Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

21 Ianuarie, 2013

Cronica bestială de la Zalău

Povestea începe la ora 15 a zilei de vineri, când - de pe Platoul Sălii Sporturilor - un autocar mai mare decât bariera de pe Tăietura Turcului ne aștepta! Din păcate însă, Don Carlotă Petardă nu a luat în calcul că-i iarnă și a închiriat un autocar supraetajat londonez, decapotabil! DE-AIA PE MESEȘ NE NINGEA ȘI NE PLOUA, IAR CÂND AM AJUNS ÎN ZALĂU AM CONSTATAT CU STUPOARE CĂ EXISTĂ POSIBILITATEA CA MECIUL SĂ SE DISPUTE ÎNTR-O SALĂ NEACOPERITĂ!!!

Și, din cauza autocarului decapotabil, nenoroc o avut ăia ce-o prins locuri sus, astfel că Monel o fost confundat la un moment dat cu Moș Crăciun de către copilașii din Zalău și Don Pilu părea un maestru bucătar specializat în prepararea algelor polare!!!

Scurtă introducțiune în obiect:

Handbalul este un sport de echipă care se joacă cu o minge (extraordinar, de parcă s-ar juca cu o lopată!). Meciul are loc între două echipe a 7 jucători (6 jucători de câmp și un portar) pe durata a două reprize a câte 30 de minute. Scopul jocului este de a marca cât mai multe goluri în poarta echipei adversare (fantastic, am crezut că scopu-i care sapă mai multe tranșee). Echipa care a marcat mai multe goluri câștigă meciul. Dacă se termină egal, îi de vină Tadici!!!

Conform volumului "Handball Eine deutsche Domäne, Verlag die Werkstatt, 2004", acesta i-a inventat pe arbitrii, deși acum îi pare rău!!

Evoluția evenimentelor pe autocar, partea întâi:

Pornim de la Sala Sporturilor și facem prima oprire la Petromul din minunata comună clujeană Baci. Aici, dăm fuga la frigidere și culegem câte-un Goldenaș de Brau. Și stăm la coadă sub amenințarea lui Don Pilu, că dacă nu suntem înapoi în 10 minute, pleacă mașina fără noi!

DE-AIA PÂNĂ ÎN TOPA MICĂ AM FUGIT DUPĂ AUTOCAR!!!

Primul la rând cine o fost oare? Nimeni altul decât Don Flo. Și ia el două beri pentru el și pentru Dona Andra și își scoate cardul! Cînd am văzut, am înmărmurit! CE FACI FRĂTIUC?? ȘI BĂIATUL DE LA CASIERIE ERA NOU! "DA' EU NU ȘTIU SĂ INCASEZ CU CARDUL, STAȚI SĂ CHEM UN COLEG..." ȘI BAGĂ PINUL ȘI ZICE PIN INCORECT!!! GÂRBY DEJA PROBA ANVELOPE, IAR MONEL - PE LÂNGĂ DOUĂ BERI - ȘI-O LUAT DE LA RAIONUL DE IARNĂ ȘI UN LUCEAG!!!

Pasagerii autocarului:

În spatele șoferului, Don Luciano. În spatele lui Don Luciano, spatele lui Don Luciano, că doar n-o avea pieptul în spate, că extraterestru nu-i! În lateralul său, Don Călin Mișan. În și mai lateralul lui Mișan, erau niște case. Pe lângă care tot treceam. Și niște mătuși mândre de gospodăria lor.

Ușor mai spre vest, a luat loc Don Pilu. Apoi, înspre fundul autocarului, au luat loc: Bobo, Bericik, Dj Fly Dany, Coae, Gârby, Monel, Darius, Cotârlă, Napy, Flo, Andra, Adișor, Dinu Iancu Sălăjanu, precum și Fane Trotil. De asemenea, a fost prezent și poetul Eugen Pora, cunoscut prin peluză drept Jenu' hăl bolund.

Mai înspre mijloc, îmbrăcat în haine militărești, nimeni altul decât Verișorul Înarmat ce avea în dotare o mitralieră ale cărei gloanțe nu, nu erau de cauciuc și nici bile, ci bilișoare cu GiPi (notă de subsol, 1), că doar mergeam la Zalău! Puțin mai așa, au luat loc Donele Ioa C++ & Dona Alina din Anglia, sosită special pentru pentru această deplasare!

Au mai fost vreo 4 domnișoare pe care nu le-am mai văzut în viața mea, probabil că aveau neamuri în Zalău și-o prins cursa asta cu numai 20 de lei și o zis că-i pont!!!

Și să nu uităm că dacă barbații îmbracă PULOvere (notă de subsol, 2), femeile oare ce îmbracă? Dar haideți să nu intrăm în detalii!!!

O mai fost și Patrick din Mărăști, fiul cunoscutului St. Patrick ce dă bere la toată lumea prin cluburi când i ziua lui, dar și cunoscutul corespondent de scrabble Vasile Chiș!!! O mai fost Artexu Mare și Artexu mic din Black Devils, conștienți de faptul că dacă nu era județul Sălaj, aperivitele lor din fiecare seară erau mai sărace cu o licoare.

Au mai fost în autocar și Don Cristi Cosma Photography alături de Dona Noemi, o frumoasă domnișoară cu părul creț și ochi măslinii!

Și-o mai fost și niște filcăi, niște ghinde, trefle și alte asemenea cărțulii pentru petrecerea timpului liber!!!

În ceea ce-l privește pe Monel, acesta a destabilizat atmosfera din autocar pe tot parcursul drumului. Cântecele sale de genul "Și-am iubit o sălăjancă" (notă de subsol, 3) ne-au determinat să-l lăsăm pe Meseș.

