Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

6 Septembrie, 2003

Cronica bestiala de la Zalau

A fost o deplasare la care am pornit in buzunar doar cu doua capace de skol pe care scria "ai castigat o bere". Din pacate, aveam sa aflu la Pritax ca amintita campanie tocmai se incheiase. 25 de cetateni cu buletin de Manastur s-au urcat intr-un troleibuz unde o domnisoara ne-a sugerat ca ar vrea sa vina si ea la Zalau, insa din cauza porcului de patron pe care il are, nu poate! Ce nu poate, nu va putem spune, noi fiind niste oameni simtiti.

La Casa de Cultura a Studentilor, peste 100 de ultrasi incep sa faca show in adevaratul sens al cuvantului. Imbarcati in doua autocare categoria I si in alte 5 masini personale, am pornit spre Zalau in coloana, insotiti de o masina a jandarmeriei care-si deplangea soarta: ca e condusa de asemenea specimene. Cu veste anti-glont, scobitori in gura si statii de emisie receptie cat o caramida si jumatate, jendarii se credeau bengosi.

In Topa Mica facem primul popas. Prima pishare. A fost atat de bine, incat mi-au dat lacrimile. A fost o senzatie de rendez-vous matinal, un deja-vous parca pe acorduri muzicale abia zamislite de mintea unui artist ce poate compune doar cand vede negura pe camp, intr-o dimineata de septembrie.

Urmatorul popas nu am retinut unde l-am facut fiindca un distins cetatean din Clan a achizitionat doua sticle de Coca-Cola de la o traseista recent pusa dupa tejghea. Cele doua sticle au fost achizitionate cu o suta de mii de lei, tanarul in cauza punand banii pe tejghea, mai sus amintita vita nu l-a crezut si l-a invinuit de cele mai urate lucruri. In cele din urma, s-a convins de greseala ei.

MECIUL:

In fata a 1500 de spectatori si a 150 de suporteri ai lui "U", pe o vreme excelenta pentru fotbal si pe un gazon bun, "U" a defilat in fata Armaturei din Zalau. Prima repriza ne-a apartinut in totalitate, am avut numeroase ocazii de gol, am combinat tactico-genialistico-bestial si am creat faze de poarta de mai mare frumusetea. A venit si golul lui Cocis de generic si pana la pauza am fi putut sa ne desprindem pe tabela de marcaj amplasata la nivelul solului.

In repriza secunda, gazdele ies ceva mai mult la joc, au chiar si o bara si preseaza egalarea, insa echipa matura in teren a ramas "U", cea care a fost cu o clasa deasupra salajenilor. In ultimul minut al prelungirilor, acelasi Cocis marcheaza pentru 2-0 pentru "U", aruncandu-ne in aer daca mai era nevoie.

Pe tot parcursul meciului, cei 150 de fani "U" au cantat non-stop, au strigat "HAIDE U" si au sarit pur si simplu in tribune pe cantecul "Forzza U Cluj, Forzza U Cluj, aleee". A fost ceva cu totul si cu totul deosebit, o comportare fantastica si apreciata la unison a sepcilor rosii si spun asta fara nici cea mai mica doza de subiectivitate.

RESPECTUL:

Iata ce ne-a impresionat deosebit: prezentarea lui "U" din programul meci Armatura -Universitatea Cluj. V-o citam si dvs. De ce facem acest lucru? Pentru a arata anumitor oameni cum se scrie despre "U" prin tara, fie ca e vorba de Zalau, fie ca e vorba de Bucuresti sau de orice alt oras. Astfel, citam in cele ce urmeaza ce scrie in programul de meci despre "U" Cluj: "Echipa sepcilor rosii este istorie, dar in acelasi timp, poezie. O poezie a fotbalului, iar cand cobori pantele Feleacului, stadionul Ion Moina de sub Cetatuie, udat de apele Somesului, pare coala de hartie pe care se scrie aceasta poezie. Potcoava de pe tricourile jucatorilor, ca si potcoava stadionului este o emblema care dainuie in timp. O echipa care nu a putut fi destramata nici de vicisitudinile vremurilor, nici de razboi, nici de divizia C, nici de vantul care sufla mai mereu prin buzunarele fotbalistilor si suporterilor, iubita si adulata de majoritatea pustilor care se duc sa cante la stadion, pastrata in inima de cei care au trecut prin aulele si amfiteatrele Universitatii clujene, de multimea care se scurge pe Calea Motilor sau din Marasti. "U" este o stare de spirit, asa cum spunea odata regretatul Ioan Chirila, care la randul lui a fost suporter declarat al lui "U", indragostit de jocul unor celebri jucatori...ca acea veritabila echipa de medici care au facut furori in anii '60. Dar oare cati dintre noi nu avem in adancul sufletului o camaruta in care sa ascundem o farama de iubire pentru "U".

Am incheiat citatul. Iata, domnilor, cum se scrie despre "U"!

^^^