Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 Decembrie, 2012

Cronica bestială de la meciul de handbal masculin "U" - Poli Timișoara

Urmează o cronicuțușcă ușoară, de post! Cronicuțușcă ce se găsește în preambulul Sărbătorilor de Iarnă și pregătește terenul pentru Cronica bestială a Crăciunului nost', ce va sosi aici în 27 decembrie 2012!

Până una alta, revenim în prezent: astfel că miercuri, 12 decembrie 2012, de la ora "serală" 17 și 30 de minute, echipa de handbal masculin a Universității Cluj-Napoca a întâlnit Politehnica Timișoara, singurii care n-au fost studenți la meci fiind spectatorii de la tribuna a doua!

Ori repetenți, ori prelucrători prin așchiere, da' îi ok, totul conform zicalei IEI BACUL, NU IEI BACUL, SEMINȚELE ACELAȘI GUST ARE! Cu câteva zile înainte de startul partidei, alături de un prieten imaginar, ne-am deplasat la un ABC Alimentar spre a ne procura cele necesare meciului.

Aici, spre surprinderea noastră, la chioșc era o tanti respectabilă pe la 50 de ani ce vorbea cu vânzătoarea, că auzi doamnă ce vor să facă ăștia, vor să ne pună taxă că purtăm nume de sfinți, spuse doamna foarte indignată. Acum, nu știm dacă știți povestea, dar pe site-ul de umor timesnewroman.ro a apărut un articol la mișto despre faptul că cei ce poartă nume de sfinți vor fi obligați să plătească la biserică o taxă suplimentară! Desigur că era un text pamfletar, site-ul respectiv fiind doar cu astfel de texte!

Așadar, de-aici și până la a pune botul, e cale lungă! Normal că m-am băgat în discuție și am spus la fel de revoltat "da, mătușe, am auzit și eu, mie mi-a venit deja acasă contribuția de la biserică pentru că mă cheamă Iosif și am plătit 300 de lei pe an deja, dumneavoastră nu v-a venit?" Moment în care atât doamna, cât și vânzătoarea, au început să vocifereze că ele nu mai plătesc nici contribuția și nici nimic, că numa' bani peste bani cer ăștia, ce vină are ea că o cheamă Maria? FEREASCĂ DUMNEZO' PE TOATĂ LUMEA!!! CREDEȚI-NE CĂ FAZA E PE BUNE!!!

Ajungem și la Sala Sporturilor "Horia Demian", acolo unde ne așteptau falnici patru stewarzi, mai mari ca recamierul bunicii din Indol!!! Speriați, ne furișăm printre ei!!! Avurăm să aflăm abia la pauză că nu s-o intrat cu bilet, singurul care și-o achiziționat tichet de intrare la Semnal M cu două zile înainte și nicidecum la meci, fiind Mircea Injineriu'!!!

Și-n fața a 146 de spectatori la tribuna întâi și 28 la tribuna a doua, da, i-am numărat pe toți, începe meciul. Noi am stat la tribuna a doua, în grupul vesel: Don Alexei, Don Bericik, Don Dj Fly, Dona Lore, Don Bobo, Dona Lil, Don Verișorul înarmat, Don Mircea, Don SRL28 și Don Oli! Au mai apărut: Chuck Norris, Silver Testallone și Decebal Popescu!!!

Înaintea acestei partide, echipa de handbal masculin a lui "U" ocupa, desigur, ultimul loc din clasament, iar Poli era p-acolo pe la mijloc. Spunem desigur, căci - în ultimul timp - ne-am obișnuit să jucăm în așa hal încât să ne asigurăm un loc în Rai!!!

Din păcate, pe rândurile din față a luat loc micuțul Bobo din Mănăștur, motiv pentru care nu am putut vedea subtitrarea acestui meci!!! Băiatu' ăsta credem că mănâncă un jumătate de porc la micul dejun și nici nu bea apă după, da' asta-i altă discuție!!!

Adevăru-i că lumea nu iubește sporturile de sală, de parcă nu s-ar fi născut într-o sală la maternitate!! De parcă s-au născut sub ceriu' liber, pe stadion! Și ce frumos îi la sală! Și cine s-ar fi gândit că, în timpul time-out-urilor, același Bobo ne va încânta cu colinde tradiționale cântate din muzicuță!

Și, contrar așteptărilor, echipa Universității Cluj-Napoca a început meciul agresiv și a început să ia avans pe tabela de marcaj și nu numai acolo normal, că meciul nu se joacă pe tabelă, hai să fim serioși, iar scorul în minutul 8 era de 7 - 1 pentru băieții noștri! O apărare agresivă, un portar ce aducea a Spiderman, niște contraatacuri pe flancuri cu verticalizare directă spre piscina olimpică, totul perfect! Până la un punct, când o intrat la Poli un handbalist cu numărul 77 ce era mai mare ca un T-REX!!!