Despre autocar:

Era o căldură înăuntru, de neimaginat. Când am ajuns în Zalău, în loc să ne lase jos și apoi să parcheze pe unde vrea, șoferul făcea manevre de parcare cu 70 de oameni înăuntru, moment în care s-a dezlănțuit haosul: Napy vocifera că se sufocă, iar Angus s-o enervat și-o mutat autocaru' într-o parcare!!!

Despre șofer nu putem spune decât că n-o să mai ducă suporteri în deplasare, și de știe că mănâncă slană toată viața!!! Și despre Hiena mai scriem când își face sandwich-uri ca lumea cu unt și cu șuncă, nu cu bucăți întregi de șoric!!!

Despre meci:

Când am intrat în cocheta sală a sporturilor din Zalău, ne-am dat seama că cele 40 de grade din autocar au fost o nimica toată! De-aia erau mulți spectatori cu prosoape, cu șezlonguri, cu umbreluțe, ca la Costinești! La intrare ne-a așteptat Dona Lavinia Prodan, o sălăjeancă mândră și rujată cu un ruj roșu de-un aprins strălucitor de strălucit, mare suporter "U" de când știe ea că există Meseș!

Aproximativ 80 de suporteri alb-negri au încurajat pe toată durata partidei echipa de handbal a Universității Cluj, într-o sală arhiplină, de aproximativ 1500 de locuri. Respecte și pentru suporterii zălăuani, care-au afișat un mesaj pe care scria "U" NU MOARE, totul în aplauzele noastre, în aplauzele tuturor.

În ceea ce privește forțele de ordine, ele au fost echipate de parcă o vinit în Zalău ăia de la Dinamo Zagreb sau ăia de la Partizan Belgrad!!!

Și-n ceea ce privește meciul, a fost frumos: în primele minute conduceam cu 4-1 după niște contraatacuri școală pe care nu le-a învățat nici măcar Bericică la Școala de Handbal LPS Cluj!!! Apoi, spectacolul s-a mai echilibrat, fetele noastre cedând mijlocul terenului, că nu aveau CF-ul la ele!!!

Apoi, o intrat în scenă antrenorul gazdelor, este vorba de nimeni altul decât Gheorghe Tadici, da' așa să înțelegeți că a intrat în scenă la propriu, adică mai mult era la mijlocul terenului decât lângă banca de rezerve!! Când o văzut că se poate, Hiena era pe la 7 metri, iar Vasile Chiș pasa și el pe la 9 metri!!! Când o văzut că deja-i haos și că deja se juca Olimpiada tuturor pe teren, arbitrii au intervenit! Fluierele lor s-au transformat în cimpoaie tradiționale de suflat peste munți, cam de-alea cu care se anunțau invaziile tătarilor de altădată!!!

Scorul final a fost 30 egal, partida desfășurându-se într-un ritm nebun. După meci, am reușit să dispărem în Magazinul Gospodăresc de lângă sală și să servim, la cinstea unui nene din Zalău, câte-un Tuborg de Zalău. Așa să vă imaginați că Flo a plătit inclusiv intrarea la meciul de handbal cu cardul și-o zis că dacă au probleme bancomatele, are la el câțiva arginți și plătește cu ei, că nu-i adeptul banilor!

Despre drumul spre casă:

Din "aleeee, aleeee" n-am ieșit, așa încât șoferul o întrebat "DA CINE DUMNEZO' ÎI ALEXANDRA???" ACELAȘI ȘOFER CARE CÂND CONDUCEA ÎȘI DĂDEA OCHELARII DE APROAPE CU TOT CU OCHI, DECI CEVA ÎI DUBAȘ ÎN DANEMARCA!!!

Și tot pe drumul spre casă au avut loc mici incidente între un bizon întâlnit pe drum și Angus Jay, care-o reușit să-l fugărească și pe el și pe bizonoacă!!! No, de-ăștia ne trebuie în deplasare!!!

Note de subsol:

- notă de subsol, 1 GiPi = ginars de prune!

- notă de subsol, 2 PULOvere - antonim, pizdovere!

- notă de subsol, 3 "Și-am iubit o sălăjancă", melodie interpretată de formația Non Stop din Șimleu, Enea Barbu Stefan - clape și voce, Varga Attila - vioară și voce, Boros Roly-chitară , clape și voce, Cornel Bolcu - saxofon și taragot & Monel Salmonel - strigături populare.

Doamnelor și domnilor, domnișoarelor și domnișorilor: momentan, Cronica bestială se oprește aici. Cronicuța mulțumește tuturor celor ce-au citit, au râs și s-au binedispus vreme de ani de zile, din 2003 până în prezent. Mirajul Vestului Sălbatic este - însă - prea mare, astfel că autorul își ia bagajul în spinare. CRONICA VĂ IUBEȘTE! HAIDE "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sherif. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

În imaginea de mai sus, Don Luciano alături de Don Angus Jay. În cea de mai jos, regrupare:

Și-o fotografie de grup:

Și ca să fim siguri că iese:

Și startul partidei:

Și mesajul afișat de suporterii zălăuani:

VG și "U" Cluj nu moare:

Și Dona Lavi din Zalău, prezentă în rândurile noastre cu fular alb-negru, aici conversând cu Don Patrick:

Și Don Flo with Dona Andra:

Și imagini de ansamblu cu suporterii Universității Cluj-Napoca realizate de câștigătorul Premiului "Zoom-ul de Aur, Mamaia 2009", nimeni altul decât Don Svu:

Și iată-l! Câtă furie! Este vorba de acest Rambo al handbalului românesc:

Și finalul partidei:

Și Slavă ție studenție:

Și peluza din autocar:

^^^