hoia și din alte locuri, nenea ăla cu păr mare!!!

Bun. Next. Ajungem la stadion și dăm peste Dona Elvira care la casele de bilete își scoate portmoneul din care zâmbeau vreo două sute de bancnote de 50 de lei, mama miaaaaa!!! Și pe lângă faptul că nu m-a lăsat să-mi cumpăr bilet, a achiziționat și-o fele de colă și-una de fantă!!! Astfel, această domnișoară devine sponsorul principal al acestei cronicuțuște de sărbătoare!!!

Transilvanieee frumoasă, frumoasă, pregătește-te mireasăăă, că-ți aducem pețitori, pețitori, sfântul nostru tricolooor, cânta lumea ce venea la stadion! Și înainte de meci, fotografii multe! Și-n fața a aproximativ 3000 de spectatori, a început meciul! "U" în alb, Pandurii în orange!

Ardeleanul Cleiton scapă spre poarta adversă și înalță mingea în așa hal încât aceasta se ciocnește de cursa WizzAir Bologna - Cluj-Napoca! Panică printre călători, noroc cu stewardezele pregătite de orice situație critică, ele acționând instant, aruncând pasagerii pe ușa de incendiu, cu umbrele în loc de parașute!!! Evident că s-a mușamalizat totul și n-a apărut nimic în presă, însă credeți-ne pe cuvânt că așa a fost!! Cică ceață, de-aia n-o mai aterizat, ne lăsați???

Minunatele domnișoare Dada Andrada și Cezara au luat loc în miezul peluzei, chiar în imediata apropiere a portavocii, care - din informațiile noastre - o trebuit să-și cumpere bilet de intrare, stewarzii considerând că portavocea are glas, deci are suflet!!!

Cine-o mai fost la meci? Bijuteria de Anca Ghirișan, fotomodel în revistele de specialitate!!!

De asemenea, au mai fost prezente, în ordinea numerelor de pe tricouri, și următoarele perle: Ioana Maria, dar și Anca de la Tetarom cu un paltonaș roșu care ar face-o invidioasă până și pe Angelina Jolie!!!

ȘI GOOOOOOOOL, 1-0 PENTRU "U"!!! O FOST O CENTRARE ȘI CU PARTEA CAPULUI CU CARE PAUL O SPART MASA LA PĂUNESCU ACASĂ ACUMA CÂTEVA CRĂCIUNURI ÎN URMĂ, VIOREL DINU O REUȘIT SĂ ÎNSCRIEEE!!! La pauză, 1-0!

De cine n-am scăpat nici la meciul de fotbal? De Bobooooo, care-n clipa-n care o început să cânte, cu vocea lui de rapsod desăvârșit, a cam distrus câteva timpane!!! Băiatul ăsta n-are nevoie de portavoce nici dacă ar fi clopotar peste Beliș, răsfiratul sat de munte din județul nost'!!!

DE NU L-AM VĂZUT PE SANDU CIORBĂ ÎN TRIBUNĂ, API N-AM VĂZUT PE NIME'!!!

După pauză, scapă un fotbalist de la Pandurii din offside clar și înscrie, 1-1! Moment în care tușierul și-o schimbat lentilele de contact, cerând un timp de răgaz!!! Publicul nemulțumit i-a transmis să-și petreacă bătrânețile în Zlatna , să-i fure penzia poștașul, să-i mai crească un ochi dacă tot nu vede bine și aripi să zboare după meci, ca să nu-l prindem și ni că ne facem cu un unicorn!!!

Credeți-ne că - la finalul meciului - așa o tulit-o tușierul la vestiare, de parcă era la concursul "cine ajunge ultimu' i fraier!!!" NICI N-O APUCAT BINE CENTRALUL SĂ FLUIERE FINALUL MECIULUI ȘI ĂSTA HOP LA CABINE CU STEGULEȚUL DUPĂ EL, PE CARE ÎNTRE TIMP L-O VOPSIT ALB ÎN SEMN DE PACE!!!

Normal că după el a mers deja celebrul maseor Clarinetu', să aibe ei așa o discuție ca de la cap la mufă!!!

Așa s-a terminat, 1-1. Datorită tușierului rău intenționat care nu a semnalizat o pozițiune clară de offside văzută până și de recepționerele alea grăsuțe și simpatice de la Hotel Sport!!!

Din Beiușul secular, Don Călin căuta în cartea de telefoane numărul tușierului, să-i spună "La Mulți Ani!" Și cică Don Manu de la ucluj.ro o promis că merge la tușier la colindat și așe-i colindă de-i creapă geamurile!!! Și din Jermania aia bogată, Don Antonescu o și vorbit cu Anjela Merkel și cu primarul din Zlatna să nu-i mai deie niciun împrumut tușierului cu pricina, adio ajutor la încălzire, frătiuc tușier ciolitor ce ești!!!

Această cronică se dedică lu' Perfectu, alias Mihai, ex-Boys! El împlinește de 1 decembrie frumoasa vârstă de 76 de ani, născut pe 28 noiembrie, a fost înregistrat însă doar de 1 decembrie, că atuncia o venit prefectu' în sat! Intrarea la ziua lui se face pe baza unui sms trimis de el, dar ce nu știe el îi că noi am trimis sms-ul la toată peluza!!! Astfel, va avea o mică surpriză de ziua lui! Glumim!

Urmează vineri meci la Bistrița, de la care nu trebuie să lipsim! Va fi ultima deplasare din acest an! Și aproape, și fain! Acum, ca să înțelegeți, cică și Pandurii o jucat cu noi cu rezervele, deja-i modă...așa că ne așteptăm ca și Gloria să joace cu echipa de old-boys și să-l titularizeze pe Jean Pădureanu!!! Măcar în poartă, să avem pe cine bulgări!!!

La final, Cronica bestială dorește tuturor cititorilor săi La Mulți Ani, bunăstare, fericire și sănătate!

Corectura: Dona Napy, prezență ultras în peluză, scriitoare la pupitru, huligănuță în deplasări (a se citi Cronica bestială cu fetele).

Sponsor principal: Dona Elvira.

Sponsor secundar: Don Bobo.

Director de producție: Don SRL.

Regia artistică: Don Paul.

Dirijor: Don Mădălin.

Sunet și lumini: nocturna de pe stadion, respectiv jaluzelele trase de la Sala Sporturilor.

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Și câteva imagini de la baschet:

Și scorul final:

Și Donele Mădă & Piti, la bilete:

Și-o păpușă, în drum spre stadion:

Și-o altă păpușik:

Și Don Luciano, cu un don amic:

Și-o combinație zodiacală fericită:

Și cei mai interziși dintre cei interziși:

Și Donele Dada cu Cezara:

Și-așa o văzut meciul interzișii:

Și Dona Elvira cu Don Bobo:

Și Don Ionuț cu trupa:

Și mesajul de la tribuna a II-a:

Și execuție în direct:

Și-aici portarul a fost doborât:

Fularu' invers, dragăăă:

Așa mai merge:

^^^