Când l-o văzut, Dona Lore a și exclamat: "ăsta-i clar că nu se satură numa' cu zacuscă!!"

Puțin prea indiscret, Don Bobo i-a strigat "cu ce să fie shaorma, cu de toate?"

Râdem și glumim, dar de când a intrat pe teren numărul 77, soarta partidei a început să se încline pe unde umbla el!!!

A se citi prin soarta partidei bietul parchet ce credea că-i traversat de tancuri!!!

Fulminant o fost când o tras la poartă acest Godzilla al handbalului românesc, mingea a lovit mâna portarului nostru și cu tot cu mână, mingea a intrat în poartă!!! Astfel că al nostru portar o și mers la second-hand după meci!!

DJ Fly se lăuda cu androiul (nu, nu e vorba despre celebrul serial Star Trek) său și că ce poze face cu el. Zis și făcut, ne-am tras în chip noi în timpul meciului și la pauză, însă la descărcare pozele păreau să fi fost făcute cu aparat de țânțari!

Analiza tehnico-tactică a meciului:

Pe tot parcursul meciului, Dona Lore o vorbit de mâncare: că ea o mâncat răcituri, prima dată o luat gelatina aia care tremură și apoi bucățile indescrifrabile de ceva și abia la final carnea, cică așa se mănâncă răciturile, un adevărat ritual!

Și dacă la meciul acela de rugby de duminică dimineața se striga "hai arbitre că-i gata pireul", la acest meci publicul spectator urla ceva de genul "hai arbitre că-s gata șoricii", practic făcând aluzie la faptul că-n această minunată perioadă a anului se asomează cea mai bună zburătoare!!!

Despre meci nu se pot spune prea multe, că habar n-avem de reguli! De multe ori arbitrii ridică două degete de parcă ar comanda două beri, iar în secunda următoare părăsește terenul un handbalist, de parcă el îi barman - ospătar!!!

Dincolo de aceste realități exacerbate într-o lume handbalistică greu de înțeles, reușim să deslușim - până la urmă - o evoluție fantasmagonică (asta-i din Harry Potter, vă place?) a sportivilor de la "U", ce-au luptat cu dăruire și-au reușit să învingă cu scorul de 27 la 21.

Declarații ale spectatorilor pentru Cronica bestială:

Don Bobo: "A fost un meci nemaipomenit. Menționez că în timpul pauzelor numite la handbal time-out-uri, am colindat în muzicuță și am primit aplauze la scenă deschisă. Vă mulțumesc."

Don Mircea: "Cred că am fost singurul care mi-am luat bilet, restu' toți faceți handbal la juniori mai nou."

Dona Lil: "Ăla cu numărul 77, shaormistul, nu trebuia băgat în teren, nu a fost corect din punct de vedere caloric!!!

În rest o fost fain, atâta că am fost nevoită să mint la intrare că fac handbal da' mi-am uitat legitimația acasă, că banii de bilet i-am lăsat pe Piezișă."

Dona Lore: "Impresia despre acest meci a mea este una deosebită, la fel cum au fost și cele două cornuri cu ciocolată pe care le-am servit la pauză. Totul la superlativ, dacă joacă așa de fiecare dată, băieții noștri au șanse să meargă în CUPA UEFA."

UPDATE: la final, vă informăm că Taraful Cronicii bestiale va porni la colindat în seara zilei de 24 decembrie, deja mulți cititori înscriindu-se spre a fi urați de acest minunat ansamblu folcloric. Din păcate, am un verișor care are bazucă p-acasă și el o fost cel care o spus "vom fi prima ceată de colindători cu pistolet semi - automat", moment în care Dona Codru, înspăimântată, a dat înapoi după ce ne-a invitat și pe la familia ei! I-am explicat însă, câteva focuri de armă în Sfânta Sară de Crăciun n-o speriat pe nimeni!!!

Din vara anului 2003 alături de "Șepcile-roșii", Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Iată și tabela de marcaj, tabelă care ieri, 12.12.2012, arăta finalul timpului:

Aici s-o reluat ca să se joace handbal:

Și ea e Dona Lore:

Și niște spectatori:

Și Don Bericik, alături de Don Alexei:

Și-aici e Dona Lil, mândră că i se face poză la pauză și apare-n cronică! N-a știut ea sărăcuța că androidul lui Fly face poze mămăruțești:

Și iată-l și pe DJ Fly, alături de Dona Lore. În fundal, apare extrem de straniu cineva care nici măcar n-o fost în sală:

Și, în timpul time-out-urilor, Don Bobo ne încânta la muzicuță cu colinde tradiționale românești:

Aici deja cânta din Michael Jackson:

^^^